Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Mida uut pakuvad Apple iPhone 13 ja iPhone 13 Pro?

iPhone 13

Apple’i järjekordne iPhone uusversioon seekord revolutsioonilisi uuendusi kaasa ei toonud ning tavakasutaja jaoks märkimisväärsemad värskendused on seotud peamiselt kaamera ja akuga.

Uue mudeliseeria sortiment lähtub samast printsiibist nagu kahe viimase Apple nutitelefonide puhul on olnud – iPhone mini, iPhone, iPhone Pro ja iPhone Pro Max. Tava- ja miniversioonil on eelmisest mudelist 20% väiksem „kulm“ ekraani ülaosas, mis on väike aga siiski arvestatav uuendus.

Uus A15 Bionic kiip muudab värske iPhone’i väidetavalt 50% kiiremaks kui konkurentide tooted, samuti peaks telefoni graafika olema konkurentidest 30% parem. Kahjuks Apple ei täpsustanud, millist konkurenti või konkurente nad silmas peavad nii et see jääb igale ühele fantaseerimiseks.

 

Hoolimata uuest võimsamast protsessorist on Apple suutnud taas optimeerida akude tööd. iPhone 13 mini ja iPhone 13 Pro aku peaks kestma 1,5 tundi ning iPhone 13 kui ka iPhone 13 Pro Max aku kuni 2,5 tundi kauem eelmise aasta iPhone 12 seeria mudelitest. Mõistagi on Apple kogu värske 13. mudeliskaala varustanud 5G võrguühendusvõimalusega.

Apple iPhone 13
iPhone 13 ja iPhone 13 mini saavad olema saadaval viies ilusas alumiiniumvärvis: (PRODUCT)RED, starlight, midnight, sinine ja roosa.

Apple iPhone 13 seeria suurim muudatus puudutab nende nutitelefonide kaamerat. Ehkki põhimõtteliselt kasutab Apple seal eelmise mudeli kaamerat, siis on selle protsessorit füüsiliselt suurendatud kuni 47%, mis lubab teha hämarates ruumides müravabamaid fotosid. Apple iPhone 13 ja Apple iPhone 13 mini kasutavad kaksik-kaamerasüsteemi (dual-camera) ehk neil on 12Mp ja f/1,6 lainurkobjektiiv ning kiire 120-kraadine f/2,4 objektiiviga ülilainurkobjektiiv.

Apple iphone 13

Lisaks on Apple täiendanud ka uute kaamerate tarkvara – nüüd saab kasutaja pildistades valida erinevate fotograafiliste profiilide (Photographic Styles) vahel, mis põhimõtteliselt aitavad vähendada pildid järeltöötlust. Videole on Apple lisanud uue kinematograafilise režiimi (Cinematic mode), mis nutikalt muudab kaamera fookust vastavalt filmitava sisule. iPhone 13 Pro versioonidel on lisaks võimalus filmida uues 4K/30fps ProResd formaadis, mis annab rohkem võimalusi video järeltöötluse jaoks.

Apple iPhone 13 Pro mudeliseeria kasutab tuttavat kolmik-kaamerasüsteemi, aga ka need on saanud nii tarkvaralisi kui füüsilisi uuendusi. Uued Pro-seeria iPhone nutitelefonid on varustatud f/1.5 lainurk,- f/2.8 telefoto- ning kiire 120-kraadise f/1.8 ülilainurkobjektiiviga.

Apple iPhone 13 Pro

Lõpuks ometi on Apple varustanud vähemalt oma iPhone 13 Pro telefonid ka Super Retina XDR koos ProMotion ekraaniga, mis toetab adaptiivset värskendussagedust vahemikus 10 Hz kuni 120 Hz.

Ühtlasi on Pro mudelite mälumaht kasvanud kuni 1TB-ni, kui tavaversioonil on see maksimaalselt 512Mb. Apple iPhone 13 Pro (6.1”) ja Apple iPhone 13 Pro Max (6.7”) saavad müügil olema neljas erinevas värvitoonis – mustjashall (graphite), kuldne, hõbedane ja sinine (sierra blue).

 

Juhul, kui sul jääb uue telefoni investeeringuks tegemisest rahast puudu, siis pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa. Lisaks on meil müügil erinevad telefoni kaaned ka Apple iPhone 13 seeria nutitelefonidele.

 

Telli Apple iPhone 13 seeria nutitelefon koju kätte ››

 

Lisaks on Apple müügile toonud ka uue iPad mini tahvelarvuti ja Watch Series 7 nutikella:

(2036)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Apple iPhone 13 Pro 256GB, alpine green
  • iOS 15 operatsioonisüsteem
  • 6,1" Super Retina XDR ProMotion ekraan
  • 12 MP kolmikkaamera
  • 256 GB sisemälu
  • 5G mobiilne internet
Apple iPhone 13 128GB, green
  • iOS 15 operatsioonisüsteem
  • 6,1" Super Retina XDR OLED ekraan
  • 12 MP ülilainurk- ja lainurk-objektiiviga kaamerad
  • 128 GB sisemälu
  • 5G mobiilne internet
759€829€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga