'; Fotoraamat - digiajastu pildialbum - Photopointi ajaveeb

Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fotoraamat – digiajastu pildialbum

Postitas: Lauri

Koos filmikaamera taandumisega digikaamerate ees on vajunud unustuse hõlma ka tavaline fotoalbum. Tekkinud on vaakum, mida ei ole siiamaani miski täitnud. Fotod ootavad nüüd lihtsalt kõva- või CD-ketastel, kuni need sealt haihtuvad, tihtipeale aga ei teatagi, et see haihtumine võib toimuda juba mõne aastaga.

Mujal maailmas on see vaakum aga juba täitumas. Traditsioonilise fotoalbumi kohta on enesele haaramas fotoraamat. Allpool vaatleme, miks fotoraamat ja digiajastu omavahel nii hästi kokku sobivad ning toome välja fotoraamatu eelised fotoalbumi ees.

Fotoramat ja digipildid

Vanal heal filmiajastul ei olnud pildistatud fotode vaatamiseks üldjuhul muud võimalust kui täispildistatud filmirull laborisse viia ning sealt paberfotod tellida. Need olid enamasti kiretus, 10×15 cm formaadis mälestuskillud, mis rändasid mahukate albumite kiletaskutesse.

Nüüd vaadatakse pildistatud fotosid arvutiekraanilt. Muidugi tellitakse ka paberfotosid, kuid kordades vähem kui aastaid tagasi. Fotod talletatakse arvuteisse digitaalsete andmetena – see tähendab, et pildistaja ei pea oma filmiga fotopoodi jalutama. Ta saab need fotod interneti kaudu fotopoodi saata.

Fotoraamatugi tellimiseks ei ole vaja üleüldse kusagile minna. Digifotod saab omaenda kodus, sellessamas veebilehitsejas, millest Sa praegu sedasama teksti loed, fotoraamatuks meisterdada ning seejärel enda lähimasse postkontorisse või Photopointi poodi tellida. Vastu saad täiesti valmis fotoraamatu. Seda oleks keeruline veel lihtsamini korraldada.

Kujunda raamat ise. Lisa tekste ja erineva suurusega fotosid

Fotoraamatu lehtedele saab lisada erineva suurusega fotosid, fotode juurde saab kirjutada ka tekste. Loomulikult pakuvad mõlemat võimalust ka osad kallimad fotoalbumid. Albumeisse erineva suurusega fotode lisamiseks tuleb aga need sinna kleepida või fotonurkade abil seada. Tekst tuleb kirjutada käsitsi.

Fotoraamatute puhul trükitakse mitu fotot ühele lehele – ei mingit liimiga ja fotonurkadega mässamist. Teksti lisamisel saad valida erinevate fontide, värvitoonide ja muude parameetrite seast, samuti ei pea muretsema need fotohuvilised, kelle käekiri kõige ilusam ei juhtu olema. Trükitud kirjaga näeb fotoraamat välja uhke ja professionaalne.

Esinduslik välimus nii seest kui ka väljast

Fotoraamat sobib ideaalselt nii tavaliste perekonnapiltide säilitajaks, kui ka tähtsate sündmuste (pulmad, juubelid) jäädvustamiseks ning uhkete portfooliote esitlusvahendiks. Kui tavalised albumid kipuvad olema paksud ning rohmakad, siis fotoalbum näeb välja nagu kena raamat, mis sobib suurepäraselt aukohale ka elutoa riiulile.

Lihtne tellida mitmes eksemplaris

Mõnikord võib juhtuda, et fotoraamat tuleb nii hästi välja, et tahad seda uuesti tellida. Või soovid mitmele sõbrale-sugulasele või koolivennale-õele kinkida täpselt samasuguse fotoraamatu.

Albumi puhul on vaja igasse albumisse pildid eraldi lisada. Fotoraamatu puhul aga aitab sellest, kui meisterdad ühe variandi – pärast saad täpsustada, kui mitu eksemplari sellest ühest saada soovid.

Lisaks sellele hoitakse juba valmis saanud ning tellitud fotoraamatud fotoraamatud.ee veebilehel alles niikaua, kuni Sa ise need sealt kustutada otsustad. Nii saad tellida kord valmistatud ja tellitud fotoraamatut ka aastate või miks mitte koguni aastakümnete pärast.

Fotoraamatust ei lähe fotod „rändama”

Võib-olla see kõigi puhul paika ei pea, aga minul haigutavad igatahes nii mõneski vanemas pildialbumis siin-seal 10 x 15 cm suurused tühjad kohad. Tihtipeale olen mingil põhjusel sõbrale või sugulasele fotot skänneerimiseks või mõneks muuks eesmärgiks andnud ja sinna on see jäänudki. Või olen ise selle koha tühjaks jätnud, mõeldes et sinna peab tulema see tähtis pilt, aga nüüd ei mäleta ise ka milline siis täpselt.

Fotoraamatu puhul sellist tühjade aukude probleemi ei ole. Kord fotoraamatusse trükitud fotosid saab raamatust eraldada ainult füüsilise hävitustöö abil.

Fotoraamat on soodsam kui album

Esmapilgul võib fotoraamat küllaltki kuluka ettevõtmisena tunduda. Nii see aga ei ole.

Tellime näiteks ühe 60-leheküljelise fotoraamatu ning prindime igale selle leheküljele ühe suure (peaaegu A4 formaadis) foto. Kokku saab niiviisi fotoraamatusse lisada 60 pilti.

60 A4 formaadis foto valmistamine Photopointi laboris (Kõige odavamad, kliendikaardiga ja viie päevaga) läheks maksma 12 × 60 = 720 EEK. Kui soovite neid A4 fotosid veel kenasti kaante vahele albumiks seada, pead ostma suure albumi, mis läheb veel lisaks maksma ligikaudu 100-200 krooni.

Niiviisi läheb kõige odavamat sorti A4 fotodega album maksma 820 krooni. Ekvivalentse fotoraamatu saab aga Photopointist kätte 599.- eest. Lisaks heale hinnale on fotoraamat veel esinduslik ning kätte saab selle valmiskujul.

Fotoraamatu jätkusuutlikkus

Photopointi fotoraamatute tellimiskeskkonna fotoraamatud.ee loomise esimeses etapis rõhusime eelkõige lihtsusele.

Fotoraamatu tellimine peaks olema võimalikult lihtne ka neile inimestele, kes oma igapäevatöödes- toimetustes arvutiga kokku puutuma ei peagi. Sellel eesmärgil oleme loonud ka detailse kasutusjuhendi, kus on selgelt ja üksikasjalikult kirjeldatud fotoraamatu valmistamise ja tellimise erinevad etapid.

Fotoraamatud kätkevad eneses tohutut potentsiaali. Seda nii graafilise kujunduse osas, kaante valikul kui ka printimistehnoloogiate odavamaks muutumise ja arenemise vallas.  Fotoraamatud.ee veebilehelt saab hetkel tellida fotoraamatuid kõige lihtsamas ja tavalisemas vormis, sest nii on lihtne.

Me ei ole veel kasutanud ära pooltki fotoraamatu tegelikust, juba olemasolevast potentsiaalist. Aga me alles alustasime. Photoshop sai näiteks alguse tänapäeva mõistes ülimalt primaarsest programmist “ImagePRO”. Nüüdseks on Photoshopis aga sadu funktsioone ja võimalusi. Ka fotoraamatud.ee on pidevas arengus. Aja jooksul lisandub tellimiskeskkonda uusi kujundusvõimalusi, kaasi, fotode töötlemise võimalusi jne jne.

Fotoraamat on tulnud, et jääda. See ei ole mingi ajutine trend, mingi mõttetu lillamummuline moeröögatus, mis peagi rombide ees taandub.  Fotoraamat on paindlik, huvitav, isikupärane ning soodsa hinnaga mälestuste talletaja. Nendesamade, kõigest materiaalsest kallimate mälestuste talletaja, mis DVD-plaadilt juba paari aastaga kaduvikku kaovad.

Vaata lähemalt ja proovi järele fotoraamatud.ee veebilehel.

(1976)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

""Artiklis kirjeldatud tooted" all viidet saadavad tagasi selle blogi. "

vaheteiole, Sportlikult elegantse Huawei Watch GT 3 ostul säästad 50-150€

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga