Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

HP 2133 Mini-Note PC netbook

Täna tuli Photopointi poodidesse juba olemasolevate Asuse, Aceri ning MSI 161.65€ pisikeste sülearvutite (netbookide) kõrvale müüki ka HP kaubamärki kandev 2133 Mini-Note PC 80.32€.

Hetkel turulolevatest netbookidest on see masin kahtlemata kõige atraktiivsem. Mitte et teised just koledad oleksid, kuid tõsise arvuti asemel näevad need välja pigem spetsiaalselt “Seks ja Linn” teleseriaali jaoks loodud rekvisiitidena.

HP 2133 Mini-Note tundub oma konkurentide kõrval hoopis kallima ja stiilsema riistapuuna. Selle korpus on – erinevalt netbookidele iseloomulikust plastikust – alumiiniumist. Nurgad ning ääred on nõgusad ning kogu krempel istub laiade kummijalgadega kenasti laua küljes kinni. Erilisusest räägib ka see, et arvutis jookseb operatsioonisüsteemina Windows Vista Business. Mõttetu? Võib-olla. Huvitav ja intrigeeriv? Kindlasti.

Klaviatuur

Kahtlemata ilusaim osa selle netbooki juures avaneb aga silmadele kaant kergitades. Selleks on klaviatuur. Klahvid on suured, keskelt veidi nõgusad ning ka äärmisi klahve on mugav vajutada, kuna korpuse äär on allpool klahvistiku tasapinda.

2133 klaviatuuri kasutamismugavus ületab mitmekordselt siiamaani palju kiidusõnu pälvinud Acer Aspire One`i ning MSI Wind`i klaviatuuride funktsionaalsuse. HP sõnul on see vaid 8% väiksem kui standardmõõtmetes sülearvuti klahvistik. Tegelikult on aga mõned klahvid isegi suuremad ning mugavamad vajutada kui nendel, mõnedel suurematel sülearvutitel.

Klaviatuur on pritsmekindel ning kaetud spetsiaalse kulumisvastase kihiga.

Trackpad on suurema klaviatuuri arvelt saanud üpris kitsas – 3,1 cm. Paremas ääres on üles-alla kerimist võimaldav ala. Nupud paiknevad – nagu Acer Aspire One`il – kahel pool trackpadi. See vajab ilmselt veidi harjumist, kuid ei tohiks osutuda probleemiks.

Ekraan

HP 2133 Mini-Note ekraan tundub esmapilgul väga pisike. Tegelikult ei ole selle mõõtmed (8,9″) väiksemad netbookide tavalistest ekraanimõõtmetest. Kuigi tunduvad. Optilise illusiooni loob lai ala ekraani ümber ning muidugi see suur klaviatuur.

Kahel pool ekraani on kõlarid, mis on muide päris tõsiseltvõetavad ning millega kannatab peale internetistreamide isegi kõvakettalt tavalist muusikat kuulata.

Ekraani pikslite arv on suurem kui see tavaliselt 8,9″ ekraanidel on. 1024 x 600 piksli asemel on HP Mini-Note`i ekraanil piksleid 1280 x 768. Seetõttu on tekst küll veidi väiksem kui tavaliselt – selle eest mahub aga terve veebileht kogu oma laiuses korraga ekraanile ning horisontaalse scrollimise vajadust reeglina ei ole.

Täpsemaid ekraani andmeid (kontrastsus, vaatenurk, heledus jne) HP avalikustanud ei ole. Sellepärast peate lihtsalt uskuma siin kirjutatut, mille kohaselt teeks niivõrd hea LCD ekraan au ka tavalisele suurele sülearvutile. Tagantvalgustus on ühtlane kogu ekraani ulatuses, kontrastsus on super, värvid on kirkad ning ka päris terava vaatenurga alt näeb päris hästi, mis ekraanil toimumas on.

Ekraani juures on ainsaks halvaks asjaks see, et tugevduseks ja kaitseks on sellele lisatud ekstra plastikust kaitsekiht. See kiht võib ju ekraani kahjustuste eest hästi kaitsta, samas aga on see nii suure peegeldusvõimega, et päikeselisel päeval arvutiekraanilt mingi info kättesaamiseks tuleb arvatavasti teha üpris ebainimlikke pingutusi. Vähe ei ole aga inimesi, kellele selline läikiv ekraan just meeltmööda ongi. Võib-olla mina siin ainult kogisen…

Liidesed

Liideste osas on asjalood üpris tavalised. Vasakult poolt leiame VGA, lisatoitega USB (optilise seadme ühendamiseks) ning audiosisendi ja -väljundi pesad.

Paremale poole saab ühendada toitejuhtme ja internetikaabli, olemas on Kensingtoni lukupesa, teine USB  ning avaus SD kaardi sisestamiseks.

Üks asi eristab liideste osas siiski HP 2133 Mini-Note`i kõigist teistest netbookidest – nimelt Express kaardi sisestamise võimalus. SD kaardi pesast ülevalpool olevasse avausse on võimalik ühendada paljude erinevate funktsioonidega – SSD mälu-, HDD mälu-, TV- 1558.79€, Firewire- jne kaarte.

Tehnilised näitajad

Püsimälu on 2133 Mini-Note`il lahendatud HDD kõvaketta näol. Seda on masinas 120 GB. Kõvaketta ümber on põrutuste kaitseks paigaldatud spetsiaalne lööke neutraliseeriv mehhanism. Operatiivmälu on Vista Business`ile kohaselt 2 GB (DDR2).

Kui seda protsessorit ainult ees ei oleks.
HP on valmistanud kõigist konkurentidest parema arvuti ja seejärel suganud sinna sisse (VIA 1,6 Ghz) protsessori. Teoreetiliselt peaks see olema niisama hea ja kiire kui Inteli samalaadsed, tegelikkuses on aga asjad teisiti. Vaene VIA veab Vistat nagu mustlase pime hobusekronu Jaanus Rahumäe Hummerit.

HP vennad ei ole aga tünnis üles kasvanud ning on täiesti teadlikud sellest, et paljude jaoks tundub netbook-Vista kombinatsioon olenemata isegi mingist protsessorist ilmne overkill. Seetõttu võib karbist leida ka Windows XP (Professional; SP 2) downgrade CD-plaadi. Sellelt saab soovi korral netbooki paigaldada hoopis protsessorisõbralikuma keskkonna. Soovitan soojalt.

Aku on vaadeldaval eksemplaril kuue elemendiga ning sellele midagi ette heita ei saa.  Wi-Fi võrgus ringi liikudes, “balanced” voolutarbimisrežiimil, ekraan heledusel 50% kestab see 4 tundi ja 11 minutit. Igati korralik tulemus, arvestades HDD ketast ning Vista operatsioonisüsteemi. Aku on kõrge ning tõstab netbooki tagaosa veidi üles. Nii on parem trükkida ning samuti toimib jahutus paremini.

Plussid:

Väga atraktiivne välimus
Tugev ja kvaliteetne kere
Väga hea ja ilus klaviatuur
Express Kaardi ava
Selge ja hea kontrastsusega LCD ekraan

Miinused:

VIA protsessor jääb alla Inteli Atom`ile
Windows Vista on VIA jaoks liig
Trackpadi nuppude asetus
Ekraan peegeldab liialt

HP 2133 Mini-Note hinda ja tehniliste parameetrite loetelu saad vaadata Photopointi veebilehelt 80.32€.

(303)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Digital Ixus 105 IS roosa 12,1 megapikslit, 4× optiline suum (35 mm ekvivalendina 28-112 mm), optiline pildistabilisaator, 2,7-tolline Pure Color LCD II ekraan, DiG!C 4 pildiprotsessor, VGA video.
GoClever 3540 Baltics Lihtne ja mugav navigatsiooniseade igapäevaseks kasutuseks.
DELL Inspiron 9400 XP Pro sülearvuti Sülearvuti DELL Inspiron 9400 Protsessor: Intel Core 2 Duo T5300 (1,73GHz), 2MB vahemälu Mälu: 2GB (2 x 1024MB) DDR2 667MHz Dual Channel Kõvaketas: 160GB 5400rpm SATA Ekraan: 17" Widescreen WXGA+...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga