Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax peegelkaamerad saavad uue 15-30mm f/2.8 ülilainurkobjektiivi

DFA15-30

Üks hea ülilainurksuum ongi see, mis veel Pentax täiskaadersensoriga K-1 peegelkaamera arsenalist puudu oli. Selle tühja koha täidab Ricoh täna uue objektiiviga HD PENTAX-D FA 15-30mm F2.8ED SDM WR.

Pentax 15-30mm F/2.8 on loodud kasutamiseks eelkõige täiskaadrsensoriga kaamerate ees, nagu seda on äsja esitletud Pentax K-1. Loomulikult saab sellega pildistada ka poolkaadersensoritega peegelkaamerate ees – siis jääb aga vaatenurk kitsamaks. Objektiiv on varustatud sisese Pentax SDM teravustamismootoriga. Optilises konstruktsioonis on geomeetriliste moonutuste mahendamiseks 3 asfäärilist läätse ning värvusmoonutuste korrigeerimiseks 3 madala dispersiooniastmega läätse.

Läätsede pinnad on paremaks valguse läbilaskvuseks ja sisepeegelduste ära hoidmiseks kaetud Pentaxi mitmekihilise HD vääristustega. Objektiivi esiküljel ei ole filtrikeeret, eesmise läätse pinnale on aga kantud spetsiaalne vett, rasva ja mustust hülgav SP vääristus, mis muudab klaaspinna puhastamise tavalisest lihtsamaks.

Pentax 15-30mm F/2.8  täiendab suurepäraselt Pentaxi praegust, täiskaadersensoritele mõeldud objektiiviseeriat Koos 24-70mm f/2.8 ja loodetavasti peagi müüki jõudva 70-200mm f/2.8 objektiividega on Pentaxil nüüd kaetud valgusjõuliselt kogu 15-200 mm fookuskauguste vahemik.

Ricoh lubab 15-30mm objektiivi turule tuua 2016. aasta maikuus ja selle ametlikuks soovituslikuks jaehinnaks on määratud 1699€.

 

Kulisside taga räägitakse, et selle uue ülilainurkobjektiivi on Pentaxile tootnud hoopis Jaapani optikameister Tamron, kes sarnase objektiivi 2015 aasta kevadel turule paiskas. Selliseid väiteid ei ole Pentax ei kinnitanud ega ümber lükanud. Kuid kui see Pentax lainurksuum ka Tamroni poolt valmistatud on, siis on see ainult hea, sest Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD objektiiv on oma terava pildi ja kiire autofookusega muljet avaldanud paljudele profifotograafidele.

 

pentax-k-1-peegelkaamera-photopoint-61

 

Ricohi ametlik pressiteade

HD PENTAX-D FA 15-30mm F2.8ED SDM WR

Valgusjõuline ülilainurksuum kasutamiseks PENTAX K-bajonetiga digipeegelkaameratele

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. toob müügile HD PENTAX-D FA 15-30mm F2.8ED SDM WR objektiivi. Uus ülilainurksuum sobib ka täiskaadersensoriga (35 mm) digipeegelkaameratele.

PENTAX K-1 35mm täiskaadersensoriga digipeegelkaamera ees katab see objektiiv fookuskaugused vahemikus 15 mm kuni 30 mm*. Lai vaatenurk ja kõrge lahutusvõime muudavad võimalikuks jäädvustada dünaamilisi vaateid ja maastikke. PENTAXi poolt välja töötatud HD vääristus tagab kujutise peene ja terava detailsuse ning ühtlase heleduse ka kaadri servades, vähendades samal ajal kromaatilist aberratsiooni ja moonutusi minimaalseks. Valgusjõuline ava on abiks öiste maastike ja tähistaeva jäädvustamisel. Integreeritud SDM teravustamismootor hoolitseb vaikse ja kiire autofookuse eest.

* Paigaldatuna PENTAX APS-C mõõdus sensoriga digipeegelkaamera ette on fookuskauguste ekvivalent 23 mm kuni 46 mm.

Peamised omadused

1. Erandlik pildikvaliteet

Paigaldatuna PENTAX K-1 täiskaadersensoriga digipeegelkaamera ette katab see suumobjektiiv ülilaia vaatenurga vahemikus 15 kuni 30 mm. See perspektiiv aitab fotograafil jäädvustada muljetavaldavaid maastikuvõtteid. 30 mm positsioon võimaldab jäädvustada ka juhuslikke kaadreid.

2. Tipptasemel optiline disain

Suumobjektiivi optilises süsteemis on kasutusel kolm ED (Extra-low Dispersion) klaasläätse ja kolm asfäärilist optilist läätse. Optiline süsteem koosneb 18 elemendist mis on 13 grupis. Objektiiv jäädvustab kõrge lahutusvõime ja kauni kontrastsusega kujutisi. Kromaatiline aberratsioon ja muud moonutused on minimaalsed.

3. Valgusjõuline F2.8 objektiiv

Kuna objektiivi maksimaalne ava on kogu suumi ulatuses F2.8, on see piisavalt mitmekülgne ja sobib kasutamiseks vägagi erinevate objektide pildistamiseks. Laiale vaatenurgale vaatamata suudab see objektiiv jäädvustada pildistatavat suurepäraselt pehme taustaga (bokeh). Isegi lähivõttel (lähim teravustamiskaugus 28 cm) saab pildistada ruumilise tundega kaadreid.

4. Integreeritud SDM teravustamismootor

Uue põlvkonna SDM (Supersonic Direct-drive Motor) tagab kiire ja vaikse autofookuse, võimaldades fotograafil reageerida kiirelt igat tüüpi objektidele.

5. Ilmastikukindel konstruktsioon

Objektiivis kasutusel olevad spetsiaalsed tihendid annavad sellele usaldusväärse ilmastikukindluse, hoides ära vee pääsemise objektiivi sisemusse. Ühendades objektiivi ilmastikukindla PENTAX digipeegelkaameraga on tulemuseks vastupidav ja usaldusväärne digitaalne tööriist mis toimib suurepäraselt ka nõudlikes oludes nagu udu, vihm ja veepritsmed.

6. HD vääristus parandab pildikvaliteeti

Objektiivile on kantud kvaliteetne mitmekihiline HD vääristus*. Tavapäraste mitmekihiliste vääristustega võrreldes tagab see PENTAXi poolt välja töötatud vääristus efektiivsema valgusedastuse ja vähem peegeldusi. Kujutis on ere, kõrge kontrastsusega ja vaba peegeldustest ja helkidest isegi nõudlikes valgusoludes nagu vastuvalgus.

* HD on lühend mõistest High Definition.

7. Muud omadused

・Quick-Shift Focus süsteem võimaldab kiirelt lülituda ümber autofookuselt manuaalsele teravustamisele kui hoiate päästikut poolenisti all ja pöörate fookusrõngast pärast seda kui pildistatav on kaamera AF süsteemi poolt autofookusega teravustatud.

・Üheksa labaga ümar diafragma ava jääduvstab fookusest välja jäävad objektid pehme ja kauni joonisega. Valgusallikate poolt joonte jäädvustamise efekt on minimaalne.

・SP (Super Protect) vääristus objektiivi pinnal hülgab efektiivselt vett ja mustust.

Märkus: Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

(612)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HD Pentax D-FA 15-30mm f/2.8 ED SDM objektiiv
  • 15–30 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ja vaikne SDM teravustamismootor
  • Tolmu- ja niiskuskindel konstruktsioon
  • Pentaxi pool- ja täiskaader peegelkaameratele
1799€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga