Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon PowerShot SX280 HS ja SX270 HS on võimekad kompaktkaamerad 20x suumi ja ülikiire sarivõttega

canon-280-hs-digikaamera-photopoint-avang

Lisaks EOS 100D ja EOS 700D peegelkaameratele toob Canon täna lagedale kaks kompaktkaamerat. PowerShot SX280 HS  ja PowerShot SX270 HS kuuluvad 20x suumobjektiivi ja manuaalse särijuhtimise võimalusega Canoni võimekamate kompaktkaamerate hulka. Sellised võimsa suumi ja paindlike seadistusvõimalustega kompaktkaamerad on viimastel aastatel üsna populaarseks muutunud – Canonile pakuvad näiteks selles vallas konkurentsi äsja esitletud Panasonic Lumix TZ-40 ja Fujifilm F900 EXR.

PowerShot SX280 HS  ja PowerShot SX270 HS seest leiame 12MP CMOS sensori ning uhiuue Digic 6 pildiprotsessori, mis võimaldab sarivõtet pildistada maksimaalselt 14 kaadrit sekundis (täissuuruses pildid). Kaamerate väliskuju ja nuppude asetus ei erine oluliselt vanematest SX240 HS 324.32€ ja SX260 HS 354.82€ mudelitest. Kahjuks on samaks jäänud ka 3″ LCD-ekraan, mis jätkuvalt vaid 461 000 pikslit mahutab.

PowerShot SX280 HS kaameral on lisaks muudele omadustele ka GPS ning WiFi, PowerShot SX270 HS kaameral neid ei ole. Canoni ametlik pressiteade ja tootefotod:

Pressiteade 21. märts  2013

Canon toob müügile uue põlvkonna protsessoriga DIGIC 6 kaamerad PowerShot SX280 HS ja PowerShot SX270 HS

Canon toob täna müügile kaks uut ja võimast PowerShoti SX-seeria mudelit – kompaktse ja mitmekülgse PowerShot SX280 HS ning PowerShot SX270 HS. Ühendades Canoni uhiuue pildiprotsessori tehnoloogia DIGIC 6 20-kordse optilise suumiga, on need mudelid sobivad kõikvõimalike stseenide detailseks ja täis-HD (60p) kvaliteediga jäädvustamiseks. PowerShot SX280 HS WiFi-funktsioon võimaldab sõltumata kohast või ajast kvaliteetseid pilte jäädvustada ja jagada. Kaamerat on võimalik kiiresti ühendada ka teiste seadmetega, nagu tahvelarvuti, lauaarvuti või nutitelefon.

Mõlema kaameramudeli keskmes on Canoni uue põlvkonna pildiprotsessor DIGIC 6, mis võimaldab teha vähese valgusega kvaliteetseid pilte, aga ka täis-HD-videoid kiirusel kuni 60 kaadrit sekundis. Protsessor DIGIC 6 müra on viidud minimaalseks ning see jäädvustab välku või statiivi kasutamata mudelite eelkäijatega võrreldes kuni 30% rohkem detaile[i].

HS-süsteem ühendab uue pildiprotsessori DIGIC 6 ülitundliku 12,1-megapikslise CMOS-sensoriga, et pakkuda vähese valgusega oludes minimaalse hägu ja müra ning laia dünaamilise ulatusega pilte – see on sobiv näiteks päikesevalguses varju  jäävate detailide jäädvustamiseks. Protsessori DIGIC 6 ja HS-süsteemiga saab kasutaja nautida laia valgustundlikkusega (kuni ISO 6400) pildistamist.

Protsessoriga DIGIC 6 salvestatakse videod laialdaselt ühilduvas MP4-vormingus, mida saab esitada mitmes erinevas kaasaskantavates seadmes. See võimaldab jäädvustatud materjali ilma ajamahuka failiteisenduseta pere ja sõpradega jagada.

Tänu 4-astmelise optilise pildistabilisaatori (IS) ja 20-kordse optilise suumiga Canoni 25 mm lainurkobjektiivile on kaamerad PowerShot SX280 HS ja PowerShot SX270 HS sobivad ka algajale fotograafile. Tehnoloogia ZoomPlus muudab suumiulatuse digitaalselt kuni 40-kordseks, säilitades teravuse, detailsuse ja kvaliteetse eraldusvõime..

Mudeli PowerShot SX280 HS WiFi-funktsioon võimaldab kasutajal lihtsalt oma pilte jagada, laadides neid sotsiaalvõrgustikku, ühendatud seadmesse või veebivarunduseks internetti.

Kaamera PowerShot SX280 HS sisseehitatud GPS-funktsioon[ii] sildistab automaatselt iga pildi ja video kohaliku aja- ja võttekohateabega. See funktsioon teeb näiteks reisimarsruudi jälgimise lihtsamaks. Integreeritud funktsioon GPS Logger salvestab kaamera asukoha reisi ajal regulaarsete intervallide järel. Funktsioon A-GPS kasutab aga WiFi-t GPS-i abiteabe kiireks allalaadimiseks, vähendades oluliselt satelliidisignaali vastuvõtmiseks kuluvat aega.

Kasutaja saab pildistamisrežiimi kiiresti täis-HD-kvaliteedi (1920 x 1080p) ja stereoheliga videosalvestusele ümber lülitada. 60p režiimis filmimine võimaldab uuel tasemel videojõudlust, videotöötlustehnoloogia (30 kaadrit sekundis) teeb pildi üksikasjalikuks. DIGIC 6 protsessor võimaldab aga täis-HD-videotes täiustatud müratöötlust[iii].

Võimsat 20-kordset optilist suumi saab kasutada ka filmimise ajal. Tänu täiustatud dünaamilise pildistabiliseerimisrežiimiga uusimale intelligentsele pildistabilisaatorile on liikumise pealt jäädvustatud videod teravad ja ilma häguta. Täiustatud režiimis on 5-teljeline pildistabilisaator, mis korrigeerib veelgi sujuvama videomaterjali saamiseks muuhulgas ka pöörlevat ja paralleelset kaameravärinat – need on kõndimise pealt filmimisel tavalised nähtused.

Kaamera PowerShot SX280 HS kasutaja saab umbes 461 000 punktiga 7,5 cm (3-tollise) PureColor II G LCD-ekraaniga hõlpsalt kadreerida ja jäädvustatud materjali üle vaadata. Karastatud klaas pakub lisakaitset ja tugevust ning suur kontrastsus koos Quick Bright tehnoloogiaga muudab ekraani isegi eredas päikesevalguses hästi vaadatavaks.

Kaamerad PowerShot SX280 HS ja PowerShot SX270 HS pakuvad Canoni tunnustatud nutikat automaatrežiimi, mis tuvastab kuni 58 eri stseeni ja määrab parimate tulemuste saavutamiseks sobivaimad sätted. Mõlemal kaameral on ka uus hübriid-automaatrežiim, mis jäädvustab enne nutika automaatrežiimiga ideaalse võtte jaoks parimate sätete valimist 4-sekundilise 720p eraldusvõimega videoklipi. Iga päeva lõpus moodustatakse nendest 4-sekundilistest klippidest üks selle päeva piltide kaadritaguseid kujutav videolugu. Piltide puhul on võimalik kasutada ühte seitsmest[iv] loomingulisest filtrist, mille hulka kuuluvad ka kalasilma- ja miniatuuriefekt.

Edasipüüdlikum ja kogenum või oma fotograafiaannet arendada sooviv kasutaja võib oma kaamera sätete juhtimise ka täielikult enda kätesse võtta, kasutades keerulisemaid režiimivalikuid, sealhulgas režiime Tv ja Av, et säriaega ja ava reguleerida või täismanuaalrežiimi kõigi sätete kontrollimiseks.

PowerShot SX280 HS – põhiomadused

  • 20-kordne suum, 25 mm objektiiv
  • HS-süsteem: 12,1-megapiksline CMOS-sensor ja protsessor DIGIC 6
  • Intelligentne pildistabilisaator, täiustatud dünaamiline pildistabilisaator
  • WiFi
  • Täis-HD (60 kaadrit sekundis)
  • 7,5 cm (3 tolli) PureColor II G vedelkristallekraan
  • A-GPS-iga GPS
  • Hübriid-automaatrežiim, nutikas automaatrežiim
  • Manuaalne, Av- ja Tv-režiim
  • Kiire sarivõte Lisavarustusena veekindel ümbris

 

PowerShot SX270 HS – põhiomadused

  • 20-kordne suum, 25 mm lainurkobjektiiv
  • HS-süsteem: 12,1-megapiksline CMOS-sensor ja protsessor DIGIC 6
  • Intelligentne pildistabilisaator, täiustatud dünaamiline pildistabilisaator
  • Täis-HD (60 kaadrit sekundis)
  • 7,5 cm (3 tolli) PureColor II G vedelkristallekraan
  • Hübriid-automaatrežiim, nutikas automaatrežiim
  • Manuaalne, Av- ja Tv-režiim
  • Kiire sarivõte
  • Lisavarustusena veekindel (40 m) ümbris

 


[i] Valgustundlikkusega ISO 3200.

[ii] GPS-i kasutamine võib mõnes riigis või regioonis piiratud olla. GPS-i kasutamisel tuleb järgida asukohariigi ja piirkonna seadusi ja eeskirju, sealhulgas kõiki elektroonikaseadmete kasutamise piiranguid.

[iii] 2 astet parem võrreldes protsessoriga DIGIC 5 ja kasutades valgustundlikkust ISO1600.

[iv] Loomingulised filtrid on järgmised: pehme fookus, eriti ergas efekt ning kalasilma-, miniatuuri-, plakati-, mängukaamera- ja monokroomiefekt.

 

canon-280-hs-digikaamera-photopoint-1

canon-280-hs-digikaamera-photopoint-2

canon-280-hs-digikaamera-photopoint-5

canon-280-hs-digikaamera-photopoint-7

canon-280-hs-digikaamera-photopoint-4

canon-280-hs-digikaamera-photopoint-3

 

(1170)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Powershot SX240 HS hõbedane 12,1 megapiksliga CMOS, 20× optiline suum (25-500 mm), optiline pildistabilisaator, 3" PureColor II G LCD ekraan, DiG!C 5, FullHD video, HDMI väljund.
Canon Powershot SX260 HS, punane 12,1 megapiksliga CMOS, 20× optiline suum (25-500 mm), optiline pildistabilisaator, 3" LCD ekraan, DiG!C 5, FullHD video, HDMI väljund, GPS
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga