Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Panasonic Lumix DMC-XS1

p6hiline

Möödas on ajad, kui sõprade ja pere, pidude ja teiste olemiste ning looduse ja kõige muu hea kvaliteediga jäädvustamiseks pidi kindlasti omama mõnd uhkemat fotoaparaati. Nüüd saab osta kõikvõimalikke “seebikarpe”, mis on oma mõõtmete poolest väiksemad pea kõigist peegel- ja hübriidkaameratest ning “ajavad asja ära”. Turule on tulemas aga aina uuemaid ja paremaid kompaktkaameraid, mis püüdlevad “asja ära ajamisest” kaugemale. Ja üks neist uuema generatsiooni kaameratest on Lumix XS1.

Panasonic Lumix DMC-XS1 – õhuke, kompaktne ja teeb hästi seda, mille jaoks ta loodud on. Ruumi võtab vähe ja 103-grammine kaal on peaaegu et olematu: minimalistlikkuse tõttu on seesama 14mm-“paksune” kaamera kergesti kaasaskantav. Lisaks väljanägemisele on sellesse mahutatud ka üllatavalt korralikud tehnilised näitajad.

karp

Panasonic Lumix DMC-XS1 olulisemad omadused:

  • Hea väljanägemine: Lumix XS1 kujutab endast modernses ja õhukeses korpuses olevat kompaktset kaamerat – kaamera on 14mm lai (17,6mm koos objektiiviga).
  • Efektiivne pildistamine: 5x optiline suum laseb pildistada ka eemalt ja 24mm ülilainurkobjektiivi abil saab kaadrisse palju ümbritsevaid detaile.
  • Head tulemused erinevates keskkondades: 16.1-megapikslise sensori ja värinastabilisaatori abil tulevad head pildid erinevates paikades ja tingimustes.
  • Optiline pildistabilisaator: kaamera MEGA O.I.S vähendab käevärinast tingitud hägusust ja seetõttu parandab piltide kvaliteeti.
  • Filmimisvõimalus: XS1-ga on võimalik filmida kõrge kvaliteediga 30p HD-videosid suurusega 1280×720.
  • Lihtne kasutatavus: Lumix DMC-XS1 ekraan on 2,7-tolline LCD, kus on igasuguseid sätteid võimalik lihtsalt ja kiiresti muuta.
  • Panoraamvõte: kaameral on panoraamvõtte funktsioon, millega saab kaamerat küljelt küljele liigutades teha 180-kraadiseid panoraampilte
  • Piltide töötlemine kaameras: sisseehitatud The Creative Control (eesti k. – loominguline kontroll) programmi abil saab kohe pärast pildistamist lisada piltidele erinevaid efekte, nagu pehme fookus, lapsekaamera ja retro efekt ning palju muud. Creative Retouch (loominguline retušeerimine) abil saab ka piltidel olevaid “vigu” ilusaks töödelda.

k6ikkoos

Karbis on: Panasonic Lumix DMC-XS1 kaamera, USB-kaabel, liitiumaku, akulaadija, kaamerarihm, kaamera kasutusjuhend ja CD-plaat erinevate rakendustega, sh PhotoFunStudio, millega saab pilte täiustada ja neid muuta.

nupud pysti

Lumix DMC-XS1 puhul jääb esimese asjana silma selle meeletult õhuke korpus. Panasonic on väitnud, et see on lausa maailma kõige peenikesem kaamera, millel on nii 5-kordne optiline suum kui optiline pildistabilisaator.

XS1 16,1 megapikslise sensori ja F2,8-F6,9 ava abil saab hea kvaliteediga pilte teha ka pimedates tingimustes. Kui siia juurde lisada eelmainitud optiline värinastabilisaatori POWER O.I.S, on pildistatud fotod vaatamata kaamera väikestele mõõtudele võrdlemisi korralikud.

billy

Panasonic Lumix DMC-XS1 fookuskaugus on 35mm kaamera puhul võrdne 24-120mm. Oma 24mm ülilainurka tõttu jäävad kaadrisse ka need detailid, mis paljude teiste fotoaparaatidega tehtud piltidelt välja jääksid.

menyy

Nagu ennist juba mainitud, on kaamerat lihtne kasutada: seadeid ja erinevaid režiime saab muuta kiiresti ja vaevatult. Menüüsse minnes võib näha kolme põhivalikut: Record, Motion Picture ja Setup.

rec motionpicture setup

Lumix DMC-XS1 ekraan on 2,7-tolline LCD ja kaamerat kasutades puudub seal keerukus: kõik on tehtud lihtsaks ja mõistetavaks. Väikese XS1-ga saab teha ka 1280×720 mõõdus 30p HD videosid.

pealne

Lumix XS1-e pealmine külg on oma ON/OFF-i ja pildistamisnupuga lihtne ja üheselt mõistetav.

p6hi

Kaamera alumiselt küljelt leiame mitmeid funktsioone. Sildist paremal pool olev ava on mõeldud statiivile, st et kaamerat saab püsiva aluse külge kinnitada. Statiiviaugust paremal on AV OUT/DIGITAL, mis on mõeldud eelkõige kaamera ühendamiseks arvutiga, et siis fotosid ja videoklippe ühest kohast teise kanda. Kõige paremal on aku ja micro-SD mälukaardi jaoks mõeldud ava.

akuv2lja

juhe

Ja ma kordan end: õhuke, kompaktne ja teeb hästi seda, mille jaoks ta loodud on. Panasonic Lumix DMC-XS1 on hea näide sellest, kui funktsionaalseks suudetakse muuta üks niivõrd lihtsa väljanägemisega kaamera.

Peamine negatiivne külg on aga piiratud võimalused kaamera näppimisel. Kogenumatele fotograafiahuvilistele see kaamera pinget ei paku, sest XS1 teeb pea kõik ette-taha ära ja fotode tegemisel on pildistaja endapoolne panus väike. Seda enam sobib kaamera aga oma olemuse ja hinnaklassi poolest neile, kes tahavad korralikke pilte teha mugavalt, kiiresti ja ilma suurema vaevata.

(733)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Panasonic Lumix DMC-XS1 must 16,1 megapiksliga CCD sensor, 5× optiline Leica suum (24 - 120 mm), optiline stabilisaator, HD video, 2,7" LCD, loominguline panoraamvõte, microSD mälukaart
Panasonic Lumix DMC-XS1, punane 16,1 megapiksliga CCD sensor, 5× optiline Leica suum (24 - 120 mm), optiline stabilisaator, HD video, 2,7" LCD, loominguline panoraamvõte, microSD mälukaart
Panasonic Lumix DMC-XS1, valge 16,1 megapiksliga CCD sensor, 5× optiline Leica suum (24 - 120 mm), optiline stabilisaator, HD video, 2,7" LCD, loominguline panoraamvõte, microSD mälukaart

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast