Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

KKK: Kuidas PhotoExpress Online abil paberfotosid tellida?

photoexpress-online-blogiavang

Möödas on ajad, kus fotohuvilised, film näpus paberfotosid tellima tulid. Möödas on ka ajad, kus fotohuvilised, mälupulk näpus paberfotosid tellima tulid. Loomulikult saab Photopointi poest ka nüüd filmirulli ja mälupulga abil fotosid tellida. Palju lihtsam on seda aga teha kodust, saates digipildid fotolaborisse üle interneti – PhotoExpress Online veebikeskkonna kaudu.

PhotoExpress Online abil fotode tellimiseks ei ole vaja enda arvutisse paigaldada ühtegi programmi – piltide üleslaadimine ja kogu muu tellimine toimub veebilehel www.photoexpress.ee. Tegelikult on piltide tellimine seal niivõrd lihtne, et sellega peaks saama hakkama igaüks – ilma mingeid juhendeid lugemata. Siiski võib tellimisel ette tulla mõningaid valikuid või infokilde, mis esmakohtumisel küsimusi tekitada võivad. Nendele küsimustele vastabki seesama artikkel. Tellime siis koos mõned fotod:

Alustamine. “Kui palju need pildid siis ka maksavad!?”

www.photoexpress.ee veebilehele jõudes saab punasele nupule “Alusta fotode tellimist” vajutades asuda kohe piltide tellimise kallale. Kui aga hobune ei ole kingitud, siis tuleks talle ka suhu vaadata. Nõnda saab siingi enne tellimist – või tellimise ajal – üle vaadata, et kui palju tellitavad pildid siis õigupoolest maksavad.

Kogu vajalik info tuhiseb lahti jaluses paremal olevale lingile “Fotode hinnad” vajutades. See on üsna oluline info, sest fotode hinnad sõltuvad tellitavate paberfotode mõõtmetest ning samuti sellest, kui kiiresti fotod kätte saada soovitakse. Siinsamas all on kirjas ka erinevad kohaletoimetamise viisid ning hinnad.

Kui hinnad vaadatud, siis liigume tagasi avaekraanile, vajutades üleval punasel menüüribal nupule “Alusta fotode tellimist”.

1. Samm. Kes sa oled ja kuidas pilte tahad?

Kõigepealt küsib PhotoExpress Sinu nime, telefoninumbri ning e-maili aadressi. Need andmed on vajalikud selleks, et saaksime tellijaga vajadusel ühendust võtta ja tellimuse üksikasju täpsustada. Paremal pool veerus esitatakse tellijale kolm olulist küsimust:

  1. Kas Sul on Photopointi kliendikaart? Kui sul see on, siis vajuta nupule “On” ning seejärel saad sisestada kliendikaardi numbri. Milleks see on vajalik? Nagu juba ülal hinnatabelist märkasite, on kliendikaardiga piltide hinnad soodsamad!
  2. Kas Sul on sooduskood? Kui sul tekib küsimus et “Mis see veel on?!”, siis sul ilmselt ei ole seda koodi. Kui sul tekib soov sooduskoodi saada, siis soovitame liituda uudiskirjaga ja hoida silm peal Photopointi sooduspakkumistel. Korraldame tihti kampaaniaid, mille käigus avalikustame sooduskoodi piltide odavamalt või hoopis tasuta tellimiseks.
  3. Kuidas soovid fotod kätte saada? Kõigepealt saad valida kättesaamise aja. “Täna” ja “Homme” valikute puhul saab fotod kätte ainult Photopointi esinduskauplusesse järele tulles. “5 päeva pärast” valiku puhul saab aga fotod tellida ka pakiautomaati, postkontorisse või kulleriga koju.

Kui valikud tehtud, liigume edasi fotosid üles laadima.

2. Samm. Laeme fotod üles.

Nüüd on aeg vaadata oma arvutist välja need digifotod, mida paberile panna soovid. Et fotode lisamine läheks eriti mõnusalt, võib need lihtsalt vastavast kaustast PhotoExpress aknasse lohistada. Samas saab kasutada ka vana head nupule vajutamise ja kaustade valimise moodust “Browse”. Kui üleslaetav foto on nii väike, et see ka väikseimale fotopaberile trükkimiseks ei kõlba, siis seda PhotoExpressiga üldse üles laadida ei saagi. Kui foto on nii väike, et seda saab küll trükkida, kuid fotokvaliteet ei jää maksimaalne, siis annab PhotoExpress sellest teada järgmises sammus, kuvades vastava pildi peale punase hoiatuse “NB! Ebapiisav kvaliteet”.

PhotoExpressi saad fotosid üles laadida ka otse enda Facebook’i konto albumitest või Dropbox’i kontolt.

Samal ajal kui fotod üles laevad, saab veel fotosid laadimisjärjekorda lisada. Kui kõik tellitavad fotod on üles laetud, võib liikuda kolmanda sammu juurde.

3. Samm. Kui suuri paberfotosid soovid ja teised seaded.

Kolmas samm “Fotode Sätted” on koht, kust saab soovi korral seada paika täpsemad andmed selle kohta, kuidas kõiki fotosid või igatühte eraldi paberile printima peaks. Kui soovid, et kõik pildid oleksid prinditud kõige tavalisemal viisil 10×15 cm mõõdus läikivale fotopaberile, siis ei pea siin mitte midagi muutma ja võid liikuda kohe edasi tellimust kinnitama.Võib aga juhtuda, et soovid piltide väljatrükiseadeid muuta. Seda saad teha järgnevalt:

  1. Muuda kõikide või mitme foto seadeid korraga. Võib-olla soovid tellida kõik fotod hoopis 15×23 cm või mõnes muus suuruses paberile? Kui nii, siis saad ülal vasakul märkida ühe klikiga kõik tellitavad fotod valituks. Seejärel saad muuta kõikide fotode mõõdu endale sobivaks. Samamoodi saab muuta korraga muid fotode seadeid.
  2. Muuda fotode seadeid eraldi. Allpool kuvatakse kõik tellimusse lisatud fotod. Iga foto juures saab muuta seadeid eraldi. Näiteks saad pildile lisada kujundatud raami.
  3. Reaalajas muutuv tellimuse info ja üldseaded. Tumeda ala peal näidatakse täpselt ära tellimuse summa. Kui muudad näiteks foto mõõtmeid või lisad koopiaid, siis muutub kohe ka tellimuse summa. Nii on väga mugav lõpphinnal silma peal hoida.

“Lõika” ja “Mahuta” valikud

“Lõika” valikuga võid kindel olla, et olgu sinu foto ruudukujuline või eriti kitsas – see prinditakse valitud paberile nii, et valgeid ääri ei jääks. Kui digipildi külgede suhe erineb aga fotopaberi külgede suhtest, suurendatakse osa fotost paberilt välja ehk ääred “Lõigatakse ära”. Mida suurem on külgede suhte erinevus, seda rohkem ääri fotolt välja jääb. “Mahuta” valiku puhul kantakse pilt fotopaberile nii, et see mahuks tervenisti fotopaberi ala sisse. Kui aga digipildi külgede suhe erineb fotopaberi külgede suhtest, ei täida foto tervet fotopaberit ning paremale-vasakule (või harvem ka üles-alla) jääb valge ala. “Lõika” ja Mahuta” valikud on olulised vaid siis, kui prinditava digipildi külgede suhe erineb fotopaberi külgede suhtest.
  Loe nende valikute kohta rohkem siit.

4. Samm. Kahma fotoalbum, vali pank ja korras.

PhotoExpress Online tellimus jõustub alles pärast tellimuse eest maksmist. Seda ka siis, kui tellid fotod kättesaamisega Photopointi kauplusesse. Nii säästad väärtuslikku aega ja ei pea pangaautomaadi sabas seisma ega koju ununenud rahakoti pärast muretsema.

Maksmiseks saad valida sobivaima pangalingi.

Kui sul on vaja fotode jaoks albumit või fotoraami, siis saad selle oma tellimusele lisada siinsamas all. Lisaks saad pildid lasta panna ka CD või DVD plaadile.

Kui kõik valmis, siis vajutagem nupule “Edasi maksma”, mispeale avaneb juba internetipanga sisselogimisaken.

Nõnda saab kõik digifotod tellitud mugavalt ja kiirelt, kodust lahkumata. Peagi saad avada fotodega täidetud pildiümbriku ning asuda koos perega fotosid vaatama ning neid albumisse seadma. Usu mind – see on hoopis midagi muud, kui pikslid arvutiekraanil.

 Vaata ka videoõpetust:

PS! Nüüd on kõigile Apple ja Android nutiseadmetele saadaval PhotoExpress äpp. Uuri lähemalt ››

photopoint-photoexpress-online-ios-app-1200x628

Anna digifotodele uus elu paberil – photoexpress.ee

(15943)

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast