Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony World Photography Awards 2020 Eesti rahvusliku fotoauhinna võitja on selgunud


© Kristiina Tammik, Eesti, National Award 2020 auhinna võitja, Sony World Photography Awards 2020

World Photography Organisation ja Sony kuulutasid välja fotokonkursi Sony World Photography Awards 2020 Eesti rahvusliku fotoauhinna võitja, kelleks on Kristiina Tammik. Võidutöö, mis osales avatud kategoorias, kannab nime The Look/Kontakt. Oma töö kohta ütleb fotokunstnik järgmist: „Võitsin pildiga, mis kuulub minu esimesse isikliku fotoprojekti Töökoerad tööd tehes. Ühtlasi oli tegemist ka minu esimese osalemisega rahvusvahelisel konkursil  – tundub, et peaks seda rohkem tegema.“

Oma edu konkursil põhjendab fotograaf sellega, et on suutnud ühendada oma kaks tõelist kirge – koerad ja fotograafia: „Olen (tõu)koertega tegelenud süvitsi juba üle 15 aasta ning fotograafiaga alustades oli loomulik, et ühendan enda kaks hobi. Nüüdseks on fotograafiast minu jaoks välja kasvanud väga suur kirg ja hobi, mis aitab mul end maandada. Jumaldan töötamist koos koertega, sest just koerad on need loomad, keda pole hetkel veel suutnud robotid asendada. Koera suur töötahe, kontakt omanikuga ja tema võrratud meeled on imekspandavad. Koer annab endast alati maksimumi. Maailmas on ca 400 erinevat tõugu, mis igaüks on aretatud mingi teatud töö tegemise jaoks. Kuna tänases linnastunud ühiskonnas on enamus tõuge jäänud sisuliselt „töötuks“, siis loogiline on, et need muidu aktiivsed ja töötahet täis koerad on destruktiivsed. Õnnelik koer on see, kes saab teha enda loomupärast tööd – karjakoer soovib karja ajada, jahikoer soovib jahimehega jahil käia jne. Minu seeria eesmärk ongi tunnustada erinevaid tõugusid ja koeri ning muidugi nende omanikke või koerajuhte, kes lasevad ka täna teha koertel neid töid, milleks nad algupäraselt aretatud olid.“

Rahvusliku kategooria võitmise eest saab Tammik auhinnaks tipptasemel Sony A7 III hübriidkaamera ja 28-70mm objektiivi. Naine ütleb, et selline fotovarustus sobib ideaalselt tema suunaga tegelejatele. Eriti kasulik on looma silma reaalajas track’imise võimalus (Animal Eye AF), kuna ta tavaliselt pildistabki just vabas õhus liikuvat looma.

Sony World Photography Awards 2020 fotokonkursile esitati üle 345 000 töö ja neist 190 000 osalesid just avatud kategoorias, mille seast National Award võitjad välja valitigi. See on ühtlasi kõige suurem number konkursil osalejaid, mis seni nähtud.  

National Awards on programm, mis on käivitatud selleks, et toetada kohalikke fotograafide kogukondasid 63 erinevas riigis üle terve maailma. Ühtlasi pakub see võitjatele ka võimaluse esitleda oma tööd globaalsele publikule kuulsal World Photography Awards 2020 näitusel Londonis Somerset House’is 17. aprillist kuni 4. maini 2020.

(645)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga