Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 109. Trafi Eesti – mugavaim viis Tallinnas ühistranspordi kasutamiseks

trafi_eesti_avang

Veebruaris sai kirjutatud sellisest rakendusest nagu Tartu Bussiajad ning tuli nentida, et tegu on kõige mugavama bussigraafiku rakendusega Tartu linnas liikudes. Mida teha siis, kui oled hoopis pealinnas? Sellegi jaoks on olemas oma rakendus, mille nimeks Trafi Eesti. Jah, on olemas tervet Eestit ühendavad rakendused, nagu näiteks Eesti Ühistransport, kuid sealt info leidmine on suhteliselt võimatu. Kui tead liine või peatusi ka une pealt, saad vast ka marsruudi paika pandud. Kui ei tea, oled täpselt sama hädas, kui rakendust kasutamata.

 

Funktsionaalsus

Google Play lehel olevast kirjeldusest võid välja lugeda, et rakendus katab suuremate linnade ühistranspordi ning ka linna lähiliinid. Reaalsuses saab antud programmi kasutada ainult Tallinnas ning vaadata just linna ühistranspordi infot. Sest pole hullu midagi – kui rakendust oma peas juba ette ainult Tallinna jaoks kasutad, ei pea ka pettuma.

Erinevalt Tartu Bussiajad rakendusest on Trafi kasutamine imelihtne. Või noh, imelihtne on tagasihoidlikult öeldud. Kasutaja ei pea muud midagi tegema, kui sisestama alguspunkti, lõpppunkti ning valima kellaaja – rakendus suunab sind ise edasi. Eriti mugav selle juures on fakt, et sa ei pea isegi peatuste nimesid teadma. Algus- ja lõpppunkti valikuks võib olla sinu asukoht, suvaline aadress, mõni huvipunkt või isegi ettevõtte / koha nimi. Kuna Trafi kasutab Foursquare andmebaasi Google Maps kaardi peal, siis on sisuliselt kõik punktid kaetud. 

Trafi-otsingumootor

Trafi-otsing

Trafi-marsruut

Mida selline lähenemine annab? Tallinna elanike puhul vist väga vahet polegi (eeldusel, et kodulinna tunned), kuid väljaspoolt pealinna tulevatel inimestel võib esimese hooga peatustest/liinidest läbi närimine keeruline olla. Nii ka näiteks mina. Astusin Balti jaamas rongilt maha, võtsin Trafi ette ning ütlesin, et tahan minna loomaaeda. Ei jõudnud mina pilgutatagi, kui juba oli vastus ees – mine sinna peatusesse ning astu selle trolli peale. Sõida kaheksa peatust ning astu seal maha. Lausa imelihtne.

 

On sellele paremat lahendit?

Lihtne vastus: Ei! Nagu ma eelpool mainisin, on Eesti Ühistransport rakendus väga kaootiline. Me saame kasutada peatus.ee lehte (mis on Maanteeameti hallata), kuid seal oleks vajalik eelteadmised peatuste/liinide kohta. Sisuliselt sama käib ka Tallinna Linnatranspordi lehe kohta. Kui mitte just sõiduplaneerijat kasutada, kuid siis pead peatusi ikka teadma. Variant C on kasutada Google Maps navigeerimist ning liikumisvahendiks valida ühistransport – niipidi saab ka väga täpse vastuse. Kuid Trafi kasutajaliides on intuitiivsem (olgugi, et andmebaas piiratud Tallinnaga).

Harjusid Trafi rakendusega ära ning satud ühel hetkel lõunanaabrite pealinna? Head uudised! TRAFI Latvija rakendus – täpselt sama kasutajaliides ning funktsionaalsus, kuid Läti paari suurima linna ühistranspordi andmebaasiga. Lihtsalt mugav ning asjalik lahend.

Trafi Eesti Google Play rakendusepoes

PS: kui sul on Android nutitelefoni asemel iSeade taskus, siis ka Sinule on rakendus saadaval iTunes App Store’s

(5899)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga