Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Archos 80 ChildPad – lapsesõbralik tahvelarvuti

Eelmise aasta augusti esimesel päeval tutvustasime Photopointi ajaveebi veergudel esimest lastele suunatud tahvelarvutit: Archos ChildPad. Vahepeal on aega väga palju mööda läinud ning uusi tahvelarvuteid mobiilsete seadmete merre voolanud. Nende hulgas ka teisi Archose kindlale juhtgrupile suunatud seadmeid: GamePad, FamilyPad või isegi ChefPad. Nüüd on aga aeg sealmaal, et kohale on jõudnud ülipopulaarse ChildPad uuem, võimsam ning parem versioon: Archos 80 ChildPad. Ning selle me karbist välja võtamegi ning lähemalt uurime.

childpad_karp

ChildPad tuleb samasuguses karbis, nagu kõik teised Archose seadmed – ei midagi lapsesõbralikku. Seega enne jõulukuuse alla libistamist pakenda seade ümber, et mängurongi komplekt kogu tähelepanu endale ei võtaks, eks? 

childpad_karbis

Karbi sisu on ka samamoodi minimalistlik. Ei sobi ju kingituseks/kuuse alla sedamoodi? Olge mureta, Photopointis on olemas ka päris lahedad kinkekotid.

childpad_karbi_sisu

Karbis on lisaks Archos 80 ChildPad tahvelarvutile laadija koos erinevate otsadega (juhuks, kui on plaan ette võtta reis kaugemale maale) ning USB kaabel arvutiga ühendamiseks. Olgugi, et seadmega on spetsiaallaadija kaasas, saab ChildPad akut laadida ka läbi USB pesa.

childpad_tekstiga

ChildPad disainimisel on ikkagi arvestatud laste vajadustega – 8-tollise ekraani ümber asub oranž raam, mis on natuke vähem libedast materjalist, kui ülejäänud eespaneel. Paremas ülemises nurgas on näha ka ühte kahest kaamerast, mis on tahvelarvutile külge pandud. Kui sa pikemale tööreisile lähed, saad lapsega Skypes videokõnesid teha, kas pole mitte tore?

childpad_raam

Lisaks jookseb seadme küljel mummulise tekstuuriga pehmemast plastist raam. See toimib omamoodi amortisaatorina ning tagab parema haarde. Väikeste sõrmede vahelt niisama naljalt see ära ikka ei libise.

Seadme disain võib esimese hooga natuke liiga kirev olla, kuid oh ei, lastele see meeldib. Kodus seda tahvelarvutit esimest korda välja võttes lendas 5-aastase poja peost Nexus 7 tahvelarvuti nurka ning oli ChildPad’i ümber nagu kärbsed värske pekitüki peal. Ei saanud ei hea ega halvaga teda eemale, et saaks antud artiklit edasi kirjutada.

childpad_tagant

Tagumine külg on sel seadmel üleni valgest plastist. Materjal on peo vahel soliidne – ei ole sellist tunnet, et peale esimest kukkumist kohe katki läheks. Lisaks on seadmel neli väikest jalga, mis säästavad tagumist paneeli kriimudest ning annavad kõlarile hingamisruumi. Loomulikult ei saa sedapidi ka kaamerasilm kriimudega üle kaetud. Mitte, et ma arvaks, et seda mööda põrandat lohistama hakatakse. Pigem on asi ikkagi selles, et laua taga istudes lapsed nihelevad ning sätivad oma asendit pidevalt. 

childpad_kaamera

childpad_kõlar

Tagumisel paneelil on ühes nurgas väike kaamerasilm, et laps saaks enda ümber toimuvat jäädvustada. Teises nurgas on aga seadme pisike kõlar. 

childpad_liidesed

Parempoolse otsa peal on seadmel erinevad pesad-liidesed. Vasakult lugema hakates: avaus, mille taga reset lüliti, kõrvaklapiväljund, microSD kaardi pesa, microUSB pesa, miniHDMI väljund, laadija pesa ning viimasena lüliti ekraani sisse/välja lülitamiseks ja seadme sisse lülitamiseks.

childpad_eest_2

Eespaneelil on, nagu eelnevalt mainisin, üks kaamera. Lisaks on seal olemas mikrofon ning väike indikaatortuli. See särab siniselt siis, kui seade on sisse lülitatud (õnneks aku vastupidavusele see halvasti ei mõju).

childpad_kids_zone

Lisaks võrdlemisi lapsekindlale korpusele on antud tahvelarvutil veel üks eelis. Nimelt on sellel eelpaigaldatud lisatarkvara. Nagu näiteks Kids Zone, kust saab alla laadida lapsesõbralikke mänge. Mõned neist rohkem arendavad, teised vähem (kui midagi muud neist ei saa, siis käte-silmade koordinatsiooniharjutustena on need teretulnud). Loomulikult on ChildPad’il ligipääs ka Google Play rakendustepoele.

Teine suur asi, mis antud tahvelarvuti lapsesõbralikuks teeb, on sisu filtreerimine ning kasutuse piiramise võimalus. Nimelt on tahvelarvutisse eelpaigaldatud Mobile Parental Filter rakendus (mis muidu maksab 9.99€ aastas), millega on võimalik piirata lapse seadmekasutust. Piirata saab kas ajaliselt või sisuliselt. Näiteks blokeerida teatud aegadel või teatud lehtede külastamise, mis ei ole lapsele kohased. Lisaks toimib antud rakendus ka automaatse filtreerijana – kõik veebilehed, mis ei ole lapsele kohased, ei kuvata.

Seda rakendust on lapsevanemal võimalik kontrollida enda tahvelarvuti või nutitelefoni abil. Miks ka mitte tavaarvutis läbi veebilehitseja. See annab vanematele täie meelerahu, et nende järelkasv ei puutu lastele mitte sobiva sisuga kokku suures avaras internetis. 

childpad_eest

Archos 80 ChildPad on mõeldud lastele. Seda mõtet toetab seadme välimus ning toetavad lisarakendused. Üldise funktsionaalsuse poolest võib seda tahvelarvutit aga vabalt soovitada ka täiskasvanutele, kes oranž-valget välimust ei pelga. Tahvelarvuti on piisavalt särtsakas ning korraliku koostekvaliteediga.

Samas, jah, võib mõelda, et tahvelarvuti ei ole lapse mänguasi. Läheme mõned sajandid ajas tagasi – siis polnud ka raamatud laste pärusmaa. Olid ka ajad, mil öeldi, et lastel pole vaja telerite ees passida. Tegelikult olen mina rahul, kuna lapsele saab tahvelarvuti pikemate sõitude ajal pihku suruda – vähemalt on siis rongis tegevust ning ei porise, et millal kohale jõuame. Või siis õhtusööki valmistades ei pea konstantselt toa ja köögi vahet jooksma, kuna lapsel pole õhtusööki oodates midagi teha. 

Archos 80 ChildPad Photopointis 119€

(3511)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Archos 80 ChildPad
  • 8" 1024×768 LCD ekraan
  • Android 4.1 operatsioonisüsteem
  • Lapsesõbralik disain
  • 4 GB sisemälu, mälukaardipesa
  • 1 GHz protsessor
Asus Google Nexus 7 (2013) 16GB Võimas, mobiilne, mugav. Lihtsalt parim 7-tolline Android tahvelarvuti.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga