Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 100. AllCast – kõikvõimas voogedastaja sinu nutiseadmes

AllCast_avang

Oma nutiseadet kasutades satume varem või hiljem väga lihtsa probleemi otsa: kuidas küll saada muusika, videoklipp või pildifail väikeselt telefoniekraanilt suurele teleriekraanile. Jah, osadel seadmetel on olemas HDMI väljund, teistel aga MHL või SlimPort funktsioon. Veel mugavam on hoopis Miracast juhtmevaba ekraani kasutamine modernse teleriga. Kuid mida teha siis, kui antud funktsioone seadmel ei ole või puuduvad kaablid, samas teler või sellega ühendatud seade toetab universaalset DLNA standardit? Siin tuleb meil appi AllCast rakendus, mis lihtsustab sisu jagamist väga paljude erinevate seadmetega.

 Kõik need toredad võimalused meedia jagamiseks

Alustuseks tegelikult vaatame neid kõiki erinevaid võimalusi sisu jagamiseks teise seadmesse. HDMI väljundit kasutades saadetakse seadme ekraani pilt ning ka heli otse edasi – kõik, mida näed oma nutiseadmes ning ka sellest kuulatakse, kõik see on ka suurel ekraanil. Sama kehtib MHL ning SlimPort väljundi puhul, erinevuseks lihtsalt see, et nendel on väljund integreeritud USB pessa. Neljas eelpool mainitud variant on Miracast. Selle kohta võiks öelda, et tegu on Apple AirPlay avatud versiooniga (tavakasutaja jaoks piisab sellest võrdlusest, tagamaad teised), ehk lubab peegeldada ekraanil toimuv ning ka heli teise seadmesse juhtmevabalt. Loomulikult eeldab see Miracast tuge mõlemas seadmes. Viimane mainitud variantidest – DLNA – on hoopis teise põhimõttega. DLNA on nimelt standart, mis paneb paika üle võrgu meedia edastamise sihtseadmesse. Kui tavaliselt piisab meediaserveri ülespanekust koduarvutis (Windows Media Player näiteks teeb selle töö probleemideta ära), siis Android seadmest info saatmine on keerulisem. Siin tulebki AllCast appi.

AllCast on võimeline saatma nii Android seadmes olevat infot kuid ka pilves asuvaid faile (Google Drive, DropBox) otse sinu samas võrgus olevasse DLNA toega seadmesse. Olgu selleks siis Apple TV, Chromecast, Roku, XBOX, PlayStation 3 vms seade teleri taga. Lisaks toetavad pea kõik tänapäevased võrguühendusega nutitelerid (Sony, Samsung, Panasonic, LG jms) DLNA standardit, mistõttu pole alati vaheseadet vaja. Jah, saite eelnevast korrektselt aru – otse YouTube’s olevaid videoid ei ole võimalik saata teise seadmesse, millest on küll parajalt kahju, kuid saab muudmoodigi.

AllCast_seaded

AllCast_pildid

AllCast_videod2

AllCast sobib kõikidele Android seadmetele, mis kasutavad Android 4.0 või uuemat operatsioonisüsteemi ning pole vaja isegi root kasutaja ligipääsu. See teeb antud rakenduse kasutamise eriti mugavaks. Miinusküljeks jääb küll kahjuks see, et tasuta versioonil on videote saatmine piiratud ühe minutiga. Kasutamine on tehtud samamoodi imelihtsaks – käivita rakendus ning kohe otsitakse samas võrgus olevad sobivad seadmed üles. Seadet valides kuvatakse juba kõik sobivad failid, mida edasi saata. Lihtne. Lisaks saab videofailide taasesitamisel juhtida asju telefonilt – edasi-tagasi kerimine, paus jms.

AllCast_videod

Kes küll seda kasutaks…?

Tahad näidata vanaemale viimaseid kiisu/lapse/auto (kujuta ette siinkohal väga pikka nimekirja erinevatest situatsioonidest), kuid telefoni või tahvelarvuti ekraan jääb liiga väikeseks. Sel juhul piisab ainult paarist lisaliigutusest ning pilt kuvatakse automaagiliselt hoopis teleriekraanil. Sama käib ka erinevate videote puhul – olgu selleks siis sinu enda viimane katsetus kaameraoperaatorina või hoopis hiljutine Bollywoodi kassahitt. Nii lihtne see ongi.

AllCast Google Play rakendusepoes
AllCast Premium Google Play rakendusepoes 3,65€

(2043)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga