Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

LG esitles 2017. aasta esimese lipulaeva telefonimudeli

LG esitles tänavusel Mobile World Congress telefonimessil oma G-seeria nutitelefonide värskeimat esindajat LG G6. Uues telefonis ei ole iseparanduvaid materjale, telefon ei koosne moodulistest ja selles ei leidu tippklassi koostisosi, kuid sellegi poolest nimetab tootja oma värskeimat üllitist  “lipulaeva telefonimudeli definitsiooni kehastuseks”.

LG G6 disainimisel on tootja püüdnud teha sellist telefoni, mida oleks kerge ühes käega kasutada. Selle eesmärgi saavutamiseks on tootedisainerid teinud seadme ekraaniraamid olematult peenikeseks ning seadme pikemaks venitanud, mahutamaks ekraanile rohkem sisu. Seadme ekraaniks on 5,7-tolline LCD ekraan 2880 × 1440 lahutusvõimega, mille külgede suhe on 18:9 ehk siis ekraani kõrgus on laiusest kaks korda suurem.

Lisaks telefoni kujule väärib tähelepanu ka ekraani nurgad, mis erinevalt paljudest teistest oma liigikaaslastest uhkustab ümardatud nurkadega. Tänu sellele on kuvari tõenäosus terveks jääda kokkupuutel maapinnaga või mõne muu tahke esemega  veidi suurem kui traditsioonilisel teravate nurkadega ekraanidel.

Välimuselt G6 küll silma ei torka, kuid on sellegi poolest atraktiivne. Seadme korpus koosneb kvaliteetsest klaasist ja metallist, mis annab seadmele lipulaeva mudeli välimuse ja koostekvaliteedi. G6 on ka esimene LG toodetud nutitelefon, mis on piisavalt vee-ja tolmukindel, et üle elada pooletunnist suplust 1,5 meetri sügavuses vees.

Sarnaselt oma tooteseerias olevale eelkäijale on G6 tagumisel küljel kaks kaamerat: üks normaalobjektiiviga ja teine lainurkobjektiiviga, mõlemad on varustatud 13-megapikslise sensoriga. Telefoni esiküljel asetseb 5-megapiksline endlikaamera. Harilik kaamera on varustatud f/1.8 ava objektiiviga ning optilise pildistabilisaatoriga, samas kui lainurk objektiiv on stabilsaatorita ning f/2.4 avaga.

LG on mõelnud ka kaameraäpi peale ning kasutab nutikalt ära seadme pikliku ekraani.  Tehes pilte formaadis 1:1, mahub pildiotsikusse korraga kaks ruutu. Nii saad sa võrrelda eelnevalt tehtud pilti praegu pildiotsikus oleva kujutisega, mis võimaldab sul teha sarnase kompositsiooniga pilte. Tehes fotosid küljesuhtega 4:3, kuvatakse pildiotsijas vabale ruumile eelnevalt tehtud piltide karusell.

Lisaks kaameraäpile oskab G6 pikiku ekraani ära kasutada ka sisse-ehitatud meili-ja kalendriäpp, ning mõningad mängud, mida saab G6 omanikud Google Play’st tasuta alla laadida. Paraku aga suurem osa rakendusi ei oska hetkel sellisel ebastandartse kujuga ekraanil käituda. Videote kuvamisel jääb pildi ümber  must paks piirjoon ning rakendustes venitatakse pilt üle ekraani, mis ei näe kena välja.

Paljudele nutitelefonide tootjatele omaselt on ka LG Android operatsioonisüsteemile peale kleepinud oma kasutajaliidese, mis on õnneks antud seadmes üsna tagasihoidlik ning suurem osa LG kodukootud rakendustest ja funktsioonidest on ära peidetud. Pealegi on LG G6 peidus seni ainult Google Pixel telefonide virtuaalne abistaja Google Assistant.

Mis puudutab seadme riistvara, siis G6 puhul on insenerid natuke koonerdanud. LG lipulaeva telefonimudelil ei ole kõige uhkemat ja värskemat protsessorit Qualcommi Snapdragon 835, vaid hoopis tagasihoidlikum Snapdragon 821. Tootja õigustab sellist otsust väitega, et insenerid on vanema põlvkonna kiibiga tuttavamad ja seega on võimelised meisterdama töökindlamat masinat. LG on teinud koostööd Qualcomm kiibitootjaga, et tagada vanemale kiibile sama võimekuse telefonikaameraga toimimisel, mis ka värskem Snapdragon 835.

Tasub ka mainida, et Qualcommi 821 on võimekas kiip, mis on südameks sellistele nutitelefonidel nagu Google Pixel ja OnePlus 3T, keda ei saa süüdistada aegluses. Samas aga Samsungi märtsis esitletava lipulaeva Galaxy S8’t hakkab tõenäoliselt jooksutama Snapdragon 835. See paigutab LG üsna keerukasse positsiooni, kuna tarbijatel võib tekkida arusaam, et LG lipulaevas on kasutusel vananenud ja seega kehvem riistvara, kuigi see nii ei ole.

Seadme aku on üsnagi mõistliku 3300 mAh mahutavusega, mille saab nullist täis laadida 1,5 tunniga. Seadme veekindluse tagamiseks aga paraku ei saa akut välja võtta ega välja vahetada. Moodsale seadmele omaselt saab telefoni laadida juhtmevabalt, kusjuures seadme toetab kahte juhtmevaba laadimise standardit.  Lõuna-Korealased saavad soetada mudeli, mis uhkustab uhke helitehnikaga.

Tähtsamad parameetrid:

  • Kiibistik: Qualcomm Snapdragon 821
  • Ekraan: 5,7-tolline QHD+ FullVision (2880 × 1440p / 564ppi)
  • RAM: 4GB LP-DDR4 RAM
  • Andmekandja: 32 GB või 64 GB (laiendatav microSD kaardiga 2 TB võrra)
  • Kaamera:
    • Põhikaamera (2 objektiivi): 13 MP (f/2.4 / 125°) / 13 MP OIS 2.0 (f/1.8 / 71°)
    • Esikaamera: 5 MP (f/2.2 / 100°)
  • Aku: 3300 mAh (toetab kiirlaadimist ja juhtmevaba laadimist)
  • OS: Android 7.0 Nougat
  • Värvused: Must, hõbedane, valge

LG on teinud nii seadme riistvara kui tootedisaini aspektist õigeid samme, kuid kas sellest piisab et G6 saaks konkureerida puhast Androidi kogemust pakkuva Google Pixel’i, tipptaseme riistvaraga Samsung S8’ga ning mõne Huawei soodsahinnalise telefoniga? Seda näitab vaid aeg.

Allikas: LG

(895)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga