Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Galaxy Z Flip – Samsungi uus katse voldiktelefoniga

Koos oma uue põlvkonna Galaxy S20 lipulaevadega tutvustas Samsung äsja avalikkusele ka oma uut voldiktelefoni Galaxy Z Flip. Kokkuvolditavate telefonidega on Samsung ka varem katset teinud, kuid seekordne katse on eelmisest pisut erinev. Kui Samsungi esimene voldiktelefon Galaxy Fold oli kokkuvolditav horisontaalselt nagu raamat, siis Galaxy Z Flip on kokkuvolditav püstiasendis st vertikaalselt. Põhimõtteliselt näeb see välja nii nagu murraks tavalise telefoni keskelt pooleks. Tulemusena meenutab Galaxy Z Flip ruudukujulist naiste puudritoosi.

Aga uue telefoniga on Samsung astunud mitu pikka sammu paremuse suunas. Kui Galaxy Fold ekraan oli valmistatud polümeerist ehk plastist, siis Z Flipi ekraan on tehtud erilisest painduvast klaasist, mis peaks sellele oluliselt vastupidavust lisama. Ekraan ise on 6,7-tolline FHD+ Dynamic AMOLED, 2636×1080 resolutsiooniga. Lisaks on väike 1,1-tolline ekraan ka kokkuvolditud telefoni välisküljel.

Kui Galaxy S20-seeria nutitelefonid olid varustatud telefonikaamerate tippklassiga, siis Z Flipi kaamerad on pigem tagasihoidlikud – 12 MP ultralainurkkaamera koos 12 MP lainurkkaameraga, millel muuhulgas OIS ja kuni 8x digitaalne suum. Endlikaameral on piksleid vaid 10 MP jagu. Tagakaamera on võimeline filmima kuni 4k videot. Ka telefoni ülejäänud tehnilised näitajad kuuluvad pigem kuldsesse keskklassi – 8-tuumaline protsessor, 3300 mAh aku, 8 Gb muutmälu ning 256 Gb põhimälu.

Kokkuvolditav ekraan pakub erinevaid uudseid ja põnevaid tarkvaralahendusi, kuid nende reaalset kasutegurit näeme me aja jooksul. Esmamulje põhjal on Galaxy Z Flip pigem trenditoode, mitte tõsine tööriist. Oma mõõtude poolest sobib Z Flip suurepäraselt daami käekotti, aga ka tihedalt liibuvate teksade tagataskusse. Eeldatavasti aitab kokkuvoltimine ära hoida telefoni tahtmatut painutamist püksitaskus.   

 

Allikas: Samsung

(725)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga