Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple esitleb uusi iMac lauaarvuteid

Postitas: Lauri

Eile, ajal kui fotohuvilised olid ametis Canoni Mark IV uurimisega, koukis Apple välja hunniku uusi tooteid.

Veebilehele ilmusid 21,5″ ja 27″ iMac`id ning senisest veidi võimsamad “Mac mini“-nimelised pisiarvutid. Veerandi võrra kiirema ühenduse on saanud juhtmevaba kõvaketas “Time Capsule” ning WiFi ruuter AirPort Extreme. Lisaks Apple`i arvutipuldile, mis sai lihtsalt kenama alumiiniumist väljanägemise, esitleti ka täiesti uut puutetundlikku hiirt ning loomulikult uuendatud MacBook sülearvutit.

Allpool lähemalt iMac lauaarvutitest. Järgmistes kirjatükkides MacBook sülearvutist ning puutetundlikust hiirest nimega Magic Mouse.

Ekraan ja disain

Väliskuju alusel võib öelda, et uusi iMac arvuteid on kaks: LED-taustvalgustusega ekraanide diagonaalideks on 21.5″ ja 27″ ning soovituslikuks lahutusvõimeks vastavalt 1920 x 1080 ja 2560 x 1440 pikslit. Mõlema suuruse juures on tegemist IPS-paneelidega.

Kui tavaliselt on laiekraanide külgede suhteks 16:10, siis uued iMacid on laiema ekraaniga – külgede suhtega 16:9. HD videot on nendelt küll parem vaadata, fotode töötlemise ja muude igapäevatoimingute juures oleks ilmselt vertikaalsihis veidi pikem ekraanipind parem. Muidugi – 27″ diagonaaliga mudeli puhul on veidi laiem ekraanikuju vast paremgi.

Arvutid on saanud uue välimuse – nende korpus on nüüd sarnaselt MacBook Pro sülearvuteile alumiiniumist ning raam ekraani ümber on senisest oluliselt kitsamaks muutunud.  Uue iMac`i standardseteks lisatarvikuteks on juhtmevaba klaviatuur ning uus puutetundlik hiir Magic Mouse.

Tehnilised andmed

Tehniliste andmete alusel on uusi arvuteid neli – kaks erinevat konfiguratsiooni 21,5″ mudelist ning kaks 27″ mudelist. Kõige odavam iMac on varustatud 21,5″ ekraani, 3,06 GHz Intel Core 2 Duo protsessori, 500 GB kõvaketta ja juba tuntud NVIDIA GeForce 9400M graafikakaardiga. Veidi soolasema hinnaga 21,1″ mudeli seest leiab samuti Intel Core 2 Duo protsessori. Boonusena on sel aga 1TB kõvaketas ja ATI Radeon HD 4670 graafikakaart.

27″ konfiguratsioonid on mõlemad 1TB kõvakettaga aga erinevad teineteisest protsessori ja graafikakaardi poolest. Odavam mudel on varustatud ikka sellesama Intel Core 2 Duo protsessoriga, kõige kallimas mudelis teeb aga ilma neljatuumaline 2.66 GHz Intel Core i5 quad-core. Graafikakaartideks on vastavalt ATI Radeon HD 4670 ning ATI Radeon HD 4850.

Apple`i ametlik pressiteade

[flv:/wp-content/uploads/2009/10/imac.mov 450 253]

(385)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga