Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: seikluskindel kompaktkaamera Ricoh WG-20

_MG_6662

Head aega Pentax, tere tulemast Ricoh. Ricoh WG-20 on üks esimesi kaameraid, mis tähistab Pentax kompaktkaamerate minevikku sumbumist. Olles suunatud ennekõike seiklushimulisele fotohuvilisele, jätkab Ricoh WG-20 soodsamate veekindlate kompaktkaamerate traditsiooni. See ei pretendeeri kõrgema klassi veekindluse ega ka nutikusele, kuid WG-20 on ka sellevõrra soodsam ja kompaktsem ning kõik põhilised funktsioonid on ikkagi olemas. Teeme karbi lahti ja vaatame, mida see lihtne, kuid vastupidav fotokas endas peidab.

_MG_6634

Karpi avades paistab esimesena silma kogu paberimajandus: garantiitalong, kiirjuhend, veekindlate tihendite hooldusjuhend, tarkvara CD plaat ning ametlik teatis, et alates 1. augustist 2013 on tootja uueks ametlikuks nimetuseks Ricoh Imaging Company, Ltd.

_MG_6637

Ricoh WG-20 kaameraga on kaasas lisaks ülalmainitule ka aku D-LI92 ja akulaadija, USB kaabel, randmepael ning makrotugi. Viimase abiga on võimalik spetsiaalsel makrorežiimil pildistada vaid 1cm kauguselt.

_MG_66411

Artikli peategelane ise. Kes on selle kaamera eellast – Pentax WG-10 – näinud, märkab, et erinevusi…neid ju polegi. Seesama 5x suumi ja 28-140mm (35mm ekviv.) vahemikuga objektiiv, viis LED valgustit makrovõteteks, välklamp, AF abivalgusti ning infrapuna andur. Kaamera kasutab jätkuvalt 14 miljoni piksliga CCDsensorit ning filmib videoklippe kuni 720p 25fps. Kosmeetilised erinevused siiski on: näiteks värviskeemis ning “Pentax” on nüüdsest asendunud nimetusega “Ricoh”. Siinkohal ma ei pane väga mööda, kui väidan, et WG-20 ja WG-10 vahe on ainult 10.

_MG_6642

Kaamera tagumine külg tõestab samuti, et WG-10 ja WG-20 on vaid erinevate nimedega kaksikud. Ekraaniks on 2,7-tolline ja 230 000 punktiga LCD paneel. Nuppude asetus on WG-seeria klassika, ülevalt alla: suumimise nupud, taasesitusnupp, menüü aktiveerimise nupp, näo- ja naeratuse tuvastamise režiimi nupp, 5-nupuline valikute tegemise ja kinnitamise komplekt (särirežiimi, välgurežiimi, makrorežiimi, iseavaja aktiveerimise ja OK nupud) ning viimasena nn “roheline” nupp.

_MG_6650

Kaamera pealmine paneel samuti vana hea lihtsakoelisus ise, siin baseeruvad vaid kaks nuppu: sisse-välja lülitamise ning päästikunupp. Lisaks on vormitud plastikust robustne reljeef, seda eriti nurkades, et ka äkilisemate seikluste pildistamisel seade stabiilselt käes püsiks. Objektiivi kohal on näha ka makrotoe kinnituspilu. Sellest varsti pikemalt.

_MG_6649

Kuna tegu on vee- ja tolmukindla kompaktkaameraga, siis mõistagi on kõik luugid ja kaaned varustatud korralike tihenditega. Veepinnast kõrgemal, kuival maal pildistades või filmides ei oma need nii suurt tähtsust. Küll aga peaks enne WG-20 vette sukeldamist kõik tihendid best online casino üle kontrollima, et ühtegi võõrkeha vahel poleks ning need oleksid turvaliselt kinni.

_MG_6644

Kuna WG-20 korpus on WG-10 omaga identne, siis ka kasutatav aku on täpselt sama, D-LI92. Siia samasse sisestatakse ka mälukaart, mis on SD, SDHC või SDXC tüüpi, ühilduvad ka Eye-Fi juhtmevaba ühendusega mälukaardid. Ka siin on akukambri kaas varustatud kummitihendiga.

_MG_6646

Kaamera põhjal on 1/4″ plastikust statiivikeere. Kuna selle asetus on parasjagu üsna parema serva lähedal, siis kinnituse kasutamisel tuleks koormust rakendades sellega arvestada.

_MG_6651

Makrotuge objektiivi ette asetades muutub kaamera keskelt u 1cm võrra paksemaks. Makrotugi toimib ka lihtsa filtriadapterina, võimaldades kasutada üldlevinud klaasfiltreid.

_MG_6656

Selliselt näeb välja WG-20 makrovalmiduses. 5 valget LED valgustit annavad piisavalt valgust, et kaamera saaks pimedas teravustada, ei jää ju ühtegi muud valgusallikat, kui objektiiv otse vastu pildistatava tasapinna asetada.

_MG_6657

Ülalmainitud makrorežiim on kaameras nimetatud “digitaalseks mikroskoobiks”. Sisuliselt on see tõsi, niimoodi tehtud pilte suurendades näeb selgelt detaile, mis on palja silmaga täiesti eristamatud.

_MG_66411

Soovides nüüdsest uudistada Pentax veekindlaid kompaktkaameraid, tuleks kiigata hoopis Ricoh kompaktkaamerate sekka. Sinnasamasse ilmub üsna pea ka Pentax WG-3 järglane: Ricoh WG-4. 

Ricoh WG-20 ei ole revolutsiooniline kaamera. Hoopis vastupidi. See on sisuliselt Pentax WG-10 koopia, kuid vaevumärgatavate erinevustega (nt optiline vs digitaalne stabilisaator). Sellegipoolest, kui soovid puhkusereisil ilusaid pilte teha ning seda ka ekstreemsemates (veealustes, liivastes, tolmustes?) tingimustes, siis Ricoh WG-20 võibki olla just see ainus ja õige. Astu Photopointi poodi ja proovi järgi ;)

Ricoh kompaktkaamerad Photopointis

Ricoh WG-20 Photopointis

(1025)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Ricoh WG-20, must 14 megapiksliga CCD sensor, 5× optiline suum (28-140 mm), 2,7-tolline LCD, HD video, HDMI, LED valgusti, veekindel 10m sügavusel kuni 2 tundi, kukkumiskindel kuni 1,5 m, külmumiskindel kuni -10°C, purunemiskindel kuni 100kg surve all
Ricoh WG-20, punane 14 megapiksliga CCD sensor, 5× optiline suum (28-140 mm), 2,7-tolline LCD, HD video, HDMI, LED valgusti, veekindel 10m sügavusel kuni 2 tundi, kukkumiskindel kuni 1,5 m, külmumiskindel kuni -10°C, purunemiskindel kuni 100kg surve all
Ricoh WG-20, valge 14 megapiksliga CCD sensor, 5× optiline suum (28-140 mm), 2,7-tolline LCD, HD video, HDMI, LED valgusti, veekindel 10m sügavusel kuni 2 tundi, kukkumiskindel kuni 1,5 m, külmumiskindel kuni -10°C, purunemiskindel kuni 100kg surve allVeekindel kuni 10m süg

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast