Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Esmamuljed uuest Tamron 20mm f/2.8 fiksobjektiivist Sony täiskaader hübriidkaameratele

tamron 20mm
tamron 20mm f/2.8

 

Mõnda aega tagasi sain proovida Sony täiskaadri ees Tamroni uuest fikside-triost kahte kitsama nurgaga objektiivi: fookuskaugustega 35mm ja 24mm. Juba toona oli teada, et on tulemas ka kolmas – käesoleva postituse heeros, 20mm objektiiv, mis sarnaneb oma tehnilistelt omadustelt paljuski kahele kaksikvennale.

Küll aga oli veel eelmise nädala keskpaigani suure küsimärgi all see, milliseks kujuneb Tamron 20mm f/2.8 Di III OSD objektiivi hind. Võis ainult eeldada, et ega ka see käbi teistest oluliselt kaugemale ei kuku ja nii õnneks läkski. Sarnaselt 24mm ja 35mm objektiivile on selle hind äärmiselt soodne – kõigest 429 eurot. Kuna Tamron oli taaskord lahke jagama meiega testimiseks oma demo-objektiivi, siis mõeldud-tehtud, viisin ka 20mm objektiivi endaga lõunaajal värsket õhku hingama.

Ega siin pikka juttu polegi. Juba esmased katsetused näitasid, et objektiiv pole suvaline odav toru, millel pole tegu ega nägu. Ainus latt, mida objektiiv võrreldes kallimate lainurkadega ületada ei suutnud, oli nö kalasilmaefekt ehk geomeetrilised kõrvalekalded pildi servades. See on ju ka üks põhiprobleeme lainurkobjektiivide juures ning sage ohverdus, mille kaadrilaienemise arvelt peab tegema. Aga see oli ka tõesti ainus asi, mida plusside ja miinuste tabelis objektiivi hädade hulka võiks positsioneerida. Jätsin ka näidispiltidel majad ja puud sirgu keeramata, et saaksite oma silmaga olukorda hinnata.

Objektiiviga saab aga pildile püüda ka kõige kitsamad koridorid ja laiemad vaated  – selle arvelt on horisondi õigeks väänamine ju käkitegu. Nendele, kes sellega eriti tegeleda ei viitsi, soovitan vaadata muidu sarnaste 24mm või 35mm objektiivi suunas, mis kannatavad rohkem ka järeltöötluseta vaatamist (ja mahutavad pildile Sony täiskaadriga kasutades ikkagi päris palju). 

Nüüd aga liiguks selle juurde, mis mulle objektiivi juures kõige rohkem mokkamööda oli. On täiesti jumalik, kui meeldivalt lähedalt see objektiiv teravustab! Täitsa lõpp. Seda tegid ka teised Tamroni uued fiksid Sonyle. Põhimõtteliselt võid objektiivi vastu pildistavat objekti pista ja pildi ära teha. Ei mingit probleemi. Ametlikult on selle objektiivi teravustamiskauguseks märgitud 11 cm. Lisaks sellele käis teravustamine tõeliselt kiirelt ja täpselt. Isegi tuules kõikuvaid oksi ja lehti polnud mingi probleem mängulise kergusega kinni püüda. 

tamron 20mm f/2.8

Kui geomeetriliste moonutuste likvideerimine tuleb järeltöötlusel ilmselt jutuks, siis värvide kõrvalekaldeid peab selle objektiiviga pildistades fotodelt otsima kui nõela heinakuhjast. Ja see nõel jäigi sinna heinakuhja. Tulemus 5+ ja eeskujulik.

Vaikne, mõnus, kerge ja kompaktne objektiiv on kõigele lisaks ka ilmastikukindel. Eesti ilmade juures on see omadus ju väga vajalik kui mitte öelda lausa hädavajalik, et mitte pärast igat fotosessiooni tehnikat jälle riisi sisse matta.

Nagu ka teised kaks objektiivi, on ka see uus Sony täiskaadritele disainitud Tamroni fiksobjektiiv lihtsalt multifunktsionaalne. Objektiivid teravustavad lähedale ning võimaldavad pildistada ka väga kitsates oludes. Seda kõike on kindlasti 400 euro eest meeldivalt palju. 

 

Tamron 20mm f/2.8 Di III OSD Photopointi veebikaubamajas» 


Tamron 24mm f/2.8 Di III OSD Photopointi veebikaubamajas » 

Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD Photopointi veebikaubamajas » 

(814)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron 20mm f/2.8 Di III OSD objektiiv Sonyle Kampaania
  • 20 mm ülilainurk-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2.8 maksimaalne ava
  • Kiire ja täpne OSD teravustamismootor
  • Perfektne maastiku ja arhitektuuri pildistamiseks
  • Sony α pool- ja täiskaader hübriidkaameratele
249€429€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga