Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google müüb Motorola 2.91 miljardi dollari eest Lenovole

motorola-lenovoGoogle teatas kolmapäeval, et müüb Lenovole mobiiltelefoniäri Motorola. Google omandas Motorola enda valdustesse aastal 2011 ning tol hetkel maksti selle eest 12,5 miljardit dollarit, mis on seni olnud Google poolt nende suurim tehing. Pärast ligi kahte aastat Motorola omamist, otsustati see müüa Hiina arvutitootjale Lenovo. Viimane on suurim arvutite tootja maailmas ning on nüüdseks üritamas läbi lüüa ka nutitelefonide turul. Antud tehingu eest käib Lenovo Googlele välja kokku 2,91 miljardit dollarit, millest 660 miljonit on rohelist tooni valuutas, 750 miljonit aktsiates. Järelejäänud 1,5 miljardit makstakse välja kolme aasta jooksul.

Lenovo juht Yang Yuanqing sõnas, et kuigi ettevõttel ei ole veel Motorolaga seoses kindlat plaani, siis kindel kavatsus olevat mitte-tulus mobiiliäri tulusaks muuta. Lenovol on plaan müüa 2014. aasta sees 100 miljonit nutitelefoni. Aastal 2013 müüs Lenovo 45 miljonit nutitelefoni, mis on sellest eelneva aastaga võrreldes 90% rohkem. Seega ei tundu Lenovo plaan just kuigi utoopiline, vaid pigem realistlik.

Google tehing aastal 2011 tundus olevat strateegiline lüke ehitamaks üles omaenda mobiiliäri. Seeläbi on aga Motorola kaotanud turul üha enam müügipositsiooni ning uue lipulaeva Moto X müügitulemused olid kaugelt alla ootuspärase. Google sõnul soetati Motorola eelkõige seetõttu, et omandada enda valdusesse hunnik patente (ligikaudu 17 000), mida enamuses tehingus Lenovoga kaasa ei anta. Patentidest on saanud tehnikamaailmas võtmesõna, millega läbi lüüa ja kaudses mõttes võib öelda, et Google Motorolaga seotud tehingutega miinusesse ei jää.

Antud lüke annab Google sõnul neile võimaluse kogu energia panustada innovaatilistele lahendustele (nt. Google glass ja robootika) ning Androidi arendusse. Lenovo loodab tehinguga kindlustada enda positsiooni veel tugevamana nutitelefonide maastikul.

Allikad: Google (Official Blog), The  Verge, theguardian

(671)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga