Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google Nexus 6 pretendeerib kõige parema Android nutitelefoni tiitlile

 Google_Nexus_6_by_Motorola

Kui Apple armastab oma telefoni uusversioone tutvustada valju ja kõlava meediakäraga, siis Google tõi eile õhtul oma kõige-kõigema nutitelefoni Nexus 6 välja ilma olulise kisata. Ning kui päris aus olla, siis ehk suuremaks kisaks põhjust polegi. Tegu on lihtsalt järjekordselt väga hea androidtelefoniga.

 

Sissejuhatuseks muidugi 5,96-tolline QHD 2K (1440×2560) AMOLED ekraan, mis suuruselt ületab ainukest temaga konkureerida suutvat androidtelefoni Sony Xperia Z3, pakkudes pea rekordilist 493 ppi pikslitihedust. Sony omast kõvem on ka neljatuumaline Qualcomm Snapdragon 805 protsessor, mis on välja timmitud 2,7GHz-i peale.

Motorola meistrite käe all valminud Google’i nutiristleja uhkustab veel 3Gb muutmälu, 32/64 sisemälu, 13Mp f/2.0 optilise stabilisaatoriga kaamera, esipaneelil asuvate stereokõlarite, Adreno 420 graafikakiibi ja 3220mAh akuga. Aku enda kohta ütleb Google, et sellele piisab näiteks kuueks töötunni jaoks 15-minutilisest laadimisest ning täislaaditud akust piisab 24-tunniseks pidevaks kasutamiseks.

Loomulikult on Nexus 6 varustatud kõigi muude vilede-kelladega ja ühendustega, mis tipptasemel nutitelefonidele tänapäeval omased on nagu Bluetooth 4.1, NFC, DLNA jms. Nexus 6 saab vähemalt esialgu olema saadaval vaid kahte värvi (plast?)korpustes – Südaöösinine (Midnight Blue) ja Pilvevalge (Cloud White). Vaieldamatult saab Nexus 6 olema ka üks hinnaliidritest, sest selle eest tuleb välja köhida vähemalt 650 eurot kui mitte rohkem. Müügile peaks see ilmuma hiljemalt oktoobri lõpus.

Kui vähemalt raudvara poolest võivad Nexus 6 omanikud õunafännidele rahumeeli ülevalt alla vaadata, siis operatsioonisüsteemi teemal peavad vähemalt kohalikud androidimehed olema valmis Apple’i pooldajate pilkeid alla neelama. Nimelt hakkab uues Nexuses jooksma Androidi uusim 5.0 versioon – mis on iseenesest igati hea, kui loojad vaid sellele poleks nimeks pannud Eesti keeles huvitavalt kõlava “Lollipop”.

Allikas: Engadget

 

91.382

nexus_6_charging_0

nexus-6-1280x718

N6-camera-1600

(2561)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga