Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 15. Skype

Telefoniga helistades ei pea alati maksma sideteenuse pakkujale raha. Seda enam, kui soovime näiteks välisriiki helistada. Või saata sõnumeid. Üks võimalus teha seda soodsamalt, või lausa tasuta, on Skype. Programm on saadaval enamusele platvormidest: Windows, Linux, MacOS, iOS, Android kui ka Symbian. Seega on kasutusvõimalused pea piiramatud.

Funktsionaalsus

Programm on tehtud ainult ühe eesmärgiga – ühendada inimesi omavahel. Esimene võimalus, mida programm pakub, ongi häälkõne. Helistada saab Skype’lt Skype’le, kui ka tavavõrkudesse üle maailma. Kusjuures, hinnad välisriikidesse helistamiseks on tükkmaad soodsamad kui helistada läbi mõne kohaliku teenuspakkuja võrgu.

Teisalt lubab Skype pidada ka konverentskõne kuni kümne kasutajaga. Kui on vaja midagi grupis kokku leppida, siis ei pea enam ükshaaval inimesi läbi helistama, Skype ja kõik ühes kõnes koos.

Samas lubab Skype saata ka tekstisõnumeid. Eks nutitelefon sõnumi trükkimiseks ei pruugi kõige mugavam olla. Samas, kui teha seda kodus arvuti taga, siis me saame sõnumi kirjutamise äärmiselt mugavaks teha.

Mis minule kohe väga meeldis ning alles hiljuti kõikidel seadmetel saadavaks tehti – videokõne Android seadmelt. Siin on kahjuks üks pisike negatiivne külg – enamusel nutitelefonidest puudub eesmine kaamera. Seega videokõne ajal sa kas ei näe teise inimese pilti või teised näevad sinu ümber toimuvat, mitte sind. Aga jällegi, enamusel tahvelarvutitest on veebikaamera paigaladatud ka eesküljele. Seega videokõnede pidamine suurel ekraanil on äärmiselt mugav.

Samas pakutakse ka palju lisateenuseid. Näiteks saad siduda enda Skype konto reaalse telefoninumbriga. Seega, kui helistatakse sellele numbrile, vastad sina Skypest. Samamoodi saab enda kontolt väljahelistamisele panna näiteks enda telefoninumbri. Kui helistad sõpradele tavatelefonile, siis nad näevad ära sinu numbri ning teavad, kellega tegu on.

Lisaks üks hea funktsionaalsus Android platvormil. Kui programm on paigaldatud, siis saad telefonis olevatele kontaktidele helistada otse Skype’ga. Need võimalused on telefoni kõneseadete alla pandud.

Samas ühe negatiivse külje ma avastasin ka programmil. Erinevalt teistetst VOIP või sõnumiprogrammidest, kasutab Skype võrdlemisi palju resursse. Seda nii Symbiani kui Androidi platvormil. Egas sellest poleks eriti midagi, aga 3 tundi Skype taustas töös hoidmist tähendas tühja akut.

Kelle jaoks?

Skype ei ole pelgalt internetitelefon. Ta on loodud ka asendama sinu tavatelefoni ning pakkuma soodsamat sideteenust just rahvusvaheliste kõnede puhul. Seega me võime julgelt järeldada, et kui sa teed tihti ka kõnesid välisriikidesse, siis Skype on just sinule. Loomulikult Skype kasutajad omavahel räägivad alati tasuta.

Kokkuvõte

Tegu on ühe programmiga, mis võiks igal kasutajal olemas olla, kas sülearvutis, tahvelarvutis või nutitelefonis. Arvestades tõsiasja, et 2011. aasta septembris oli Skypel üle 663 miljoni kasutaja, siis võib suhteliselt kindel olla, et keegi ka sinu sõpradest kasutab seda. Seega võid Skype alla laadida ning sõpradega suhtlema hakata.

Skype Android Market’is

(432)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga