Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Vaata Sony kevadfoto 2012 fotokonkursi võidutöid ja ära märgitud pilte

Fotokonkurss “Sony kevadfoto” on läbi saanud. Viimase kahe nädala jooksul on žürii (portreefotograaf Urmas Ääro ja loodusfotograafid Toomas Ili ja Sven Žacek hoolega läbi vaadanud  kõik 1203 konkursile esitatud tööd. Rõõm on tõdeda, et seekordse konkursi tase oli üks paremaid Snäpi pildipangas toimunud fotokonkursside ajaloos. Sellest annab tunnistust juba kasvõi allolev valik fotosid. Niisiis – daamid ja härrad. Lubage kõigepealt esitleda fotokonkursi “Sony kevadfoto” esimest, teist ja kolmandat kohta. Siin nad on:

Renee Altrov. “Esimene soe”. Fotokonkursi “Sony kevadfoto” esimene koht

Sellisest pildist ei ole võimalik mööda vaadata. Sellel on emotsiooni, kevadist loodust, tehnilist perfektsust… Ehe näide sellest, et fotograaafi oskused on üle mistahes tehnikauuendustest. Mida ma selle all mõtlen? Aga see foto on ju nagu 3D pilt – saavutatud ilma spetsiaalsete programmide ja hirmkallite seadmeteta. Lihtsalt teadmiste varal.

Žüriiliige, portreefotograaf Urmas Ääro kirjutab võidutöö kohta nii: “Ülimalt kevadise emotsiooniga foto. Seda vaadates peaaegu tunned ka ise päikese paitust unisel põsel. Pildi teeb põnevaks väga jõuline ruumitunne mis on saavutatud väikese teravussügavuse ja hea valgusjoonise abil. Kitsas teravussügavuse ala loob sellele pildile ka tugeva “nukumajaliku” mastaabi mis samuti mulje huvitavamaks teeb.”

On rõõm kuulutada Renee Altrov pildiga “Esimene soe” fotokonkursi “Sony Kevadfoto” võitjaks ning premeerida teda peaauhinnaga – Sony NEX 5n hübriidkaameraga 710.65€.

Karl Adami. “Rahvaloendaja”. Fotokonkursi “Sony kevadfoto” teine koht

Selline on kevad… veealuses maailmas. Eesti veekogude sogane ja tume vesi muudab ilusate veealuste piltide tegemise väga keeruliseks. Seetõttu me selliseid pilte väga palju ei kohta. Karl Adami pildistatud foto juures mängib lisaks heale valgusele rolli ka veel suurepärane ajastus. “Rahvaloendaja” on mitmes mõttes täielik vastand esikohatööle. Ühes on vaikus, rahu, värvid, kevade lõhnad. Teises dünaamika, action ja tumedates värvides isoleeritud keskkond, mis vaatajale isegi õõvastavana tunduda võib. Ega te ei jätnud tähele panelmata konna pikka, väljasirutatud jalga kaadri vasakus küljes?

Karl Adamile kuulub teenitult teine koht Sony Kevadfoto konkursil ning auhind: Sony Cyber-Shot HX10V kompaktkaamera 354.82€.

Janek Laanemäe. “Kevadine kimp”. Fotokonkursi “Sony kevadfoto” kolmas koht

Janek Laanemäe foto “Kevadine kimp” paelus žüriid oma lihtsuse ning ilusa valgusega. Žüriiliige, loodusfotograaf  Toomas Ili kirjutab foto kohta nii: “Võistlustöös “Kevadine kimp” on kokku saanud suur osa väga hea lillefoto komponentidest – kaunis “modell”, meeldivalt pehme valgus ning silmi paitav värvide kombinatsioon. Lisa sinna õigesti valitud fookuskaugus ja pea olematu teravusulatus foto peategelase esiletoomiseks ning ongi valmis pilt, mille üle tunneks rõõmu iga loodusfotograaf.”

Janek Laanemäele kuulub teenitult kolmas koht Sony Kevadfoto konkursil ning auhind: Sony DPF-HD1000 digiraam 233.82€.

Žürii poolt ära märgitud pildid Sony kevadfoto konkursil

Žürii leidis Sony kevadfoto konkursilt palju väga häid fotosid, mida ei saaks kuidagi jätta unustuse hõlma. Mõni nende seast oli kolmandast kohast vaid mõne punkti kaugusel, mõni pisut kaugemal. Siiski tooksime siin all ära need pildid, mida žürii iseäranis teiste konkursipiltide seast esile tõstis. Huvitavamad, ilusamad, teemakohasemad ja tehniliselt heal tasemel. Allpool reastatud tähestikulises järjekorras.

Aga meie issi kasvatab rapsi

Anemoonid

Autotest

Hiirekõrvad

Jälgib

Kastan õites

Kevad

Kevade tiivasirutus

Kevadel külas

Kevad südames

Kolm tärni

Kuldnokk kui rahvapärane kevadekuulutaja

Lastega linnas

Lilledeveere

Õiteaegu

Oravapoeg

Päike

Ratta jahe lenkstang soojas hilisõhtus

Romantikud

Sina ja mina

Tamm

Uus lööb vana kevadel läbi

Vaata kõiki fotokonkursil “Sony kevadfoto” osalenud pilte Snäpi veebilehel.

(595)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony NEX-5N + 18-55mm must 16,1 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, BIONZ pildiprotsessor, sensori tolmueemaldussüsteem, 3" kallutatav TruBlack LCD ekraan, RAW failivorming, FullHD video, magneesiumsulamist korpus
Sony DSC-HX10V must 18,2 megapiksliga Exmor R CMOS sensor, 16× Sony G suum (24-384mm), täis-HD video, panoraamvõte, BIONZ protsessor, SteadyShot stabilisaator, HDMI, 3" XtraFine LCD, GPS logi
Sony DPF-HD1000 pildiraam digitaalne 10,1" must 25,7 cm diagonaaliga stiilne HD pildiraam
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga