Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Windows 8 – aken, mis on juba peaaegu uks

Pole palju möödas ajast, mil seltskonnas Microsoft Windowsi kirumine oli sama ammendamatu teema nagu ilm. Windows 7 ilmumisega hakkas nurin vähehaaval vaibuma ning tänaseks on inimestel pisipehmete akende suhtes väljakujunenud suhteline tolerants. Isiklikust kogemusest tuleb tunnistada, et unustusehõlma on vajunud BSOD-id ning süsteemi erineva  katastrofaalsusastmega kokkujooksmised.

Äsja tõi tõi Microsoft avalikkuse ette oma pesamuna Windows 8 demovariandi tarbijate jaoks. Kuigi see on netis juba ohtralt kõmu tekitanud, tahaks lisada mõne mõtte ka omalt poolt.

Windows 8 tundub olevat esimene samm Windowsi oma fännklubi tekkimiseks, sest selleks on tal kõik eeldused. Atraktiivsus, funktsionaalsus, intuitiivsus, universaalsus, kasutajasõbralikkus, innovatiivsus on esimesed sõnad, mis siin meelde tulevad. Õigupoolest on Windows 8 sedavõrd uuenduslik, et ülejäänud opsüsteemid peaksid punastama ja nurka häbenema minema. Okei, 8 lähisugulane, mobiilidele mõeldud Windows Phone 7 välja arvatud. Kuigi kahtlustan, et nende sugulusside meenutab Windows Vista ja Windows 7 oma, mis tähendab, et sarnased on need vaid väliselt.

Uuenduslikkuses on paraku nii süsteemi tugevus kui ka nõrkus. Kui varasemates versioonide puhul võis meie töölaud olla täidetud erinevate akendega, siis uues Windowsis on aknad kadunud, isegi avalehel olevaid ’live’ kastikesi ei kutsu nad ise enam mitte akendeks, vaid plaatideks ehk kivideks. Tundub, et mineviku taagast püütakse vabaneda kõigi vahenditega. Kindlasti on tarbijate seas rohkelt vanasid karusid, kes enam tantsima ei õpi, kuid vähegi kohanemisvõimelisel indiviidil saab uue süsteemiga kohanemine olema piisavalt lihtne.

Mis aga mineviku taaka puutub, siis sisaldab uus aknaversioon siiski kurioossumit – kahte versiooni Internet Explorerist – nii Metro stiilis kui päris tavalist. Hmmm.

Alates möödunud sügisest, kui MS esitles Windows 8 arendajatele mõeldud versiooni, on palju vett merre voolanud ja veel rohkem bitte mööda internetti liikunud. Microsoft pole seda aega igatahes raisanud, sest lõpptarbijale suunatud demovariant on igatahes muljetavaldavalt lihvitud. Allpool tutvustab peene nimetusega ametikohal asuv Jensen Harris Microsoftist lähemalt uue Windows 8 võlusid.

Kuigi ma ise pole eriline Microsofti fänboi, siis minu arvates on uus versioon ’akendest’ just see, mida maailm vajab. See oleks üks süsteem, mida jooksutaksid omavahelises harmoonias nii sinu arvutid kui vidinad, mida saaks kasutada nii näpu kui hiirega, sinna oleksid integreeritud kõik sinu võrgustikud, seal oleksid sõbralikult käsikäes nii töö kui meelelahutus. Süsteem, mis oleks sujuv, ilus ja töökindel samal ajal. Mitte süsteem, vaid uks helgesse tulevikku. Tundub, et konkurentidele on igatahes antud puremiseks tõeliselt kõva pähkel. Mis sest, et antud roosil siiski ka mõned okkad peidus on.

Kõik need, kes tahaksid uut demoversiooni oma käega katsuda, võivad selle täiesti ametlikult ja tasuta alla laadida siit.

(536)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga