Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: GoPro seikluskaamerate uus lipulaev HERO8 Black

GoPro Hero8 Black

Uus seikluskaamerate lipulaev GoPro HERO8 Black on Photopointis kohal. Nii et on tagumine aeg sellele käed külge panna ja ihaldatud seikluskaameraga lähemalt tuttavaks saada. Võtame Hero8 Black’i karbist välja ja vaatame, mille poolest uustulnuk oma eelkäijatest siis ikkagi erineb. 

GoPro Hero8 Black

Hero8 Black kaamera tundub esialgu äravahetamiseni sarnane HERO7 Black mudelile, kuigi uus disain muudab selle kasutamise kahtlemata mugavamaks. Kui kaamera oma eelkäijaga kõrvuti asetada, on näha, et Hero 8 Black on oma mõõtmetelt pisut suurem.

GoPro Hero8 Black

GoPro Hero8 Black

Karbis on: USB-C kaabel laadimiseks/andmevahetuseks, pöidlakruvi, tavaline kinnitusalus, nõgusa pinnaga kleebitav kinnitus, GoPro Hero8 Black kaamera, kasutusjuhend, kiirjuhend, kleepsud ja  GoPro aku. Uut sinise otsaga GoPro aku’t saab kasutada ka vanemates GoPro Hero kaamerates.

Kui varasemad GoPro Hero stardikomplektid on sisaldanud ka lameda pinnaga kleebitavat kinnitust, siis uue Hero8 Black’i juures seda näha enam pole.

Kõige suurem erinevus, mis karbi avamisel kohe ilmneb on muidugi see, et uuel kaameral puudub varem nähtud eemaldatav kinnitusraam. Selle asemel on kaamera küljes spetsiaalsed “kõrvakesed”, mille abil kaamerat erinevate tarvikute külge kinnitada (sellest tuleb veel edaspidi ka juttu). 

Kaamera kattematerjal peaks olema ka kriimustuste ja kulumise suhtes tehtud vastupidavamaks ning esimene kaitsev lääts lubab olla lausa  2× tugevam kui varem.


GoPro Hero8 Black

GoPro Hero8 Black

 

Nüüd aga tagasi GoPro uuenduslike “kõrvade” juurde. Nimelt toimub uue kaamera külge tarvikute kinnitamine kaamerale sisseehitatud volditavate “kõrvade” kaudu. Kõrvad asuvad kaamera alumisel küljel ning nende kinnitamine kaamera sisse (tarvikute eemaldamisel) toimub magnetiga.

Enne oli selle asemel kaameral eraldi kinnitusraam, mille kaamerale kinnitamine ja kinnitusplaadi külge kruvimine oli kindlasti kõvasti tüütum ja aeganõudvam protsess. Juhul, kui kõrvad peaksid mingil põhjusel kaamera küljest ära murduma, saab need ka uutega asendada.

Kaamera vasakul küljel on tuttuus küljeluuk, mis peidab endas aku ja USB-C pesa. See võimaldab lisaks tarvikutele ka akut lihtsamini vahetada. Küljeluugi lahti jäämisel näed seal punast riba, mille abil on lihtne kontrollida, kas aku on turvaliselt kinnitatud (see on eriti kasulik enne kaameraga vette minemist). Aku ust saab ka eest ära võtta.  

 


GoPro Hero8 Black

GoPro Hero8 Black

 

GoPro Hero8 Black

Nagu näete ülemiselt pildilt on toitenupp uue akupesa tõttu viidud teisele küljele. Kaamera käivitub seda õrnalt all hoides. 

GoPro Hero 8 Black’i integreeritud stereomikker on paigutatud kohe objektiivi juurde, seega kui Sa kaamerasse räägid, räägid ka otse mikrisse. Mikrofoni tarkvara on samuti täiustatud: see filtreerib nüüd kenasti välja ka tuulemüra. 

GoPro Hero8 Black

HERO8 Black rõõmustab kindlasti paljusid influencereid/sisuloojaidsest kaamerale saab nüüdsest juurde osta ja külge kinnitada erinevaid “mooduleid” (expansion mods). Nende abil saab juurde lisada professionaalsema valgustuse & audio ning eraldi ekraani paremaks kadreerimiseks. 

GoPro kaamerad on muidugi tuntud oma eriliselt sujuvate kaadrite poolest. Pööraselt sujuv pilt on aga nüüd veelgi sujuvam kui selle eelkäijal, sest HyperSmooth 2.0 elektrooniline stabilisaator töötab kõikides resolutsioonides ja kaadrisagedustel ning pakub kolme erinevat stabilisatsiooni taset – On, High ja Boost. 

 GoPro Hero8 Black

Seekord on GoPro kasutusele võtnud uuematest nutitelefonidest tuntud digitaalsed läätsed ehk erinevate hetkede jäädvustamiseks saad ühe nupuvajutusega valida nelja erineva kadreeringu vahel: Narrow (annab loomuliku vaate ilma kalasilma efektita), Linear, Wide või SuperView. TimeWarp 2.0 lubab ülistabiilseid timelapse-stiilis videoid salvestada nii, et funktsioon ise muudab automaatselt kiirust vastavalt Sinu liikumisele, valgusele ja stseenile. Timewarpi tehes saad video ka teatud kohtades aeglustada tavapäraseks ja siis uuesti kiirenduse peale panna.

GoPro Hero8 Black

Muidugi jäid uuele HERO8 Black kaamerale peale HERO7 Black isendist tuttavad võimalused nagu näiteks veekindlus kuni 10m sügavusel, portrait mode Instagram/Facebook storyde tegemiseks, 8x aegluup, GPS + liikumisandurid, häälkäsklused, otseülekanne 1080p kvaliteedis jne.

GoPro HERO8 Black

Kokkuvõtteks

Muidugi on olenemata uue seeria väljatulekust eelmise seeria GoPro Hero7 Black endiselt tasemel seikluskaamera. See filmib stabiilset ja sujuvat videot, on korralikult vastupidav ning võimaldab ägedaid ülesvõtteid teha ka vees möllates. Kui Sa soovid endale aga praeguse hetke turu kõige võimekamat, mugavamat ja suurema funktsioonipagasiga seikluskaamerat, siis on kahtlemata GoPro Hero8 Black kõige õigem valik.  Ning see valik on saadaval kõigest 429 euro eest.

 

 

 

Seiklushimuline GoPro HERO8 Black Photopointi veebikaubamajas ››

(1061)

Artiklis kirjeldatud tooted:
GoPro Hero8 Black
  • Kompaktse korpuse ja vahetatavate moodulitega GoPro
  • Veekindel kuni 10 meetrit lisakorpuseta
  • HyperSmooth 2.0 videostabilisatsioon
  • Profitasemel 4K UHD 60p & FullHD 240p videosalvestus
  • 12 MP fotod kuni 30 fps sarivõttega
GoPro Hero8 Black Holiday Bundle
  • Kompaktse korpuse ja vahetatavate moodulitega GoPro
  • Veekindel kuni 10 meetrit lisakorpuseta
  • HyperSmooth 2.0 videostabilisatsioon
  • Profitasemel 4K UHD 60p & FullHD 240p videosalvestus
  • 12 MP fotod kuni 30 fps sarivõttega
GoPro aku Hero 6/7/8 Black (AJBAT-001)
  • Praktiline lisa- või asendusaku
  • Sobib GoPro HERO6/7/8 Black seikluskaamerale
  • Suur 1220 mAh mahutavus
  • Kvaliteetne liitium-ioon aku
GoPro Dual akulaadija + aku Hero 7/8 Black (AJDBD-001-EU)
  • Laadija GoPro HERO7/8 Black seikluskaamerate liitiumakudele
  • Võimaldab üheaegselt laadida kahte akut
  • Kaks LED indikaatorit kuvavad laadimise staatust
  • Toiteallikaks on standardne USB liides
  • Komplektis ka üks 1220 mAh lisaaku
49.99€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga