Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sigma 50mm f/1.2 DG DN Art ülivalgusjõuline fiksobjektiiv

Sigma tippklassi “Art” seeriasse lisandus ettevõtte teine f/1.2 avaga fiksobjektiiv, milleks on Sigma 50mm f/1.2 DG DN Art.

Aplaus Sigmale, sest vaatamata nende kommet toota kõige raskemaid objektiive, siis suutsid nad seekord teha vastupidist ning valmis hoopis oma klassi kõige kergema 50mm f/1.2 fiksobjektiivi – kaal kõigest 740 grammi!

Võrdluseks, Panasonic 50mm f/1.4 PRO kaalub 955 grammi, Canon RF 50mm f/1.2L kaalub 950 grammi, Nikkor Z 50mm f/1.2 S aga hoopis 1090 grammi.

Objektiiv, mis on kõige lähedamal Sigma kaalule on Sony FE 50mm f/1.2 GM, mis kaalub 778 grammi, kuid millel on üks teine suur “aga” — see maksab tervelt 700 eurot rohkem.

SIGMA 50MM F1.2 DG DN Art

Vaatamata oma kergekaalulisusele, siis Sigma 50mm f/1.2 DG DN objektiivis ei ole tehtud kompromisse ehituskvaliteedi poole pealt, mille poolest Sigma “Art” seeria eelkõige on tuntud.

See on endiselt loodud kõrgkvaliteetsetest materjalidest, mis annavad objektiivi käsitlemises premium tunde, mida see ka loomulikult on. Ja nagu “Art” seeria tavapäraks juba on saanud, siis ka sellel objektiivil on loomulikult avarõngas ning sellele vastavad “CLICK: ON/OFF” ja “LOCK” lülitid.

Teravustamiseks peitub objektiivis kaks HLA ehk “High-response Linear Actuator” mootorit, mida oleme näinud viimase paari aasta jooksul aina rohkem uutes Sigma torudes.

Olles katsetanud uusi Sigma objektiive võin ka kohe öelda, et kahtlemata töötavad uued HLA mootorid kõvasti paremini kui nende varasemad samm-mootorid, mis peitusid DG HSM seerias ehk peegelkaameratele mõeldud objektiivides.

SIGMA 50MM F1.2 DG DN Art

Tagasi tulles Sigma 50mm f/1.2 ja Sony 50mm f/1.2 objektiivide võrdluseni, siis samuti tasuks veel teada, et mõlema objektiivi lähim teravustamiskaugus on 40 cm ning mõlema filtrikeermed on 72 mm.

Küll aga paistab Sony torul olevat märgatavalt rohkem focus breathing efekti, mis ei kõlba professionaalsetele videograafidele mitte kuhugi. Kahjuks see probleem ei esine vaid Sony 50mm f/1.2 mudelis, vaid ka teistes G Master fiksides.

SIGMA 50MM F1.2 DG DN Art

Samas, Sony objektiivide eeliseks on võimalus kasutada uuemate Sony täiskaader hübriidkaameratega “focus breathing compensation” režiimi, mis lõikab vähesel määral kaadrisse sisse, et vaateväli püsiks teravustades muutumatuna. Seda valikut kolmanda osapoole tootjate objektiividel ei ole, kuigi Sigma 50mm f/1.2 puhul ei oleks seda niikuinii vaja.

Selle info põhjal tundub Sigma 50mm f/1.2 DG DN olevat ilmselge valik enamus foto- kui videotegijate jaoks, sest rahaline sääst on märgatav ning kvaliteet on Sigmal võrdväärne, kui mitte parem.

Muuhulgas paikneb Sigma 50mm f/1.2 DG DN objektiivi peal AF/MF lüliti ning “AFL” ehk autofookuse lukustusnupp, mida on võimalik valitud kaameramudelitel programmeerida ka muuks otstarbeks.

Eesti ilmaoludes hädavajalik tolmu- ja pritsmekindlus on samuti üks omadustest Sigma 50mm f/1.2 puhul ning lisaks on selle esiläätsel vett ja õli hülgav kate, mille koostöös saad Sa jäädvustada muretult ka kehvemates ilmaoludes.

 

Telli Sigma 50mm f/1.2 DG DN Art ja Sa ei kahetse seda »

 


Kahtlemata on kaameravarustuse ostmine arvestatav investeering ja seetõttu pakume eraisikutele ja ettevõtte nimele ostjatele mugavaid ning paindlikke järelmaksu võimalusi — nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

PS! Teeme vahetust — too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue kaamera ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot »

Photopoint on Sigma fototehnika ametlik ja pikaajaline partner Eestis.

(108)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sigma 50mm f/1.2 DG DN Art objektiiv Sonyle
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – maksimaalne f/1.2 ava
  • Kiire, täpne ja vaikne Dual HLA teravustamismootor
  • Tolmu- ja pritsmekindel konstruktsioon
  • Sony E bajonetiga kaameratele
1529€
Sigma 50mm f/1.2 DG DN Art objektiiv L-bajonett
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – maksimaalne f/1.2 ava
  • Kiire, täpne ja vaikne Dual HLA teravustamismootor
  • Tolmu- ja pritsmekindel konstruktsioon
  • L-bajonetiga täiskaader kaameratele
1529€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga