Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Jaapani Kumamoto maavärin peatas Sony digikaamerate tarned

Sony-tehas-kumamoto

Eelmisel nädalal Jaapani lõunaosas toimunud tugevas maavärinas sai muuhulgas kannatada ka Sony jaoks oluline Kumamoto tehas. Seoses sellega on Sony avalikkusele ametlikult teada andnud, et nimetatud tehases on hetkel töö peatatud, käib kahjude hindamine ja hetkel pole teada, millal tehas uuesti oma tavapärast tööd jätkata saab. Selle juhtumi tõttu on hetkel kõikide Sony hübriidkaamerate, Cyber-Shot kompaktkaamerate, Handycam videokaamerate ja Action Cam seikluskaamerate tarned Jaapanist peatatud.

Kumamoto tehas on Sony jaoks olulise tähtsusega, sest just siin toodetakse muuhulgas ka digikaamerate pildisensoreid – nii Sony enda kui ka teiste firmade kaameratele. Seega võib Kumamoto tehase ajutine sulgemine mõjutada eelolevatel kuudel mitte ainult Sony enda, vaid ka mõnede teiste ettevõtete kaamerate saadavust. Üks tuntumaid Sony sensorite kasutajaid – Nikon – on juba teada andnud, et Kumamoto maavärinatel on Nikoni kaamerate tootmisele otsene negatiivne mõju. Milline ja kui suur täpselt – seda lubas Nikon teada anda siis, kui hetkeolukord on analüüsitud.

Photopointi ajaveebile teadaolevalt on Lõuna-Jaapani maavärinaga seoses prognoosinud Canon IXUS kompaktkaamerate tarneraskusi ka Canoni esindajad. Maavärinaala läheduses olevad Fujifilmi tehased kannatasid vähem ja Fujifilmi sõnul on need praeguseks taas töös.

Teatavasti on Sony ka üks maailma suuremaid mobiiltelefonide pildisensorite valmistajaid – muuhulgas teeb Sony sensoreid Apple iPhone nutitelefonide jaoks. Nutitelefonide tarneid aga Kumamoto sulgemine õnneks mõjutanud ei ole, kuna need sensorid valmivad Reutersi sõnul peamiselt Sony Nagasaki tehases.

Suure populaarsuse tõttu oli näiteks a6300 hübriidkaamera ka enne maavärinaid pidevalt  läbi müüdud. Lähikuudel võib aga juhtuda, et ka nii mõnedki teised Sony hübriid- kompakt- ja ka muud kaamerad muutuvad defitsiitseks kaubaks. Kel plaanis on – tasub igaks juhuks ära osta.

Allikas: Photorumours.com, Reuters.com, Nikonrumors.com

(844)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga