Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: 13.3″ ekraaniga tahvelarvuti Archos Arnova FamilyPad

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-13

On see monitor või tahvelarvuti?! Archos Arnova FamilyPad 141.83€ seadet esimest korda nähes on selline küsimus täiesti andestatav. Muidugi näeb küsija ekraani näppides, et tegu on täisverelise Android operatsioonisüsteemiga tahvelarvutiga. Sellegipoolest on suure ekraani ja kaaluka kerega FamilyPad`i lihtsam ette kujutada töölaual jala peal seismas kui diivanil sotsiaalmeediasõltlase süles.

Ega see FamilyPad sülle mõeldud polegi. On ju juba pakis kaasas lihtne, kuid praktiline tugi, mille abil tahvelarvuti kasvõi köögilauale videote, vaatamiseks, retsepti jälgimiseks, muusika kuulamiseks või kes teab veel milleks asetada saab. Archos ise arvab, et selline suure ekraaniga tahvel on hea veel mängude jaoks, mida mängitakse mitmekesi – selle tarvis oskab FamilyPad`i ekraan eristada mitte viie vaid kümne sõrme puudutusi.

Archos Arnova FamilyPad on suurim tahvelarvuti, mis Photopointi kunagi jõudnud. Arnova-seeriale iseloomulikult on see üsna soodsa, 279-eurose hinnasildiga, mis omakorda tõstatab küsimuse – kui sujuvalt Android nii soodsa tahvelarvuti nii suurel ekraanil töötab? Vaatame lähemalt: 

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-1

Archos Arnova FamilyPad olulisemad omadused

  • Operatsioonisüsteem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • Ekraan: 13,3” TN-TFT LCD, 1280 x 800 pikslit, mahutundlik
  • Allwinner A10 kiip, 1GHz ARM Cortex-A8 protsessori ja Mali 400 graafikaprotsessoriga
  • Mälu: 8GB sisemälu, microSD mälukaardipesa
  • Operatiivmälu: 1GB DDR 3
  • 2 MP kaamerad nii ees kui ka taga, asendisensor.
  • Ühendused: microUSB host funktsiooniga, microUSB, miniHDMI, 3,5 mm kõrvaklapi väljund, microSD mälukaardi pesa
  • Vooluallikas: liitium-polümeer aku, kuni 10 tundi video vaatamist
  • Google rakendused eelinstalleeritud
  • Mõõdud: 33.8 x 23 x 1,2 cm
  • Kaal: 1300 g

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-3archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-4

Karbis on: Archos Arnova FamilyPad tahvelarvuti, kasutusjuhend ja garantiiinfo, erinevad laadimispistikud Mandri-Euroopa, Suurbritannia ja USA jaoks, laadimisadapter, microUSB kaabel ning tugijalg.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-5

Pisut üle 33 sentimeetri lai tahvelarvuti on harjumatult suur. Umbes 4 cm laiem, kui A4 mõõdus paberileht. Kogu paneel paistab (ilmselt laiema külgede suhte tõttu) silmnähtavalt suurem isegi tavalise sülearvuti 13″ ekraanist.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-6

Üsna raske on see tahvelarvuti samuti. Muidugi ei saagi see kerge olla, kui lai esikülg on valmistatud puha klaasist ja tagaküljel helgib alumiiniumplaat. Lisaks peab sisse veel mahtuma päris suure mahtuvusega aku, sest suure ekraani valgustamine vajab palju energiat.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-14

Mõõtmed võrrelduna 10.1″ ekraaniga Archos 101XS tahvelarvutiga 385.32€.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-15

Archos 101XS on muidugi väga õhukene tahvelarvuti. 8 mm paksust võrrelduna 12 mm paksusega.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-7

Kõik ühendused on kuhjatud tahvelarvuti paremale küljele. Siin näeme koguni kahte micro USB pesa, milledest parempoolsel on ka host-funktsioon, seejärel on siin HDMI pesa, microSD mälukaardipesa, laadimispesa, 3.5mm heliväljund ja pisikene augukene, millesse tuleb tahvlit torkida siis kui see kokku jookseb.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-8 archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-9

Kaks nuppu on ülal paremal nurgas. Standardsed nupud sisse-välja lülitamiseks ja helitugevuse reguleerimiseks. Tagaküljel on olemas ka kaamerasilm – no ei usu, et keegi nii suurt tahvelarvutit tõsisemalt fotograafiaks kasutaks. Seda ei usu ka FamilyPad disainerid, mistõttu on siin taga (täpselt nagu ka esiküljel) 2MP lahutusvõimega veebikaamera.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-10

Tagakülg on keskelt metalne kuid äärtest sellise pehme pinnakattega. Siin on ka stereokõlarid, mis selle tahvelarvuti üheks peamiseks kasutamiseesmärgiks – videote vaatamiseks kuulamiseks igatahes vajalikud on.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-11

1280 x 800 pikslit annab täiesti tavapärase lahutusvõime… – 10.1″ ekraaniga tahvelarvutite puhul. 13.3″ ekraanil venitatakse veebilehed laiaks, ikoonid ja pildid teravusega ei hiilga, teksti on aga nii üsna hea lugeda – eriti pisut kaugemalt.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-16

Veebilehti võib vabalt lugeda ka vertikaalasendis – nõnda ei venitata sisu ekraanile väga suureks vaid seda mahub sinna hoopis palju.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-12

Trükkimisega peaksid FamilyPad suurtel klahvidel hakkama saama ka kõige töntsimate näppude ja raskemate kämmaldega Maarjamaa mehepojad. Kahe käega tahvelarvutit hoides on muidugi võimatu ulatada keskmiste klahvideni. Nii siis on vaja tahvelarvuti ikka millegi peale asetada.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-17

Eelinstalleeritud rakendused hõlmavad nii Google`i tarkvara koos Play poega kui ka Archose enda poolt spetsiaalselt FamilyPad suure ekraani jaoks valitud programme.

archos-arnova-familypad-tahvelarvuti-19

Tahvelarvutiks on Archos Arnova Family Pad seadet tegelikult ehk väär nimetada. Tahvelarvutite põhiline printsiip on ju ikkagi füüsilistest mõõtmetest tulenev kasutamismugavus. See tähendab, et tahvelarvutid peaksid olema piisavalt suured, et oleks hea sisu tarbida ning piisavalt väiksed, et sisu saaks tarbida mugavalt kõikjal. FamilyPad kasutamisotstarve on hoopis sarnasem nn “all-in-one” arvutitele. See sobib hästi näiteks YouTube`i mängijaks kööki või garaaži või mitmikmängude jaoks elutoa lauale.

FamilyPad mängib veebivideoid ning Full-HD filme kenasti. Peab aga arvestama, et 1Ghz Cortex A8 protsessor koos nüüdseks juba üsna vana Mali 400 graafikaajamiga (kasutusel näiteks Galaxy SII nutitelefoni sees) ei suuda Androidi nii suure ekraani peal piisavalt sujuvalt kuvada. Seetõttu on Androidi menüüdes ringi liikumisel tunda uimasust ning ka graafikat täis laetud rakenduste ja veebilehtede  kerimine on hüplik. Mängud, nagu Angry Birds ja Temple Run samas Familypad`ile raskusi ei valmista.

 

 

 

(1125)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Archos Arnova Family Pad Tahvelarvuti mitmekesi kasutamiseks
Archos 101 XS 16GB + dokk Uus definitsioon tahvlist

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast