Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Panasonic Lumix GH5S hübriidkaamera

Selle aasta alguses ilmavalgust näinud Panasonic Lumix GH5S hübriidkaamera on jõudnud otse Photopointi ajaveebi pildistuslauale. Siinkohal tuleks ka mainida, et tegemist on esimeste eksemplaridega Eestis. Lisaks harukordsele võimalusele kaamera pakendisse piiluda, vaatame ka kiirelt milleks kaamera suuteline on.

Tänapäeval on vähe näha, et suurfirmad panustavad nišitoodetele, kuid just sellega on Panasonic hakkama saanud. Selle asemel, et üritada rahuldada nii foto- kui ka videograafe ühe kaameraga, on Panasonic keskendunud oma uue Lumix GH5S kaameraga ainult videograafidele. Lumix GH5S on spetsiaalselt kavandatud kino- ja ringhäälinguturu suunas, kus on suurim nõudlus kaamera järele millel on väike ja kompaktne kere, aga võimekas sisu.

Selle asemel, et võtta GH5 seest tuttav 20,3-megapiksline Four Thirds sensor, on Panasonic paigaldanud GH5S sisse väiksema lahutusvõimega 10,2-megapikslise sensori. Kuigi 10,2 megapikslit võib tänapäevaste standardite järgi tunduda madal, pole see midagi uut videokaamerate seas. 4K lahutusvõimega video salvestamiseks on vaja kõigest 8-megapikslit. Sama oleme näinud ka Sony a7S ja a7SII kaameratel. Lumix GH5S suurim eelis Lumix GH5 ees on suuremad pikslid sensoril. See annab suure eelise filmides väheses valguses, mis peegeldub ka GH5S ISO tundlikuse ulatuses (ISO 80 – 204 800).

Vaatame ka nüüd milline kaamera välja näeb ja mida leiame karbist. Pärast suurt patakat kasutusjuhendeid leiame karbist ka asju, mida päriselt vajame. Lisaks tavapärastele kaablitele ja laadijatele on GH5S komplektis üks huvitavam kaabel. BNC kaabel annab edasi ajakoodi, mis aitab hiljem sünkroniseerida video- ja helifaile. Samuti on kaasas ka GH5 komplektist tuttav kaablihoidik.

Kuna tegemist on professionaalse videokaameraga, pole Panasonic tagasi hoidnud erinevate ühendusvõimalustega. Kaamera kerelt leiab täissuuruses HDMI pesa, kuhu saab ühendada välise monitori või salvestaja. Loomulikult on olemas ka 3,5mm kõrvaklapi ja mikrofoni pesad. Suureks uuenduseks on ka USB-C pesa, läbi mille on võimelik kaamerat laadida ja vooluga varustada. Kaameral on ka kaks UHS-II toega SDHC/SDXC mälukaardipesa tagamaks võimalikult kiire ning ka töökindla andmesalvestuse.



Panasonic Lumix GH5S hübriidkaamera on ehitatud samale kerele mis GH5 ja käes tunduvad kaamerad identsed. Suur käepide pakub head tuge ka suuremate kätega inimestele ja kõik peamised juhtnupud on kergesti ligipääsetavad. Tänu samale magneesiumsulamist kerele on kaamera pritsme- ja tolmukindel ning külmumiskindel kuni -10° C juures. Ainuke erinevus, mida on märgata GH5 ja GH5S kaamera vahel, on uued punased nupud ja rõngad, mis rõhutavad G-seeria kõrgemat staatust. Kaameralt leiab tuttava 3,2-tollise pööratava ja kallutatava ekraani, mis kasutab WhiteMagic tehnoloogiat ereduse suurendamiseks. Samaks on jäetud ka 3,68 miljoni pildipunktiga OLED pildiotsija.




Tulles tagasi kaamera tehnilisele poolele on uuendusi rohkem, kui hämaras filmimise võimekuse parandamine. Kaamera võimaldab nüüdsest salvestada Cinema 4K 4096 x 2160 lahutsvõimega videot kuni 60 kaadrit/sek ja FullHD lahutusvõimega videot lausa 240 kaadrit/sek. Lisaks ei ole piirangut salvestuse kestusel, seda isegi FullHD või 4K lahutusvõimega salvestamisel. Sarnaselt ühele esimese GH-seeria kaamerale on GH5S võimalik valida erinevate kuvasuhete vahel ilma, et objektiivi vaatenurk muutuks. Lumix GH5S sensor saab hakkama kuvasuhtega: 4:3, 17:9, 16:9 ja 3:2.

Tavalistele kasutajatele võib suurimaks miinuseks olla kaamerasisese stabilisaatori puudumine. Tõenäoliselt eemaldati stabilisaator selleks, et teha ruumi uuele sensorile, mis võimaldab  kasutada erinevaid kuvasuhteid. Kuid nagu eelpool öeldud, siis kaamera on suunatud just professionaalsetele videograafidele, kes kasutavad kaamerat koos erinevate stabilisaatoritega, mis muutuvad ka tavakasutajale üha enam kättesaadavaks.

 

 

Paneme ka kaamera tööle ja piilume, mis seal toimub. Siinkohal on samuti kasutusel tuttavad menüüd Lumix GH5 kaamerast. Kuna tegemist on kaameraga, mis on suunatud edasijõudnutele, saab menüüdest muuta peaaegu kõike mida vähegi võimalik. Kaamera puutetundlik ekraan lihtsustab veelgi menüüs ringi liikumist.

Kuid nüüd kõige huvitavama osa juurde – milleks see kaamera päriselt suuteline on. All on võrdluseks kaks kaadrit, mis on videost välja võetud. Vasakpoolne kaader on sarnane sellele mida inimene oma silmaga näeb. Parempoolsel kaadril demonstreerib Panasonic Lumix GH5S oma võimekust pimedas filmida. Vaata ka lühikest Lumix GH5S kaamerat tutvustavat videoklippi.

Panasonic Lumix GH5S hübriidkaamerad Photopointis ››

(853)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Panasonic Lumix DC-GH5S kere
  • 10,28-megapiksline Four Thirds Live MOS sensor
  • 3,2" pööratav & kallutatav puuteekraan, OLED pildiotsija
  • DCI 4K 4096 × 2160 60p videosalvestus
  • Pakkimata 4K HDMI videoväljund
  • Integreeritud WiFi ja Bluetooth - juhi kaamerat nutiseadmest
1799€2099€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga