Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Razer Nabu on üheaegselt fitness seade ja nutikell

secondskin-bg-1

Kvaliteetsete mänguritele suunatud arvutitarvikute poolest hinnatud Razer astub julgelt kantavate nutiseadmete maailma. CES 2014 tehnikamessil Las Vegases esitleb see USA firma seadet nimega Razer Nabu. Erinevalt teiste ettevõtete analoogsetest toodetest, on siin tegemist mitu-seadet-ühes tootega. Et asi veel segasem tunduks, siis ütleme kohe ära, tegemist on teistest kantavatest seadmetest veelgi nutikama nn „nutipaelaga“. Ainult Korea tootja LG, kes oma Lifeband Touch seadmega CES 2014 üritusel eile väga vaikselt välja tuli, võib ennast veelgi nutikamate kantavate seadmete lati ületajaks lugeda. 

Eelkõige on Nabu fitness-toode, mis võib lugeda sinu samme, kalorite kulu ja selleks kulunud aega. Teine meede on aga nutikella funktsioon, mis teavitab sind saabuvast kõnest, sõnumist või e-kirjast ning sa võid raputusega kõne eirata. Kolmas nn „nutipaela“ funktsioon on kella ja kuupäeva kuvamine.

Tegelikult on kasutusvõimalusi teisigi. Nimelt kaks Nabu omanikku võivad pelgalt käepigistuse raputusega andmeid vahetada. Kuna tegemist on avatud platvormiga, siis võib ainult oodata ja vaadata, kuidas nn „nutipaela“ funktsionaalsus iga päevaga järjest suureneb.  

 

 

Razer on firma, kelle puhul eeldaks tooteid, mis on seotud arvutimängudega. Nabu juures on esialgu sellist seost raske leida. Aga siiski. Razer on veendunud, et Nabu on igati kõlbulik näiteks positsioneerimismängude läbiviimiseks. Samas saad sa teada, kui mitu sammu tuli mängu läbimisel teha ja mitu kalorit sa oled juba praeguseks oma kehas ära põletanud.

Kogu toode on pakendatud kenasti ovaalse kujuga paela, millel on kaks OLED ekraani. Väiksem käe pealpool olev 32 ruutpiksline ekraan teavitab sõnumist ning randme siseküljel olev suurem 128×32 pikslit ekraan võimaldab sõnumit diskreetselt lugeda. Kahe ekraani eesmärk ongi Razer´i sõnul tagada inimese privaatsus, mis tavaliste ühe-ekraaniliste seadmete puhul puudub.

 

nabu-mobile

Hinnaklass jääb arendajatele 50 dollari kanti, kuid reaalselt müüki peaks seade tulema alla 100 dollarise hinnalipikuga. See teeb meie rahas alla 75 euro ning Razer Nabu karbist välja võttes töötab see sama hästi Androidi, kui ka iOS seadmega. Tootja sõnade kohaselt peaks Razer Nabu välja tulema 2014 esimese kvartali lõpus. 

Vaata Razer Nabu ametlikku tutvustuslehte

Razeri ametlik pressiteade

Vaata käed-küljes pilte ja loe vahetuid muljeid Engadget vahendusel

Vaata käed-küljes pilte ja loe vahetuid muljeid Cnet vahendusel

Razer arvutitarvikud Photopointis

 RZR_Nabu_2 copy

(1420)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga