Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Arnova 97 G4 tahvelarvuti

IMG_0116

Nüüd on jälle saanud Photopointi ajaveebis karbist välja võtta liig agaralt erinevaid fotoaparaate ning teeme seda tasa seekord veel ühe tahvelarvutiga. Sõrmede vahele on täna jäänud Arnova 97 G4 tahvel. Kui Arnova võib olla natuke tundmatu nimi, siis infoks niipalju, et tegu on täisverelise Archose toodanguga, millele on tootja ise pannud peale teise kaubamärgi. Algselt oli Arnova seeria rohkem säästutahvlid, kui nüüdseks on selle nime all pea kõik arvutid, mis Elements sarja (Titanium, Platinum, Carbon jne) ära ei mahu. Ning Arnova 97 G4 ei ole kohe kindlalt säästutahvel, kuid kohe kindlalt ei konkureeri see ka iPadi või mõne muu taolise hinnaklassi seadmega. Mis sellest tahvlist üldse arvata, räägime kohe lähemalt.

IMG_0064


Tehnilised andmed:

  • Android 4.1 Jelly Bean operatsioonisüsteem
  • 9,7-tolline 4:3 küljesuhtega TFT LCD ekraan, 1024 × 768 pildipunkti
  • Kahetuumaline RK3066 protsessor, 1,6GHz taktsagedus
  • Mali400 MP4 neljatuumaline graafikaprotsessor
  • 1 GB RAM, 8 GB sisemälu, kuni 32GB microSDHC mälukaart
  • Internetis käimiseks WiFi (IEEE 802.11 b/g/n)
  • Kaks 2 megapikslist kaamerasilma, üks ees, teine taga
  • microUSB arvutiga ühendamiseks ning lisaseadmete lisamiseks, miniHDMI väljund, kõrvaklapipesa
  • Kaal 700g

IMG_0074

Pakendus on sarnane teistele Archose tahvelarvutitele – papp ümber, tahvelarvuti vahtpolüsteroolist tugede vahel ning lisad kõrval.

IMG_0079

Karbist leiab lisaks Arnova 97 G4 tahvelarvutile ka USB kaabli arvutiga ühendamiseks, juhendid ning laadija, millele saab panna otsa nii tavalise euroopa standartile vastava kontakti kui ka brittide või jänkide juures kasutatava. Ei, Archos ei võta seda kui suurt reisitahvlit, ju neil on siis lihtsam need otsikud kõik pakendisse panna kui erinevate turgude jaoks eraldi pakendus teha.

IMG_0090

Kahjuks on Arnova 97 4G’ga komplektis olev laadija spetsiaalse otsaga ning läbi USB tahvelarvuti akut laadida ei saa. Kaua see enam kesta õnneks ei saa, sest üritatakse ju tahvelarvutitelgi microUSB laadimise kohustuslikuks teha.

IMG_0094

Tahvelarvuti eespaneel on äärest ääreni kaetud klaasiga, mille all on selge 9,7-tollise diagonaaliga ning 4:3 küljesuhtega TFT LCD paneel. Ekraani värviküllasus, eredus ning suur vaatenurk on sellel seadmel suurepärased. Olgugi, et pildipunkte on ainult 1024 × 768, ei riivanud natuke madalam punktitihedus üldse silma.

Kasutajaliides on Arnova tahvelarvutil muutmata kujul peale laetud ning tootja pole ka omalt poolt müriaadi rakendusi vaikimisi lisanud. Mõned üksikud lisad ning Google Play rakendustepood ja sellega asi piirdubki. Mis on iseenesest positiivne – saab ise valida, mida peale panna ning mida mitte.

Paremas ülemises nurgas paistab silma ka pisike kaamerasilm – nii eesmisel kui tagumisel paneelil on 2 megapiksline valguspüüdja pandud. Ühega saad näiteks jõulukontsertil pilti teha, teisega Skype videokõnesid teha.

IMG_0103

Tagumine paneel on ühtsest alumiiniumitükist. Koos väikeste aukudega – üks neist kaamera jaoks, teine reset nupule ligipääsu tagamiseks.

IMG_0097

Paksust õnneks selles masinal liigselt ei ole 10,5mm kokku. Peos tundub toekas ja mõnus. Selle nurga alt paistab välja ka see, et ekraani katteklaas on äärest ääreni ning selle ümber pole ka kõrgemat liistu. Tänu astmelisele profiilile on seadet ka natuke kindlam peos hoida.

IMG_0100

Paremale küljele on mahutatud enamus nuppudest ning pesadest. Vasakult lugema hakates on sel olemas toitenupp (loe: ekraani sisse/välja lülitamise nupp), pesa laadija jaoks, miniHDMI väljund (toetab kuni 1080p signaali), microSD kaardi pesa, microUSB pesa, kõrvaklappide väljund ning kõige viimasena ka kõlarid. microUSB pesa on HOST toega – sinna saab OTG tüüpi kaabliga taha ühendada fotoaparaadi, mälupulga, mängupuldi, klaviatuuri, hiire või isegi välise kõvaketta.

Kõlarite asukoht on hästi valitud – sõltumata sellest, mis pidi seadet peos hoida, ei varja peopesaga kõlareid ära. 

Lisaks on pealmisel küljel helitugevuse reguleerimise jaoks nupud ning ka füüsiline tagasi (back) nupp. 

IMG_0112

IMG_0108

Jah, kaamerad on küll olemas, kuid suurt pildikvaliteeti neist loota ei tasu. Njah, pilt on parem kui keskmisel 15€ veebikaameral, kuid enamus (kui mitte kõigile) kompaktkaameratele jääb see alla.

Mida selle tahvelarvutiga küll teha saab? Tegelikult pea kõike, mida ühe tahvelarvutiga tehakse. Kahetuumaline RK3066 protsessor on äärmiselt võimekas ning Mali400 MP4 graafikaprotsessor on end tõestanud, et suudab konkureerida ka kallimate kiipidega. Veebi sirvimine ning rakenduste kasutamine läheb kiirelt, ilma liigsete viivisteta.

IMG_0123

Suurel 4:3 küljesuhtega ekraanil on iseenesest uudiste lugemine või kirjade kirjutamine mugav. 

Soovi korral võib Arnova 97 G4 tahvelarvutiga ka mängida. See tuleb toime nii vanemate, nõrgemal riistvaral toimetavate kui ka uuemate mängudega. Angry Birds’i sellel seadmel oli igatahes väga mugav mängida.

IMG_0121

Vaata filme suurelt või väikeselt ekraanilt (HDMI kaudu saab seda ju arvutimonitori või teleriga ühendada) – seegi pole üldse probleem. Tahvelarvuti suudab probleemideta ette mängida ka FullHD filme ning kiibistik toetab riistvaraliselt enamlevinud pakkemeetodeid.

Arnova 97 G4 on selline tahvelarvuti, mis suudab toime tulla suurel hulgal erinevate ülesannetega. Sobib see ju ideaalselt lapsele esimeseks tahvliks, mida kodus kasutada või siis hoopis kotti libistada sülearvuti asemel. Särtsu temas on, disain on tagasihoidlik ning viisakas ning kasutada mugav. Mida enam ühest 169€ seadmest tahta?

Archos Arnova 97 G4 Photopointis 169€

(2357)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Archos Arnova 97 G4 Võimekas Arnova seeria tahvelarvuti
Archos 97 Carbon ARCHOS Elements tootesari: võimas kuid soodne tahvel ja täielik ligipääs Google Play teenustele

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast