Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopoint esitleb: snap.ee

Postitas: Lauri

Inglise keeleruumis on sõna “snap” tähendusväli üpris lai. Enamasti tähistab see plõksu – selle tekitajaks võivad olla sõrmed, fotoaparaadi peegel, käärid… Näppudega seoses võib see plõks tähistada ka millegi napsamist. Igal juhul on see midagi, mis toimub kiirelt ja lihtsalt.

Eesti keeles on sõnal “snäp” senimaani konkreetne tähendus puudunud. Seda kuni tänaseni, mil Photopoint selle uhkusega defineerib: Snäp on uus ja uudne pildipank, võimas digifotode tellimise rakendus ja lõbus suhtluskeskkond. Snäp asub veebis, aadressil snap.ee

Sarnaselt oma väljamaa nimekaimule on ka Snäp kiire ja lihtne. Erinevalt oma Maarjamaa sugulastest on Snäp… täiesti teistsugune. Uustulnuk erineb neist eelkõige oma värske disaini ning funktsioonide originaalsete toimimislahenduste poolest.

Snäp on pildipank

Kõigepealt on Snäp pildipank. Kõik registreerujad saavad fotode hoiustamiseks enda käsutusse 2 GB kettaruumi. Üles on võimalik laadida üksikuid pilte või terveid kaustu.

Üleslaetud foto talletab Snäp originaalfailina, tehes sellest ka mõne väiksema suurusega faili veebis vaatamise jaoks. Üleslaetud fotosid saab korrastada kaustadesse, kaustu saab teha nähtavaks kõigile, peita kõigi eest või muuta parooliga kaitstuks. Viimase võimaluse puhul saavad vastavas kaustas olevaid fotosid vaadata ainult need, kes teavad kaustale määratud parooli.

Snäpis saab fotodega igasugust nalja teha. Neid saab kaardil geosildistada, neile saab lisada märksõnu ja pärast märksõnade järgi otsida, neid saab kaustades sorteerida mitmesuguste erinevate kriteeriumite alusel, neid saab kommenteerida, hinnata, enda lemmikuks seada.

Fotosid saab slideshow`na esitada, piltide infost saab vaadata mis kaamerat ja milliseid kaamera seadeid pildi tegemiseks on kasutatud. Nii enda kui ka teiste kasutajate fotosid on võimalik sõpradele saata e-kaardina. Lisaks sellele kõigele saab Snäpi kaudu lasta oma fotod paberile panna.

Snäp on digifotode tellimise rakendus

Paberfotosid veebi kaudu tellides on kõige aeganõudvamaks etapiks piltide üleslaadimine. Olenevalt fotode suurusest ning hulgast ja internetiühenduse kiirusest võib see võtta aega mitmeid kümneid minuteid.

Kui Su digifotod on Snäpis, siis käib nende tellimine Photopointi fotolaborist imekiirelt. Määrad soovitud fotod või terve kausta, teatad fotopaberi mõõtmed, tüübi ja lõike, valid kättesaamise koha ja juba nad tellitud ongi. Internetipangas peab veel muidugi maksma…

Snäp on suhtluskeskkond

Snäp ei ole pelgalt fotode hoiustamise ja tellimise koht. Snäpis on võimalik kohtuda ning suhelda oma sõprade ja tuttavatega ning miks mitte ka päris võhivõõrastega, kes läbi oma üleslaetud fotode justkui juba tuttavaks saanud on.

Nagu sotsiaalvõrgustikes, nii on võimalik ka Snäpis kasutajatel üksteist sõbraks valida. Pärast saab vaadata sõprade üleslaetud fotosid ja tegemisi ning oma pilte ainult sõpradega jagada. Kõik Snäpi kasutajad saavad üksteise pilte hinnata ja kommenteerida ning ka privaatsõnumeid saata. Kogu suhtlus kuvatakse ühe ajajoonena postkastis. Seal on võimalik sõnumitele vastata ning enda fotodele lisatud kommentaare kustutada.

Tähele tuleb panna, et hetkel on Snäpi veebileht veel beeta-staadiumis.  See tähendab, et kõik lehel olevad moodulid ja võimalused ei pruugi veel tõrgeteta toimida. Samuti tähendab see aga seda, et aja jooksul lisandub Snäpile veel kõiksuguseid lahedaid funktsioone.

Snäpi näol ei ole tegemist järjekordse WEB 2,0 kupeermaterjaliga, kus masinlikkust õhkavad moodulid üksteise kõrvale pillutud ja iga funktsiooni jaoks oma aken. Snäp on teistest samalaadsetest olemuslikult erinev – selle tunneb ära igaüks.  Et sellest erinevusest aga täielikult aru saada, tuleb Snäpi ise kogeda.

Mis võiks selle jaoks veel parem koht olla kui snap.ee veebileht?

(1119)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga