Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 103. SlideLock – iSeadme stiilis ülimugav ekraanilukk Android seadmel

SlideLock_avang

Android operatsioonisüsteem on mugav, paindlik ning tohutute võimalustega. Eriti siis, kui soovid seadet endale käepäraseks muuta. Ma mõtlen just seda, et seade töötaks nii nagu sinul vaja on, mitte vastupidi. Samas on Androidi ökosüsteemis mitmeid suuri kitsaskohti, vähemalt võrreldes iSeadmetega. Üks nendest kitsaskohtadest on ekraaniluku funktsionaalsus.

Ekraanilukk on selline asi, mida me tegelikult kõige rohkem oma seadmes vaatame. Tundub võimatu? Tegelikult ei ole. Iga kord, kui seadme pihku võtate ning ekraani sisse lülitate, vaatate ka ekraanilukku. Seetõttu võiks seal kuvada pigem asjakohast informatsiooni kui erinevaid otseteid rakendustesse. Ühte koma teist on tehtud, osad rakendused kuvavad kalendri sisendeid, teised meiliteavitusi. Kuid sellist rakendust, mis oleks võimeline kuvama kõiki teavitusi, eriti ei leidu. Siinkohal on olemas üks lahendus SlideLock näol, mis annab hea kontrolli ekraaniluku üle.

Funktsionaalsus

SlideLock meenutab väga iOS’i poolt kasutatavat ekraanilukku. Ülemisel äärel on kell ja kuupäev, päises kuvatakse iSeadme stiilis aku, võrgu jms info. Sõrmega vasakult paremale tõmmates võetakse ekraanilukk maha ning paremalt vasakule liigutades minnakse otse eelmääratletud kaamerarakendusse. 

SlideLock_notification

SlideLock_clean

SlideLock_pattern

Sellega funktsionaalsus tegelikult ei piirdu. Võimaldades ekraaniluku rakendusel teadete lugemine, hakatakse vastavat infot kuvama otse ekraanil. See on esimene positiivne aspekt antud programmijupi juures. Teine väga oluline nüanss on see, et iga teavituse tulemisel lülitatakse seadme ekraan automaatselt sisse. See tähendab seda, et e-kirja tulemisel või lühisõnumi vastuvõtmisel ei pea seadet kätte võtma – ekraan lülitatakse sisse ning näed kohe ära vajaliku informatsiooni. Mugavus missugune, eks?

Tegelikult on rakendus äärmiselt paindlik – kasutaja saab ise valida, millised programmid saavad teavitusi saata ekraanilukule. Lisaks saab iga rakenduse jaoks eraldi reeglid kehtestada – kuidas teavitusest märku antakse (helin, vibratsioon jms). Näiteks meilid, sõnumid jms kuvatakse, programmide uuenduste või teisejärguliste rakenduste info kuvamine keelatakse. Niimoodi saab oma telefoni enda soovidele vastavalt kohandada. Ekraanilukul olevat teavitust paremale lohistades avatakse vastav rakendus, vasakule lohistades koristatakse see ekraanilt. Nii lihtne see ongi.

SlideLock_apps

SlideLock_appearance

SlideLock_settings

Samas pööran ka tähelepanu sellele, et mõned märguanded tasuks vaikimisi välja lülitada. Nagu näiteks vabade WiFi võrkude leidmise märguanded jms, kuna ei ole vaja nende pärast iga kord ekraani sisse lülitada. Teine, tõsiselt negatiivne aspekt on see, et sellega kaasnevad teatud turvalisuse probleemid. Nimelt kuvatakse lühisõnumite või meilide info osaliselt ekraanil ning kõik saavad seda näha niipea, kui ekraan on sisse lülitatud. Jah, paranoiline elukaaslane või vanemad saavad lugeda sinu isiklikke asju ning oma uudishimu rahuldada. Teisalt saab turvalisuse huvides vabalt kasutada ka erinevaid paroole jms lukustusvariante – enne lõpliku ekraaniluku mahavõtmist peab siis parooli või mustri sisestama. Antud protsess on äärmiselt sujuv – erinevalt teistest ekraanilukuprogrammidest ei ole SlideLock puhul tunda, et tegu on kolmanda osapoole rakendusega.

Kelle jaoks?

Minu jaoks on jätkuvalt nutitelefon kui töövahend, mistõttu hindan kõrgelt iga mugavusaspekti. Äärmiselt mugav on hoida telefoni töölaual – teavituse tulemisel piisab ainult pilgu keeramisest telefonile ning näen ära millega tegu. Iga teisejärguline asi ei sunni mind enam telefoni pihku haarama. Samas olulisemate, tähtsamate asjade puhul on äärmiselt mugav teavitusest kinni haarata ning otse vastavasse rakendusse minema.

Tundub liiga hea, et olla tõsi…

Rakendusel on tegelikult veel mõned kitsaskohad. Esiteks ei suuda see veel kuvada meediamängija infot. Ma ei noriks selle pärast eriti, kuid kahjuks lõhub antud aspekt Android 4.4 KitKat juures Bluetooth peakomplektist meediamängimise juhtimise. Nimelt on sellise koosluse puhul vajalik, et muusikarakendus saaks ekraanilukule oma info kuvada. Samas arendajad on lubanud tulevikus selle vea eemaldada. Teine ning äärmiselt veider nüanss on see, et täieliku kontrolli saamiseks tuleb rakenduse siseselt osta 2€ eest täisversioon. Ma ei noriks seepärast, kuid peale iga algseadete taastust, seadme vahetust või ROM’i vahetust tuleks uuesti raha välja käia (või tagavarakoopiast taastada rakendus koos seadistusega). 

Need kaks negatiivset aspekti kõrvale jättes võiks öelda, et tegu on siiski ühe mugavaima ning silmasõbralikuma ekraanilukustusrakendusega, mis viimase aasta jooksul turule tulnud.

SlideLock Google Play rakendusepoes

 

(3336)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga