Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Archos 70b Titanium – pisike 7″ tahvelarvuti

IMG_0510

Aasta lõpp läheneb täie mühinaga ning iga hommik tuleb nentida tõsiasja, et jõulud jälle päeva võrra lähemale tulnud. See omakorda tekitab paljudes lastevanemates nõutust. Kui vanasti piisas vanaema kootud villastest sokkidest, kinnastest ning kommikotist, siis tänapäeval nõutakse uusimat tahvelarvutit, nutitelefoni või fotoaparaati. Jätkuvalt riigikontrolli aastaaruannet või statistikaametit usaldades võime kindlad olla selles, et meil ei kasva raha puuga seljas ning seetõttu tuleb teha mingeid kompromisse. Just seetõttu ei hakka me karbist välja võtma retina ekraaniga iPad mini või iPad Air’i – piirdume päkapikkude rahakotisõbralikuma versiooniga ühest tahvelarvutist. 

Tühja nendest jõuludest momendiks, ei võta seda hullust me siin varakult üles. Vaatame hoopis Archos 70b Titanium tahvelarvutit lähemalt.

IMG_0491

Pakend on Archosel jätkuvalt võimalikult kompaktne pappkarp (kompaktne näiteks võrreldes sellega, mida Nikon paneb Nikkor objektiivide ümber – seal on karp kohati isegi 5-6 korda suurem kui toru karbi sees). Seade on pakendatud karbis väikese koti sisse ning vahtpolüsteroolist pehmenduste vahele pandud.

IMG_0493

Selle tiheda pakenduse seest leiame nii mõndagit:

IMG_0495

Karbis on Archos 70b Titanium tahvelarvuti, lühijuhendid, microUSB kaabel arvutiga ühendamiseks ning laadija koos oma kolme erineva otsikuga (saad kasutada laadijat mandri-Euroopas, Suurbritannias kui ka teisel pool suurt lompi).

Ning tänane peaesineja, Archose Titanium seeria pesamuna lähemalt:

IMG_0496

Selle ilusa kesta all peitub tegelikult asjalik tahvelarvuti. Numbrite ja muude parameetrite huviliste jaoks toome need ka siin välja.

  • Operatsioonisüsteem: Android™ 4.1 Jelly Bean; Google Play rakendustepood
  • Ekraan: 7 tolline TFT LCD, 1280×800 pikslit, IPS paneel, multitouch
  • Protsessor: Rockchip RK3066 kahetuumaline 1,6GHz; graafikaprotsessor: Mali 400 MP4
  • Sisemälu: 8GB, kuni 64GB microSD kaart; operatiivmälu: 1GB
  • Võrgud: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth
  • Ühendused: microUSB HOST funktsiooniga, 3,5mm kõrvaklapipesa, miniHDMI
  • Kaamera eespaneelil
  • Mõõdud: 188 × 116 × 9 mm; kaal 314 g

Räägime siis juba nendest numbritest ja mõistetest ka lähemalt. Android 4.1 ei ole just kõige uuem operatsioonisüsteem, kuid siiski piisavalt mugav kasutada. Lisaks on olemas ka Google Play, et uusi mänge või rakendusi alla laadida. Seadme sees olev Rockchip RK3066 protsessor on meid varasemaltki üllatanud ning tuleb nentida, et üks parimaid-võimekamaid soodsama otsa kahetuumalisi protsessoreid, mis Android tahvelarvuti sisse pannakse. 

Ekraan on antud mudelil lausa võrratu – 1280 × 800 pildipunkti ei tundu suur number, kuid 7-tollisele ekraanile on sellest küllaga. Tänu IPS paneelile on vaatenurk suur, värvid kirkad ning mahutundlik ekraan korjab sisendid täpselt ja kiirelt üles. Lisaks, nagu eelpool mainisin, särtsakas protsessor ning graafikaprotsessor hoolitsevad selle eest, et ekraanil toimuv oleks sujuv ning kiire. 

Lisaks on seadmel olemas ka WiFi ning sinihamba ühendus. Esimene ikka internetti minekuks, teine pigem lisaseadmetega suhtlemiseks, kuid ka teiste nutiseadmetega andmevahetuseks.

Seadme eespaneel on äärest ääreni klaasiga kaetud ning ühest küljest leiab ka veebikaamera videokõnede või selfie’de tegemiseks.

IMG_0511

Tagumine paneel on koos külgedega ühest alumiiniumitükist, mis annab seadmele väga tugeva konstruktsiooni.

IMG_0505

Kiikame külgi ja liideseid natuke lähemalt. Vasakul küljel (või siis üleval, võta näpust) on antud tahvelarvutil microUSB pesa arvutiga ühendamiseks või lisaseadmete taha ühendamiseks (kasutades OTG tüüpi microUSB-USB kaablit) ning ka microHDMI väljund ja väike mikrofon.

IMG_0502

IMG_0507

Teisest otsast leiab pisikese kõlari (oma väikeste mõõtmete kohta tegi ikka korralikku häält), kõrvaklapiväljundi ning microSD kaardi pesa. Täitsa nurka on pandud koht, kuhu laadija torgata.

IMG_0503

IMG_0508

Nagu näha, on Archos 70b Titanium varustatud kõige vajalikuga. Lisaks sellele on tahvelarvuti ka särtsakas, hea disainiga ning mugav kasutada. Mis toob mind tagasi sissejuhatuses väljahõigatud mõtteni. Ei ole vaja lapsele esimeseks tahvelarvutiks über-super-megaparameetritega või tuntud kaubamärgiga seadet. Sellel saab netis kenasti käidud, enamus mängud mängitud, filmid vaadatud ja muusika kuulatud. Võibolla isegi liiga hästi – mul laps ei tahtnud seda peale näidispildi tegemist enam tagasi anda. “Issi, sa mängi oma Nexus 7‘ga ise, kui tahad, mina võtan selle!”

IMG_0900

 

Archos 70b Titanium Photopointis 129€

(2818)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Archos 70B Titanium
  • 7" 1280×720 IPS ekraan
  • Android 4.1 operatsioonisüsteem
  • miniHDMI väljund
  • 8 GB sisemälu, mälukaardipesa
  • 1,6 GHz kahetuumaline protsessor
Asus Google Nexus 7 (2013) 16GB Võimas, mobiilne, mugav. Lihtsalt parim 7-tolline Android tahvelarvuti.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga