Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: HD-videoid armastav HP Compaq Mini 311c

Postitas: Lauri

Esimene Nivdia ION platvormiga varustatud pisikese sülearvuti – Lenovo IdeaPad S12 – nägi ilmavalgust suve algul. Photopointi poodidesse jõudis esimene ION-netbook aga paar nädalat tagasi – selleks on HP-hõnguline Compaq Mini 311c 422.28€.

Mis selles ION`is siis nii erilist on? Kui tavalised pisikesed sülearvutid ei suuda (või suudavad raskustega) maha mängida 720p ja suurema lahutusvõimega HD-videot, siis Nvidia ION kiipidega sülearvutid saavad HD videoga probleemideta hakkama.  Compaq Mini 311c sülearvutil on selle tõestuseks isegi HDMI-port.

Vaatame lähemalt:

Ei karbile ega sülearvutile ei ole lisatud ühtegi märget sellest, et tegemist on HP toodanguga. Compaq on tegelikult siiski HP-le kuuluv kaubamärk, Compaq Mini 311c on aga täpselt sama sülearvuti, mida kaugel Ameerikamaal müüakse HP-logoga ekraani all ja nimega HP Mini 311.

Karbis on: toitejuhe ja adapter, kuue-elemendiline aku ja Compaq Mini 311c sülearvuti.

Sülearvuti on igati kena välimusega, kaas on ülimalt läikiv ning sõrmejäljesõbralik. Mõõtudeks: Laius 28,9 × Kõrgus 1,98-3,06 × Sügavus 20,4 cm.

Kuue-elemendiline aku peaks Nvidia sõnul vastu pidama umbkaudu kuus tundi.

Standby-režiimis võibolla kestabki… Täpsemalt saame teada juba lähiajal, sest Digitest.ee veebilehel on peatselt sellestsamast sülearvutist põhjalik ülevaade ilmumas.

Esiservas on Altec Lansing kõlarid, mida veebis leiduvates ülevaadetes kõvasti kiidetud on – pidid väljastama märksa kvaliteetsemat heli, kui teiste netbookide kõlarid.

Paremal pool – 5-ühes mälukaardilugeja, kõrvaklappide väljund/mikrofoni sisend, kaks USB porti, VGA väljund ja LAN.

Vasakule poole saab torgara toitejuhtme ning veel ühe USB-otsaga seadme. Seal on ka HDMI-port, mille abil saab arvutis olevaid HD-videoid vaadata ka kõrglahutusega teleri ekraanilt.

Nvidia ION on tõepoolest siin. Nagu sissejuhatuses märgitud teeb see võimalikuks HD video vaatamise nii arvutiekraanil kui ka teleriekraanil läbi arvuti. Lisaks sellele teeb ION kiiremaks kõik protsessid, mis põhinevad enam graafikakaardil kui protsessoril. Compaq Mini 311c arvuti osutub ilmselt oma konkurentidest paremaks kaaslaseks näiteks mängude mängimisel, mahukate fotofailide vaatamisel jne.

Üleüldine arvuti jõudlus ning protsessoripõhiste protsesside kiirus on aga sarnane kõige tavalisematele pisikestele sülearvutile. Seda ei tasu loota, et Compaq Mini 311c tänu ION`ile kiiremini käima läheb.

Täpsemalt ja näitlikumalt võib Compaq Mini 311c jõudlusest lugeda peagi ilmuvast ülevaateartiklist Digitesti veebilehel.

Compaq Mini 311c klahvistik näeb välja samasugune nagu paljukiidetud HP 2133 Mini-Note 389.8€ pisikese sülearvuti oma. Suured, veidi nõgusad klahvid. Näppude all tunduvad need aga veidi ebastabiilsemad, trükkida on sellegipoolest mugav.

Puutetundlik ala on suur, samuti nupud selle all. Touchpadist kahele poole jääv arvuti korpuse pealmine osa on aga nii õhuke, et vetrub tugevamal vajutamisel silmnähtavalt.

HP pisikeste sülearvutite klahvistikud mulle meeldivad.

(402)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HP Compaq Mini 311c VJ577EA_ABB sülearvuti Protsessor: Intel Atom N270 (1,6 GHz)
HP 2133 Mini-Note PC FU351EA#ABB sülearvuti Sülearvuti Hewlett Packard 2133 Mini-Note PC FU351EA#ABB Protsessor: Via C7-M Ultra Low Voltage (1,6 GHz) Mälu: 2 GB DDR2 667MHz Kõvaketas: 120 GB SATA II 5400 rpm Ekraan: 8,9" WXGA 1280 x...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga