Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Selgunud on Sony World Photography Awards 2022 Eesti rahvusliku kategooria võitja

Maailma kõige suurema ja mitmekesisema Sony World Photography Awards fotokonkursi Eesti rahvusliku kategooria võitjaks osutus tänavu fotograaf Raido Nurk

Tegemist on kahtlusteta väga kõneka tunnustusega, sest antud konkursile esitati rohkem kui 340 000 tööd 61 riigist ning Raido foto valiti valiti välja avatud kategooriasse laekunud piltide hulgast, mida oli 2022. aastal kokku enam kui 170 000.

Võtsime Raidoga ka ühendust ning meil on väga heameel, et ta oli meeleldi nõus jagama oma mõtteid võidu pälvinud foto sünniloost.

Raido sõnul on see foto tehtud ühel novembrikuu õhtul Hollandis, Haagi linna mereäärsel Scheveningeni sadamakail. Nimelt jõuavad mõnel korral aastas Hollandi rannikule suuremad lained, mis tekivad kaugemal Põhjamerel toimunud tormi tõttu ning kus siis tuul ei ole ka liiga maru. Need tingimused tõid kohale tavapäraselt rohkem lainesurfareid.

Sony World Photography Raido Nurk

See olustik tundus talle kohe väga huvitav ja mis selle tabamise tema jaoks väljakutsuvaks tegi oli lakkamatu vihm ning kehvad valgustingimused – täpsemalt oli väljas üsna hämar. Raido kaameral, milleks on Sony a7 III, oli ees Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG DN OS Sports telesuum-objektiiv.

Kuna kogu kaader oleks ilma tagaplaanita kindlasti igavam olnud, siis püüdis Raido saada ka tagaplaani võimalikult teravaks, sealhulgas säritusel arvestama kiirelt liikuvad surfarid. Need olud nõudsid natuke katsetamist, et kõrgema ISO ja kinnise avaga pilt liiga mürane ei jääks. 

Lisaks kõigele sellele oli Raido koos oma kaamera ja objektiiviga vihmas täiesti ära vettinud ning päästikule vajutamine muutus väga keeruliseks. Õnneks ta enne alla ei andnud kui tundis, et sai midagi kätte. Pärast sai ta fotost õnneks üsna palju infot kätte ning taastas enda nägemuse järgi vastava olustiku ja värvide korrektuuri järeltöötluses.

Raido soovis veel omaltpoolt lisada, et ta on väga tänulik selle tunnustuse ning võimaluse eest loomingut teistega jagada. Ta loodab, et see innustab ka teisi fotograafe rohkem oma töid konkursitele esitama ning meie oleme kindlasti Raidoga sama meelt.


National Awards on programm, mis on käivitatud selleks, et toetada kohalikke fotograafide kogukondasid 63 erinevas riigis üle terve maailma. Ühtlasi pakub see võitjatele ka võimaluse esitleda oma tööd globaalsele publikule kuulsal World Photography Awards näitusel ja fotoraamatus. Rahvusliku preemia võitjale on auhinnaks tipptasemel Sony fototehnika.

 

Eesti suurima valiku Sony fototehnikat leiad Photopointi veebikaubamajast »

(292)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga