Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Revolutsiooniline Sony a9 III täiskaader hübriidkaamera on kohal!

Möödunud on juba 4 aastat viimasest Sony a9 II täiskaader hübriidkaamera välja tulekust ning tehnoloogia on selle aja jooksul korralikult edasi liikunud.

Arvestades, et Alpha 9 seeria on alati olnud suunatud eelkõige spordi- ja actionfotograafidele, kes vajavad kõige kiiremat, võimsamat ning töökindlamat kaamerat, siis kahjuks a9 II ei olnud enam kellegi esimene valik.

Seetõttu teatas Sony eelmise aasta lõpus, et saabumas on tõelise uuenduskuuri läbinud Sony a9 III täiskaader hübriidkaamera ning ääretult heameel on teatada, et esimene eksemplar on meie juures kohal – katsuda saad seda Ülemiste keskuse Photopointi esinduskaupluses!

Sony a9 III

Sony a9 III — hübriidkaamerate uus ajastu

Kõige muljetavaldavam uuendus Sony a9 III hübriidkaameras on ilmselgelt “global shutter” ehk globaalne katik. See võimaldab jäädvustada kogu kaadri pildiandmed üheaegselt, erinevalt tavalisele mehaanilisele ja elektroonilisele katikule, mis lõpetab särituse progressiivselt.

Selle süsteemiga kaasnevad mitmed eelised, mille seast üks kõige olulisemaid on moonutuste kõrvaldamine — nt. “rolling shutter”, mida oled ilmselt varem märganud videosalvestustes või elektroonilise katikuga pildistatud fotodel.

Moonutused tulevad kõige rohkem esile kiiresti liikuvate subjektide puhul ehk on mõistetav, miks Sony tutvustas seda süsteemi esimest korda oma action-hübriidkaamera lipulaevas.

Tänu globaalsele katikule suudab Sony a9 III pildistada ka muljetavaldava 1/80000 säriajaga ning seda isegi välku kasutades. Nüüdsest sõltub sünkroonimine pigem välgu särituse kestvusest, mitte katiku sulgumisajast.

Sony a9 III

Uue a9 III südameks on 24,6-megapiksline täiskaader CMOS sensor koos 5-teljelise keresisese stabilisaatoriga, mille puhul lubab Sony kuni 8-stopi ulatuses stabilisatsiooni.

Lisaks peitub kaameras veel kõige hiljutisemad Bionz XR protsessorid, mis võimaldavad 8 korda rohkem töötlemisvõimsust võrreldes eelmise generatsiooni a9 hübriidkaameraga.

See suudab pildistada (loe: tulistada) 120 RAW kaadrit ühes sekundis ning seda veel täieliku autofookusega. Samuti suudab see “eel-pildistada” ühe sekundi võrra fotosid, et ükski hetk ei jääks tabamata — omadus, mis on spordifotograafidele ülimalt oluline.

Kuigi tegu on eelkõige fotograafiale keskendunud täiskaader hübriidkaameraga, siis samuti pärib see mõned muljetavaldavad videosalvestus võimekused.

a9 III salvestab maksimaalselt 4K 60 kaadrit/sek ilma mingisuguse croppita ning samuti on valikus 10-bit 4:2:2, S-Log, S-Cinetone ja 16-bit RAW videoväljund HDMI pesa kaudu.

Selleks kõigeks vajad loomulikult ka kiireid mälukaarte, mis kaameraga sammu peaks. Sony a9 III “sööb” CFExpress Type A ning UHS-II/UHS-I SD mälukaarte ning mõlemaid saad sisestada kaks tükki.

Sony a9 III

Sony a9 III kasutab 3,2-tollist pööratavat ja kallutatavat puutetundlikku ekraani, mida oleme varasemalt näinud juba Sony a7R V täiskaader hübriidkaameras.

Samuti kasutab see muljetavaldavat OLED pildiotsijat, millel on 9,44M punkti ja 0,9x suurendus. Täisresolutsioonis on pildiotsija kaadrisagedus 120 kaadrit/sek, kuid madalama resolutsiooniga saad aktiveerida ka 240 kaadrit/sek.

Mis on a9 III hübriidkaamerale täiesti omapärane ning ei leidu üheltki teiselt Sony kaameralt on selle käepide.

Sony sõnul on gripi ning katikunupu kasutamine nüüd veelgi ergonoomsem ning ilmselt teeb see ka pikaajalise kasutuse kõvasti meeldivamaks. Seda peame ise proovile panema, kui kaamera järgmine aasta müügilettideni jõuab.

Sony a9 III

Muidugi ei saa rääkida Sony’st ilma autofookust mainimata, kuigi nüüdseks enamus meist ei looda enam kiiret autofookust Sony kaamerast, vaid me lihtsalt eeldame seda.

Nagu kõikidel uuematel Sony hübriidkaameratel, kasutab ka a9 III täpsemaks subjektijälgimiseks “AI Processing Unit” kiipi, mis võimaldab Sul jälgida erinevaid sõidukeid, loomi, linde ja inimesi.

Sony a9 III kasutab 759 faastuvastusega autofookuspunkti, mis katavad 95,6% tervest pildiulatusest. Samuti saad Sa luua igas antud olukorras enda poolt kohandatud fookusala, et saavutada kõige täpsem teravustamine ning ainult sinna, kuhu Sina ise tahad.

 

Kui Sa oled nõudlik spordi-, loodus- või actionfotograaf, kes vajab parimatest parimat, siis siin pole küsimustki — Sony a9 III on Sinu jaoks loodud.

 

Sony a9 III täiskaader hübriidkaamera —telli see ära »

 


Muide, Sony a9 II on kõigile soovijatele laenutamiseks saadaval Tallinnas, Rocca al Mare keskuse Photopointi fototehnika rendis.

Kui Sul on plaanis Sony peale ümber kolida mõne teise kaamerabrändi (Canon, Nikon, Pentax vms) toodangult, siis pakume võimalust oma vana tehnika meile vastu anda – nii saame Sulle teha eripakkumise, mis sõltub tagastatavast tehnikast. Sellise eridiili kohta loe lähemalt siit »

Photopoint on Sony fototehnika ametlik ja pikaajaline partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(512)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony a9 III kere
  • 24,6 MP täiskaader Global Shutter Exmor RS CMOS sensor
  • 4K 120p 10-bit 4:2:2 videosalvestus
  • Foto sarivõte kuni 120 kaadrit sekundis
  • 5-teljeline stabilisaator ja 759 punktiga autofookus
  • Magneesiumsulamist tolmu- ja niiskuskindel korpus
7059€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga