Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fotosessioonil – kaasas Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tamron 24mm f/2.8 Di III OSD

Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD x Anneliis Voore

Selles postituses jagab fotograaf Anneliis Voore enda muljeid fotosessioonilt, kus tema kasutada olid Sony a7R III täiskaader hübriidkaamera koos Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tamron 24mm f/2.8 Di III OSD fiksobjektiividega.


Enda fotograafia teekonnast alates, olen kokku puutunud vaid Canoni erinevate digikaameratega ja seetõttu oli minu jaoks eriti põnev nüüd käed külge panna Sony hübriidkaaamerale.

Esimene mõte Sony a7R III käes hoides oli, et “WAU kui käepärane ja kerge see on!”, sest olen ise märkimisväärselt raskema tehnikaga harjunud.

Minu jaoks oli Sony täiesti võõras kaamera, kuid sellegipoolest leidsin vajalikud kohad menüüst üsna kergelt üles, et vastavalt olukorrale (fotosessiooni ajal) säri, ISO või ava muuta. Seega julgen väita, et kaamera ülesehitus pole sugugi keeruline.

Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD x Anneliis Voore

Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tamron 24mm f/2.8 Di III OSD

Photopointi foto- ja videotehnika rendist sain koos kaameraga proovimiseks kaasa ka kaks erinevat objektiivi. Kui igapäevaselt olen harjunud kasutama 85mm fookuskaugusega (hetkel minu lemmik) objektiive, siis Sony’ga olid kaasas pisikesed Tamron 35mm f/2.8 ja Tamron 24mm f/2.8, mis annavad hoopis teise tulemuse.

Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD objektiiviga oli hea väikses hotellitoas portreepilte luua, sest see jätab pildile palju ruumi ja ei pea end vastu seina suruma, et ruumi juurde tekiks.

Pean mainima, et pildistamise päeval oli väga hall ilm, kasutasin ainult loomulikku valgust, kuid tulemuse üle olen nii mina, kui ka modell väga rahul.

Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD x Anneliis Voore

Tamron 24mm f/2.8 Di III OSD lainurk-objektiiviga otsustasin teha pilte hotelli fuajees ja trepil, et natuke rohkem rõhku panna sealsele õhkkonnale ja paremini arhitektuuri tabada. Olen tulemusega väga rahul ja saavutasin just selle mida ootasin.

Mõlema objektiivi puhul oli fokusseerimine väga hea ning kaamera koos objektiiviga väga kompaktne – muuhulgas jäid pildid teravad ja ilma mürata.

Kõige enam meeldis mulle just see, et Sony hübriidkaamera on nii kerge ja käepärane. Pilte arvutisse importides oli tajutav värvitoonide vahe, millega ise harjunud olen. Muidugi saab seadetest kelvineid muuta, aga tulemus jääb sellegipoolest natuke erinev.

Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD x Anneliis Voore

Soovitused

Pilte tehes ja töödeldes panin enamjaolt rõhku sellele, et modell oleks fookuses ja terav. Püüdsime pildile elurõõmu tundva naise, kes tunneb end naiseliku ja õnnelikuna.

Jätan alati pildid puhtad ja loomulikele toonidele võimalikult sarnased – just selliseks on aastate jooksul minu käekiri kujunenud. Proovisin sel korral ka must-valgeid pilte töödelda ja mulle väga meeldisid mõned just nii rohkem, olgugi, et olen rohkem värvide inimene.

Lõpetuseks jagab Anneliis ka kolme nõuannet alustavale fotograafile:

  1. Kui oled alustav fotograaf, siis minu esimeseks soovituseks on harjutada võimalikult tihti ja palju – see tagab Sulle põhjalikud teadmised fotograafias! Õpid kõike läbi praktika. Kui rahakott ei kannata, siis tänapäeval on võimalik ka ilma kursusi kokku ostmata saada vajaliku info pildistamis nippide või fototöötluse kohta internetist Youtube platvormilt või näiteks Instagramist.

  2. Teiseks ära karda ega häbene abi/nõu paluda oma ala inimestel või kui abi pole vaja, siis lihtsalt koostööd teha. Kontaktide loomine on ka oluline, et kasvada. Leian, et väga julgustav ja äge on suhelda sama ala inimestega. Jagada rõõme, muresid ning koos ka õppida.

  3. Kolmandaks ära ole enda suhtes liiga kriitiline. Kipun seda ise tegema ja kuulen teisi seda mulle ütlemas. Võta oma aeg ja õpi omas tempos, et kasvada ja areneda. Mõnikord on ehk oluline isegi feilida selleks, et üldse kasvada. Oluline on enda kirele võimalus anda ning sellel lubada kasvada♡!

Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD x Anneliis Voore

 

Anneliisi tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel ja kodulehel


Kui soovid Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tamron 24mm f/2.8 Di III OSD enne ostu ka ise järele proovida, siis need on laenutamiseks saadaval Tallinnas, Rocca al Mare keskuse Photopointi esinduskaupluses ja Tartus, Kvartali keskuse Photopointi esinduskaupluses.

(702)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD objektiiv Sonyle Kampaania
  • 35 mm lainurk fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2.8 maksimaalne ava
  • Ideaalne igapäevaseks kasutuseks
  • Kiire ja vaikne OSD teravustamismootor
  • Sony α pool- ja täiskaader hübriidkaameratele
199€429€
Tamron 24mm f/2.8 Di III OSD objektiiv Sonyle Kampaania
  • 24 mm lainurk-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2.8 maksimaalne ava
  • Kiire ja täpne OSD teravustamismootor
  • Perfektne maastiku ja arhitektuuri pildistamiseks
  • Sony α pool- ja täiskaader hübriidkaameratele
199€429€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga