Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Netbookide müüginumbritest ja arengusuundadest

Euroopas müüdi käesoleva aasta kolmandas kvartalis 27% rohkem arvuteid kui eelmise aasta samal perioodil. Sellise tõusu tegi aga võimalikuks väikeste ja odavate sülearvutite – netbookide müük.

Eelmise aasta kolmandas kvartalis ei olnud Asus veel oma esimese Eee PC mudeliga kapist välja tulnud. Alles 2007 aasta lõpul paiskas ta turule oma esimese netbooki Eee PC 4G 701 844.64€. Seega võib öelda, et võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga on netbookide müük ning nende turuosa kasvanud 100%.

Käesoleva aasta kolmandas kvartalis müüdi Euroopas kaks miljonit netbooki. turu-uuringute firma IDC prognooside kohaselt kasvab see arv käesoleval viimasel kvartalil veel kaks korda suuremaks.

Sellise arengu teevad võimalikuks aina uued netbookidega turule ilmuvad firmad. Praeguseks on oma versiooniga lagedale tulnud juba kõik tuntumad arvutitootjad peale Apple`i.

Selle tegevdirektor Steve Jobs ütles hiljuti netbookide teemalisele küsimusele vastates, et “See on veel liiga uus arvutite kategooria” ja et “Apple mingit odavat käkki tootma ei hakka.”

Inteli Atom protsessorid

Tundub, et peale Apple`i soovivad kõik arvutitööstusega seotud firmad netbookipirukast osa saada. Inteli Atom protsessorid on hetkel valdaval osal netbookidest.

Tuntumatest tootjatest on HP see, kes kasutas oma 2133 Mini-Note`i 80.32€ sees Inteli asemel VIA protsessorit ning sai selle eest kriitikutelt kõvasti sugeda. VIA lihtsalt ei vedanud seda – muidu nii kõrgete tehniliste näitajatega netbooki – nii hästi, nagu seda oleks teinud Inteli Atom. (Loe HP Mini-Note ülevaadet siinasmas blogis.)

Paar päeva tagasi aga teatas HP, et paiskab peagi müügile 10″ ekraaniga varustatud ja punaste pojengidega kaunistatud Mini-Note mudeli, millest oli mõned nädalad tagasi juttu ka PP Ajaveebi veergudel.

HP on oma vigadest õppust võtnud ning selle uue arvuti südameks on juba Inteli Atom protsessor.

AMD lubab Intelile konkurentsi pakkuma hakata

Inteli hegemooniale kavatseb aga lõpu teha AMD. Infoworld.com andmetel on AMD-l juba välja töötatud strateegia odavamate, pisemate ning energiasäästlikumate protsessorite tootmiseks, mis on otseselt suunatud netbookide segmendile.

Intel on võtnud endale vabaduse piiritleda oma odavate Atom protsessorite võimsust, et firma toodetud kõrgemate hindadega kiipide turuosa ei väheneks. Selline Inteli strateegia aitab AMD-l luua veidi võimsamaid protsessoreid ja nii konkurendile kõvasti kanna peale astuda. Täpsemalt lubas AMD oma plaanidest rääkida 13 novembril toimuval analüütikute koosolekul.

(125)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Nikon D5000 + Nikkor 18-55mm VR DX + Tamron 70-300mm 12,3 megapikslit, CMOS sensor, EXPEED pildiprotsessor, sensori tolmueemaldussüsteem, 2,7-tolline pööratav Vari-Angle LCD ekraan, NEF (RAW) failivorming, HD videosalvestus, HDMI väljund.
GoClever 3540 Baltics Lihtne ja mugav navigatsiooniseade igapäevaseks kasutuseks.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga