Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 20. DropBox

Olid ajad, mil sul oli tööl arvuti ning kodus arvuti. Koju tööd kaasa võttes salvestasid oma dokumendid floppy disketile ning lootsid, et ka kodus see töötab. Aeg kulgeb aga omasoodu, tuues kaasa uusi leiutisi. Tuli internet, arvuteid, millega sa tööd tegid, oli rohkem kui kaks, kadusid floppyd… failid kolisid pilve.

Pilvepõhiseid failisalvestusteenuseid on mitmeid, ükski pole aga nii mugav, kui on DropBox. Sisuliselt on tegu pilvepõhise failisalvestuse teenusega, millel on ka arvutipoolsed kliendiprogrammid. Ning nende vahendusel sünkroniseeritakse sinu soovitud failid arvutitega ning laetakse ka pilve. Kasutajale on ette nähtud pilve salvestamiseks 2GB ruumi, mida saad laiendada, kutsudes teisi inimesi kasutama või kasvõi makstes. Aga nüüd Android operatsioonsüsteemile mõeldud kliendi juurde.

Funktsionaalsus

Erinevalt tavalisest kliendist (Linux/Mac/Windows) on mobiilne klient natuke teistsugune. Üheks kõige suuremaks põhimõtteliseks erinevuseks on see, et DropBox ei salvesta faile kohe nutitelefoni sisemällu. Need failid jäetakse vaikimisi pilve. Samas kasutajal on võimalus lisada soovitud fail lemmikute hulka, seega ka salvestades faili seadmesse. Miks see vajalik, sa tahad küsida? Nimelt siis saad lemmikfaile avada (ning ka muuta) siis, kui internetiühendust ei ole.

Teisalt on DropBoxi Android kliendil väga hea integratsioon teiste programmide ning funktsioonidega. Peale aplikatsiooni paigaldamist on ta nähtav Android share funktsioonis. Tee pilt ning lae DropBoxi üles. Enne kui jõuad kojumineku peale mõelda, on pilt juba pilves ning ka sinu koduarvutis olemas. Paljud mitmed programmid, näiteks QuickOffice on endale pilveteenused integreerinud, k.a. DropBoxi.

Mõned väikesed lisaväärtused on veel sellel tarkvaral. Näiteks kasutaja saab luua programmis tekstifaile – olgu see siis väike memo endale, poenimekiri või kasvõi uus novell. Kahjuks tekstiredaktor on sama funktsionaalne, kui Notepad Windows 3.1 ajal – teksti saad sisendada kuid küljendusvõimalused puuduvad.

Egas sellega võimalused ka nüüd ei piirdu. Loomulikult saad laadida enda mobiilsest seadmest ükstapuha mistahes faili üles – olgu see siis dokument, pilt või video. Kasvõi mõne programmi tagavarakoopia või MSN’i logi.

Kelle jaoks?

Kas sa oled kunagi jätnud enda telefoni sõbra juurde. Kaotanud selle ära? Unustanud takso tagaistmele? Mis iganes situatsioon see ka pole, kui failid on DropBoxi pandud, siis on nad turvalises kohas – pilves, teises arvutis. Soovid sõpradega või töökaaslastega faile kiirelt jagada? Ei taha oma viimast muusikapala või pilti, mis väga suur, igaühele meili saata? Aga viska sinna karpi, kus muudki failid on, las võtavad sealt. Oma viimase reisi pilte, mis telefoniga tegid, ka vanematega jagada? Jälle, jäta DropBoxi ning jaga nendega.

Kokkuvõte

DropBox, nagu me oleme juba teada saanud, ei ole pelgalt failide pilve salvestamise teenus. Tegelikult on tegu täiemahulise sünkroniseerimistarkvaraga lisaks muudele võimalustele. Just väga hea sünkroniseerimisteenusega erinevate platvormide vahel. Ning see ääretult mugav võimalus dokumentidest teha ka tagavarakoopia, kui peaks midagi juhtuma. Olgu siis tegu süle- või tahvelarvuti kaotamisega või seadmete massilise loojakarja minekuga. Pilves on failid ikka turvaliselt.

(562)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga