Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Archos GamePad – tahvelarvuti ning mängukonsool kaks ühes

archos_gamepad_eest_diag

Android seadmed on läbinud viimaste aastatega väga omapärase arengu, mis on tingitud üha suurenevast mängude hulgast sellel platvormil. Nende graafika ning kvaliteet paneb omaette nõudmised riistvarale ning viimase sammuna ka mängimismugavusele. Mugavusele selles osas, et ei ole kõige parem mängida tulistamismänge või rallimänge puutetundlikul ekraanil niimoodi, et juhtnupud katavad enamuse nähtavast alast kinni. Kellelgi käis mingi hetk kiiks läbi ning võttis õppust mängukonsooli pultidelt või pihukonsoolidelt nagu Nintendo DS(i) 202.32€, PlayStation Vita jms. ning lõi kontseptsiooni, kus Android tahvelarvuti on varustatud füüsiliste kangidega ning juhtnuppudega, samal ajal pakkudes Android kasutusmugavust ning paindlikkust. Maailmas löövad tänu sellele laineid sellised tooted nagu Nvidia Shield, Razer Edge ning ka tänase karbist välja artikli keskmes olev Archos GamePad 120.98€.

archos_gamepad_karp

Olulisemad parameetrid ning numbrid Archos GamePad tahvelarvuti/mängukonsooli kohta:

  • Operatsioonisüsteem: Android™ 4.1 Jelly Bean
  • Ekraan: 7″ TFT LCD, WXGA (1024×600 pikslit), 5 sõrme multitouch
  • CPU: 1,6 GHz kahetuumaline
  • GPU: Mali 400 MP4 neljatuumaline
  • Sisemälu: 8GB, kuni 64GB microSD mälukaart
  • Operatiivmälu: 1GB DDR
  • Võrgud: WiFi 802.11 b/g/n. 3G modemi kasutamise võimalust ei ole täpsustatud
  • Sensorid: asendisensor
  • Ühendused: microUSB (ka laadimiseks), miniHDMI, 3,5mm heli väljund
  • Kaamera: 0,3 megapiksline eespaneelil
  • Tarkvara: Google Play tugi, Archos Game Mapping Tool*
  • Mõõdud: 229,8 × 118,7 × 15,4 mm
  • Kaal: 330 g
  • *Archos Game Mapping Tool on lisarakendus, mis lubab seadistada juhtkange/füüsilisi nuppe töötama ükstapuha mis rakendusega, mida juhitakse puutepaneelil.

archos_gamepad_karbi_sisu

Karbis on lisaks Archos GamePad tahvelarvutile ka juhendid, microUSB kaabel arvutiga ühendamiseks, microUSB laadija ning erinevad otsikud sellele, et Euroopas aku laadimisega probleeme ei tekiks. Ei midagi erilist, samas kõik esmavajalik.

archos_gamepad_eest

Tegu on tavalise 7-tollise ekraanidiagonaaliga tahvelarvutiga, mil lisatud ka füüsilised juhtnupud. Eespaneelil on lisaks ka veebikaamera videokõnede tegemiseks või näoraamatusse uute piltide tegemiseks.

archos_gamepad_eest_kõlarid

Õnneks on sellel seadmel stereokõlarid, mis paiknevad eesmisel küljel. Parem muusikat kuulata, filme vaadata või mänge mängida. Suurimaks miinusküljeks leidsin selle, et joystick toimib nendes rakendustes, kus on tegu nuppudega ekraanil, üheainsa klahvina. Suunatundliku hoovana saab neid kasutada ainult neis 3D mängudes, kus reaalselt ekraani mingil alal emuleeritakse joystick’u.

archos_gamepad_pealt_diag

Kui eespaneelil olevatest nuppudest peaks väheseks jääma, siis saab alati kasutada ka ülemisel äärel olevaid klahve. Seda ikka selleks, et vastaste nottimine kergemalt mööduks.

archos_gamepad_pealt

Archos GamePad on varustatud ka esmavajalike laienduspesadega. Nagu eelnevalt mainitud sai, toimib selle laadimine sama microUSB pesa kaudu, millega ühendatakse see ka arvutiga. Lisaks on olemas 3,5mm kõrvaklapiväljund ning miniHDMI väljund. Jah, sa saad mänge mängida mugavalt ka suurel ekraanil (ning seda juhtkangidega). miniHDMI toetab kuni fullHD signaali väljastamist, et kõik silmale sõbralik oleks.

Alumisel küljel on üksikult microSD kaardi pesa, kuhu saab panna kuni 64GB kaarte. microSD kaardi võimalus kompenseerib päris hästi seda pisikest 8GB sisemälu, mis GamePad tahvelarvutil on.

archos_gamepad_tagant

Taga ei ole aga sel seadmel mitte midagi. Isegi kaamerat pole sel lisatud. Ei, pole vaja ju “mängukonsooliga” pilte teha või instagramihipiks hakata. Tegele hoopis millegi mõistlikumaga. Näiteks mängimisega.

archos_gamepad_eest_ekraan2

Ekraan on korraliku taustvalgustusega ning eredama valguse käes isegi mugav mängida. Miinusküljeks ainult natuke piiratud vaatenurk.

archos_gamepad_duke_nukem_3d

Tuleme antud tahvelarvuti kõige tähtsama rakenduse juurde: Archos Game Mapping Tool. Sellega on kaasas väga paljude erinevate mängude profiilid ning kõike mänge saab kasutaja ise ümber seadistada. Ainult vali ala, millele nupu funktsioon omistada ning pane see paika. Toimib see kõikide mängudega, mis on mõeldud puutetundliku ekraani peal juhtimiseks. Joystick toimib suunanupuna edukalt, kuid kahjuks on selle liikuvus ning kasutusmugavus natuke halb. Ei, seda ei saa võrrelda Razer Onza või Sabertooth 101.66€ juhtpuldi kangidega. Samas, 149€ tahvelarvuti kohta on need piisavalt head.

archos_gamepad_eest_diag3Archos GamePad 120.98€ on tegelikult väga huvitava kontseptsiooniga, samas taskukohase hinnaga seadeldis. Sa saad selle raha eest endale Android tahvelarvuti, pihumängukonsooli, meediapleieri ning võimaluse ka videokõnesid sõprade või pereliikmetega pidada. Selles aspektis on tegu igatepidi hea seadmega. Seda eriti siis, kui sa ei ole kõige nõudlikum kasutaja. Sest alternatiivina oleks variant lennata üle suure lombi ning soetada endale Nvidia Shield, mis maksab poole rohkem.  Teise alternatiivina jah, saab võtta premium klassi tahvelarvuti ning suruda sellele eraldi juhtpult sappa ning niimoodi mängida. Enamus juhtpulte tunneb Android (alates versioon 4.0’ist) ilma probleemideta ära. Miinuseks aga see, et enamus mänge ei oska selle puldiga midagi peale hakata. Sellest lähtuvalt on GamePad ikka väga mugav variant.

Mis aga GamePad’i juures kõige parem – kõikide nende Android mängude mängimiseks ei pea enam mässama sõrmedega liiga pisikese või liiga suure ekraani peal – haara nupud pihku ning kuku tulistama ja naudi võrratuid mänge. Kasvõi suurel ekraanil.

(1173)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Nintendo DSi XL tumepruun DSi XL konsool võimaldab jagada mängurõõmu sõprade ja perega
Archos GamePad 8GB Naudi mänge rohkem, kui eales varem - Android tahvelarvuti koos füüsiliste juhtnuppudega ning kahe analoog juhtkangiga
Razer Gamepad Sabertooth Aja vastased marru ning domineeri lahinguvälja

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast