Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Põhjused, miks paberfotosid aastal 2023 endiselt trükkida tasub

PhotoExpress Online veebikeskkonnas saab juba aastaid mugavalt ja lihtsalt koju tellida paberfotosid. Tuletame meelde, miks seda suurel digiajastul üldse veel teha tasub.

Ja me ei räägi siin mitte üksnes fotograafi juures tehtud poseeritud piltidest, mis fotoraami vahel seina kaunistama hakkavad. Vaid hoopis igapäevaseid väikesi õnnelike hetki tabanud fotodest, mida fotoalbumite vahele kollekteerida.

Neid hetki on tabanud Sinu ja Su sõbra fotokaamerad ja ilmselt viimastel aastatel  kõige rohkem nutitelefon. Aga kui see nutitelefon ükskord kogemata WC-potti peaks kukkuma, siis kukuvad sinna üheskoos ka kõik need ilusad fotole talletatud mälestused. Ja neid mälestusi on tavaliselt palju. Mõne nutikas 2000-e aga mõnel lausa 10 0000-e pildi jagu.

Võib-olla on sul osa varandusest ka kuskil pilve peal hoiul. Pilve peal, mida tegelikult ei eksisteeri. Ehk et pakid oma pilte lihtsalt teise tehnikariista. Ja Sul on sinna ligipääs, aga kas sinna pääsevad ligi veel ka lapsed ja lapselapsed?

Kõikide tuleviku generatsioonide jaoks neid pilte nagu Sinu jaoks vanaema fotoalbumeid ei eksisteeri. Selle asemel eksisteerib link, milleni ei pruugi nemad enam jõuda. Muidugi tuleb digifotosid ka pilvele või teisele kõvakettale enda jaoks backup’ida, aga selle asemel, et ainult investeerida teise tehnikasse, võiks leida ka muid alternatiive. Ja üks nendest on kindlasti paberfoto.

Mulle meeldib, kuidas paberfotod on saanud endale vanemalt generatsioonilt ka teise nime – “pärisfotod”. Sest need on päriselt olemas, nii Sinu, kui ka Sinu vanaema jaoks.

Silmas peab pidama ka seda, et mälestused, mida tekitad täna, on väärtuslikud alles tulevikus. Tead ju küll seda põnevat tunnet kui vanaema juures fotoalbumeid uurid ning saad teada milline Sinu vanavanaisa välja nägi. Ja siis ehk selgub, et ema tunnistusel polnudki kõik viied…

Paberfotod on kõige hinnalisem pärandus Sinu järglastele, mida oma sugupuu hoidmiseks ja mäletamiseks põlvest-põlve edasi anda. Piltide vaatamine ühendab inimesi ja ühendab generatsioone. Isegi fotodele tekkinud ajajäljed – veeuputuste ja koerahammaste tagajärjed – lisavad sinna üksnes väärtust juurde.

Digiajastu üks häda on see, et pilte tehakse tohult palju. See tähendab seda, et kui hakkad 50. aastasena külalistele näitamiseks otsima pilte oma 25. aasta sünnipäevast, ei pruugi Sa neid lihtsalt oma üüratust arhiivist enam leida. “Suure kaameraga” tehtud pilte võib-olla veel kuidagi arvutis süstematiseerid, aga telefoniga tehtud pildid kipuvad ladestuma suure roduna ühte kausta.

Erinevalt sellest fotoalbumite puhul tead Sa täpselt, mis värvi album, mis eluperioodi kajastab. Eks see ole ka tänapäeval suurim demotivaator piltide ilmutamiseks, et pilte on palju ja need on laiali erinevate andmekandjate peal. Seega nende sorteerimine võtab ropult aega. Siit ka soovitus pilte ilmutada regulaarselt, et mitte lasta sellel “kuhjal” üle pea kasvada.

Paberfotodega on ka põnev inimesi üllatada. Ma arvan, et pole midagi vahvamat kui minna sõbra sünnipäevale, kes on valmistanud fotoseina, kust kõik külalised ennast leida võivad. Et koos pilte vaadates vanu aegu meenutada. See kui keegi on lasknud Sinust pildi paberile panna on kohe eriti eriline tunne. Tunne, et sa tähendad selle inimese jaoks palju.

Juba mõnda aega on meil olemas ka mugav Photopoint PhotoExpress mobiilirakendus, millega saab fotosid tellida oma nutitelefonist.

Ehk enam ei pea pilte tüütult telefonist arvutisse transportima, et need trükki saata. Loe selle kohta lähemalt artiklist: “Photopoint PhotoExpress iOS: Telefonist paberile kiiremini ja mugavamalt kui eales varem”.

Mitme aasta jagu pilte Sinul veel ilmutamata on?

Ära lase laiskuse tõttu mälestustel hävida ning pane toredamad hetked paberile ››

(1101)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga