Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: DJI kõige kergem, väiksem ja kompaktsem droon Mavic Mini

Mavic Mini

Selles karbis  peidab ennast DJI kõige väiksem, kergem ja kompaktsem droon – Mavic Mini (Fly More Combo). Droon, mis on nii kerge, et sa ei pea muretsema maailmas ringi rännates eriubade hankimise pärast, ning nii väike, et võid selle endale vabalt kasvõi tasku pista. 

Mavic Mini on saadaval nii standardkomplektina kui ka Mavic Mini Fly More Combo-na, mida just selles postituses ka lähemalt uurime. Antud komplekt on saanud juba esimeste müügil oldud nädalate jooksul nii populaarseks, et kauba saabumisel see ka silmapilkselt lettidelt kaob.

Mavic Mini

Tootekarbi avamisel märkad seal kõigepealt halli kandekotti ning nelja erineva suurusega valget karpi. Kandekott on väljast mõnusa tekstuuriga ning kriimukindel. 

Mavic Mini

Tegemist on kahtlemata mugava ning turvalise lahendusega drooni transportimiseks ja hoiustamiseks.

Mavic Mini

Kui teeme selle lahti näeme seal kõigepealt muidugi drooni ennast, mis näeb välja põhimõtteliselt nagu Mavic’u vanemad vennad, kuid väiksem ja kompaktsem ning veelgi rohkem kokkuvolditav. Kandekotist leiab ka Mavic Mini juhtpuldi, mis sarnaneb samuti varem nähtule.

Mavic Mini

Kontroller sarnaneb teistele Mavic-seeria juhtpultidele, kuid on nagu droon isegi, oma olemuselt lihtsam. Nagu pildilt näha annab seda transportimiseks tõeliselt väikseks kokku voltida. Sarnaselt Mavic Airile puudub sellel LCD-ekraan ning selle eemaldatavad juhtkangid on võimalik transpordi ajaks peita juhtpuldi sisse.

Mavic Mini

 

Mavic Mini
Mavic Mini

 

Mavic Mini

Veel leiad kandekotist kolmese laadimispesa, milles on hea lisaks laadimisele akusid hoiustada (laadimisalus standardkomplektis puudub). Laadimisalus istub ideaalselt ka kandekotti. Laadimisaluse küljel on lisaks micro-USB ühendusele ka tavaline USB-ühendus.

Mavic Mini

Mavic Mini

Lisaks on kandekotis veel kaks väikest karpi. Esimeses suuremas karbis on kaks micro-USB kaablit, 3 erinevat RC-kaablit (microUSB, USB-C ja Lightning), paar tagavara juhtkange ja kruvikeeraja, millega saab propellerid mootori peale kinnitada. Väiksemas karbis on 3 komplekti varupropellereid (kokku 12tk) ja -kruvid.

Mavic Mini

Teistest karpidest leiad veel kiirlaadija adapteri, manuaalid ja kolm akut. Mavic Mini kasutab liitium-ioon akusid, mille väljundpinge on 7,2 V. Standardaku kaalub 100 g ning selle maksimaalne laadimisvõimsus on 24 W. Akusid saab laadida laadimisaluse ja micro-USB kaudu.

Mavic Mini

Mavic Mini

Suurest karbist leiad 360° propellerite kaitseraamid (tavakomplektis kaasas pole). Need on mõeldud eelkõige siseruumides lendamiseks või lisaturvameetmena algajatele lennutajatele.

Mavic Mini

Paneme nüüd Mavic Mini kõrvuti teiste DJI populaarsete droonidega, et saada parem ülevaade selle suurusest. Vasakult: Mavic Pro, Mavic Air, Spark ja Mavic Mini.

Mavic Mini

Mavic Mini

Mavic Mini

Siin on näha suuruse võrdlust iPhone’ga. Mavic Mini on nii väike, et selle saab isegi telefoniga ära varjata. Muuhulgas on ka Mavic Mini kaal sarnane nutitelefonile.

Mavic Mini

Uus droon kaalub üksnes 249 grammi, paigutudes droonide madalaimasse ja ohutumasse kaaluklassi ning vabastades selle välismaale reisides mitmetest regulatsioonidest. Tänu oma kokkuvolditavale disainile käib droon väga väikseks kokku.

Mavic Mini

Mis Mavic Mini eelkäijatest eristab on see, et tal pole eesmisi sensoreid nagu näiteks Mavic Air’il. Samade kohtade peal on mustad imiteeringud, mis võivad selles osas eksitada. 

Mavic Mini

Küll aga on säilinud alumine sensor, mis aitab siseruumides lennata.

Mavic Mini

Drooni tagaküljelt leiad mico-USB ühenduse ja SD-kaardi pesa.

Mavic Mini

Kuigi pole ehk õiglane Mavic Mini endast suuremate ja kallimate droonidega võrrelda, sest see on mõeldud eelkõige algajale või siis professionaalile kompaktseks reisidrooniks, on seda ikkagi mõneti põhjust teha. Vaatamata kompaktsele kerele on Mavic Mini täidetud funktsioonidega, mida võib üldjuhul leida palju massiivsematest droonidest (nagu on näiteks Mavic Air ja Mavic Pro). 

Alustame aga oluliseimast. Mavic Minil on 12-megapiksline 1/2.3- diagonaaliga sensor, mis suudab lisaks 12-megapikslistele fotodele salvestada 2.7K videot 30 kaadrit sekundis ja 1080p videot 60 fps. Lisaks sellele on Mavic Minil 3-teljeline motoriseeritud gimbal, mis tagab stabiilsuse ja sujuvad kaadrid.

Mavic Mini

Koos Mavic Mini turule tulemisega sai ka DJI Fly rakendus tarkvarauuenduse, mis lisab uusi funktsioone, lennurežiime ja juhendeid, mis aitavad esmakasutajatel drooni juhtimisega alustada. Näiteks saavad algajad juhid valida Position (P) režiimis lendamise, kogenumad juhid saavad aga kasutada rohkemate võimalustega Sport (S) režiimi ja sisuloojate jaoks on sobilik CineSmooth (C) režiim, mis pikendab pidurdusaega sujuvamate võtete ja kinemaatilisemate kaadrite loomiseks.

DJI on valmistanud ka erinevad quickshot’id (Rocket, Circle, Dronie ja Helix) ehk eelprogammeeritud lennumanöövrid, mida saab rakendada pelgalt nupule vajutamisega.

Mavic Mini

Mavic Mini omab pardal Wi-Fi’t ja GPS’i, et edastada videot kontrollerisse. Wi-Fil on Euroopas maksimaalne ulatus 2km kui piirkonnas ei esine takistusi ning Ameerikas rohkemgi. Olenemata sellest, et nii kaugele ilmselt drooniga ei lennata (selliselt kauguselt pole võimalik drooni enam näha), on hea teada, et selle signaal on järelikult väga tugev.

Tootja sõnul pakub Mavic Mini täislaetud akuga kuni 30 minutit lendamise aega. See on vägagi muljetavaldav, arvestades seda, et juba 15 minutit lendamisaega on tavaliselt ühe drooni kohta hea näitaja (Mavic Airi lubab näiteks 21 minutit). 

 

Kokkuvõtteks

DJI on turule toonud taaskord ühe ootusi ületava toote. Pisike, kerge, hea pildi- ja videokvaliteediga Mavic Mini on ideaalne valik nii profesionaali tehnikaarsenali lisajõuks kui ka uutele entusiastidele esmaseks drooniks. Sellega on mugav ja murevaba maailmas ringi rännata ning keskenduda üksnes võimsate õhukaadrite tabamisele.

 

DJI Mavic Mini droon Photopointi veebikaubamajas»

DJI Mavic Mini Fly More Combo Photopointi veebikaubamajas»

(1169)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DJI Mavic Mini
  • 2.7K videosalvestus ning 12-megapikslised fotod
  • Integreeritud 3-teljeline kaamera kinnitus
  • Lihtne lennata, uued intelligentsed lennusüsteemid
  • Lennuaeg kuni 30 minutit
  • Ülikompaktne disain – mahub isegi taskusse
DJI Mavic Mini Fly More Combo
  • 2.7K videosalvestus ning 12-megapikslised fotod
  • Integreeritud 3-teljeline kaamera kinnitus
  • Lihtne lennata, uued intelligentsed lennusüsteemid
  • Lennuaeg kuni 30 minutit
  • Ülikompaktne disain – mahub isegi taskusse
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga