Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Peak Design Mobile Car Vent Mount – maagilise ühendusega telefonihoidik

Fotograafina aeg-ajalt autoga teel olles juhtub ikka, et kodus jäi telefon laadimata ja nüüd on vaja sellele kerge lisasärts sisse saada või ohutult leida üles fotosessiooniks planeeritud asukoht.

Selliseid telefonihoidikuid on müügil rohkelt, aga õnneks on Peak Design’i “Mobile” lisatarvikute süsteemis Car Vent Mount autolaadija ja mul õnnestus seda ühel välja sõidul ka proovida.

Etterutavalt võin öelda, et tegu on ülimalt geniaalselt disainitud vidinaga, millest lihtsalt peab eraldi ülevaate andma!

Peak Design Mobile Car Vent

Pealtnäha on tegu justkui tavalise autolaadijaga nagu iga teine, mis käib ventilaatori labade vahele ja kaabliga, kas siis autos olemasolevasse USB pistikusse või adapteriga sigaretisüütajasse.

Peak Design’ile omaselt on sellele siiski lähenetud üpris uuenduslikult ja on näha, et ei ole tahetud teha mingit tavalist plastikvidinat.

Peak Design Mobile Car Mount Vent ise on tehtud anodeeritud alumiiniumist ja on füüsiliselt ülimalt vastupidav. Hoidik kasutab Peak Design SlimLink kinnitustehnoloogiat ehk seda saab kasutada, kui telefonil on Peak Design Everyday ümbris (hetkel saadaval iPhone, Samsung Galaxy või Google Pixel telefonidele).

Apple kasutajatel piisab ka kui telefon on MagSafe toega (iPhone 12 või uuem, välja arvatud SE). Sealjuures on Peak Design’i magnetid ühed tugevamad, mida ma siiani olen kohanud.

Peak Design Car Vent – mis on karbis ja paigaldamine

Karbis on kaasas lisaks hoidikule endale: USB-C kaabel, auto vooluadapter sigaretisüütajasse ning ka kolm kleebitavat kaablihoidjat, et kaabel viisakamalt mööda armatuuri jooksma panna.

Peak Design Mobile Car Vent

Paigaldamine on nagu autohoidikul ikka – tuleb selle klamber lihtsalt ventilaatori laba külge lükata.

Erinevalt teistest autohoidikutest on Peak Designi omal lisaks eraldi nö. “konks”, mis haakub teisele ventilaatori labale. Konks tuleb lõpuni välja keerata kasutades hoidikul olevat nuppu, laba taha panna ning seejärel tagasi keerata ja kinni “pingutada”. See lisab stabiilsuse ja väldib seda, et hoidik lihtsalt suure raputamise korral ära lendab.

Ettehoiatavalt ütlen, et konksu ei tasu üle pingutada, kuna see võib ventilaatori laba ära rikkuda. Samuti ei tasu liialt jõudu kasutada selle hiljem ära võtmisel, kuna selle tagajärjel võib hoidiku konks puruneda.

USB-C kaabel tuleb seejärel ühendada hoidiku ja kaasasoleva vooluadaptri vahele ja ongi hoidik kasutamiseks valmis.

Peak Design Mobile Car Vent

Peak Design Mobile Car VentKuidas täpsemalt hoidikut oma autosse paigutada, saab vaadata Peak Designi enda videost.

 

Lisaks on Peak Design ka välja toonud nõuded, milliste mõõtudega peaksid ventilatsiooniavad olema ning millega eelnevalt peaks tutvuma, kuid see peaks sobituma enamike autodega.

Peak Design Mobile Car Vent

Kasutamine

Mis teeb Peak Design Car Mount Vent telefonihoidiku veel eriliseks on tema 360-kraadine pööratavus ja ka kuulpea, analoogselt kaamera statiividele. Seetõttu annab telefoni sellele asetada igatpidi ehk täpselt nii nagu sulle sobib ja tundub mugavam.

Peak Design Mobile Car Vent

Põhimõtteliselt annab telefoni asetada keskkonsooli keskele “teiseks ekraaniks” ja tänu kuulpeale näiteks ka selliselt, et telefon on hoopis kaasreisija poole. Hea on ka see, et õhu liikumist läbi ventilaatori hoidik eriti ei takista.

Peak Design Mobile Car Vent

Nagu enne ka mainitud, annab lisatud konks hea stabiilsuse. Tegu on kõige stabiilsema hoidikuga, mida ma olen kasutanud.

Rappumise korral see sisuliselt ei liigu ja eriti muret ei tundnud, kui oli vaja näiteks eriti ebastabiilsel ja auklikul kruusateel liigelda. Peak Design’i ülitugevad SlimLink magnetid aitavad siinjuures ka väga palju kaasa.

Peak Design Mobile Car Vent

Paarist probleemist sealjuures: sai enne mainitud nõuetest auto ventilatsiooniavadele. Päris kõikide autodega see vidin ei sobi, põhiliselt need autod mille ventilaatori avad on sügavad ja seetõttu konks ei ulatu kinnituma.

Laadimise koha pealt ei ole tegelikult tegu nüüd ülikiire laadijaga ja telefoni hoidikule asetades läheb umber 3-4 sekundit aega kuni telefon laadima hakkab. Tegu on siiski ideaalse asjaga kui ei viitsi koguaeg kaablit välja kakkuda ja pärast tagasi sisse panna, magnetiga hoidik on selles mõttes ikkagi kordades mugavam.

Samuti, jällegi eelnevalt mainitud, sobib Car Mount Vent ainult iPhone’iga ja Peak Design telefoniümbristega. Nendele, kes omavad mõne teise brändi telefoni, saavad kasutada kleebitavat Peak Design universaalne adapterit. Viimase puhul tuleb arvestada, et laadimine ei pruugi olla optimaalne.

Kinnituslahendus on kordades parem, kui enamikel hoidikutel. Miks mulle neid eriti ei meeldi kasutada ongi nende kesine stabiilsus ja oht, et need võivad lihtsalt koos telefoniga kuskile istme alla lennata. Samuti ei pea möllama mingite iminappade või kahepoolsete kleepsudega, mida ma ka eriti ei usalda.

Peak Design Mobile Car Vent

Kokkuvõtteks

Niisiis, kui oled parasjagu omamas iPhone nutitelefoni või Peak Design telefoniümbrist, siis on tegu ideaalse vidinaga, mida lisada enda autosse!

Minu oli proovimiseks juhtmevaba laadijaga Peak Design Car Vent Mount, aga kui laadimise funktsioon nii oluline ei ole, siis saab Photopointist soetada ka ilma laadimisfunktsioonita versiooni.

 


Kerdi tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel ja Facebooki’i lehel

 

Peak Design Mobile lisatarvikud

Peak Design on oma “Mobile” seeria ümber loodud tõeliselt vägeva ökosüsteemi, kuhu lisaks Car Mount Vent’ile kuulub rohkelt erinevaid esteetiliselt ilusaid ja funktsionaalseid tavikuid:

  • Mobile Mount – asenda oma mahukas telefonihoidik madala profiiliga ülitugeva ja hõlpsasti kasutatava süsteemiga, mille saad paigaldada, mistahes telefonihoidikule, millel on 1″ või 20 mm kuul- ja pesaühendused.
  • Mobile Car Mount Vent – see telefonihoidik  kinnitub auto ventilatsiooniava külge 2 ühenduspunktiga, et tagada tugevam kinnitus ja stabiilsus.
  • Wall Mount – minimalistliku ja kulumiskindla disainiga, mis kinnitub kindlalt mistahes tasasele pinnale (sein, peegel, keraamilisedplaadid, kodumasinad jne)
  • Universal Adapter on universaalne adapter, mille abil saad praktiliselt iga nutiseadme teha ühilduvaks “Mobile” kinnituste & tarvikutega.
  • Mobile Car Mount VHB – erinevalt tavalistest plastikust autokinnitustest on see telefonihoidik valmistatud kaunist anodeeritud alumiiniumist ja kinnitub otse auto armatuurlauale väga vastupidava 3M VHB kleebisega.
  • Creator Kit kohandub statiivide, GoPro kinnituste, 1/4”-20 kinnituste ja Peak Design Capture Clip’iga.
  • Bar Mount Universal on universaalne torukinnitus, mis hoiab telefoni kindlalt iga ratta, tõukeratta, jalutuskäru, mootorratta, golfikäru jms juhtraua, varre või raami küljes.
  • Wallet Slim – ainulaadse mustri ja konstruktsiooniga rahakott mahutab kuni 7 plastikkaarti, millele pääseb kiirelt ligi magnetiliselt suletava klapi kaudu.
  • Wallet Stand mahutab kuni 7 plastikkaarti ning seda saab kasutada ka telefoni tugijalana, mis toetab telefoni nii vertikaal- kui horisontaalasendis.
  • Bike Mount võimaldab telefoni kinnitada turvaliselt jalgratta juhtraua külge ning sellele hetkega ligi pääseda ja isegi sõitu filmida.
  • Car Mount VHB Charging ühendab endas kaks funktsiooni – mitmekülgse nutitelefoni kinnituse ja juhtmevaba laadija (komplektis autolaadija ja USB-C laadimiskaabel)
  • Wireless Charging Stand on minimastliku disainiga 2in1 juhtmevaba laadija (15W) ja telefoni lauahoidik, mis on hõlpsalt reguleeritav, et leiaksid enda jaoks parima vaatenurga.
  • Tripod on vaid poole sentimeetrine minisatiiv, mida saad kasutada ka telefoni toena ja käepidemena.
  • Motorcycle Mount Bar on “pommikindel” mootorratta telefonikinnitus, mis on ühtaegu ilus, vastupidav, hõlpsalt reguleeritav ja meeldivalt lihtne kasutada.
  • Motorcycle Mount Stem on ideaalne eelkõige sport- ja street bike’dele, millel on clip-on stiilis lenksud. See madala profiiliga tarvik hoiab Su telefoni jäigalt paigal, alati vaateväljas ja hõlpsalt ligipääsetavana.

Photopoint on ametlik ja pikaajaline Peak Design partner Eestis.

(333)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Peak Design telefonihoidik autosse Mobile Car Mount Vent
  • Peak Design Mobile seeria telefonihoidik
  • Kinnitub turvaliselt auto ventilatsiooniavasse
  • Magnetiline kinnitus hoiab telefoni tugevalt
  • Minimalistlik ja vastupidav disain
74.99€
Peak Design telefonihoidik-laadija autosse Mobile Car Mount Vent Charging
  • Peak Design Mobile seeria telefonihoidik & juhtmevaba laadija
  • Kinnitub turvaliselt auto ventilatsiooniavasse
  • Magnetiline kinnitus hoiab telefoni tugevalt
  • Komplektis autolaadija ja USB-C laadimiskaabel
  • Minimalistlik ja vastupidav disain
114.99€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga