Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple tutvustas oma uut telefonitriot – iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR

Värskel tooteesitlusel tõi Apple avalikkuse ette tavapärasest rohkem telefone – tervelt kolm. Kui iPhone XS ja iPhone XS Max on täieõiguslikud iPhone X-i mantlipärijad oma roostevabast terasest raami ja uhkete Super Retina OLED-ekraanidega. Säästuversioon iPhone XR seevastu peab leppima alumiiniumkorpuse ja 6,1-tollise LCD-ekraaniga, mida Apple ise kutsub Liquid Retina’ks. Küll aga peaks kasutajat rõõmustama XR värvikas korpustevalik, kus on esindatud ka korallivärv ja kollane lisaks klassikalistele värvivalikutele. XS-seeria telefonid on saadaval vaid kolmes toonis – hõbedane, kuldne ja kosmosehall.

Kui iPhone XS on samasuure ekraaniga kui iPhone X, siis iPhone XS Maxi ekraani on tervelt 6,5 tolli.. Apple’i enda sõnul on need XS ekraanid valmistatud kõige tugevamast klaasist, mis eales nutitelefonide ekraanide jaoks kasutatud. Ühtlasi on mõlemad XS telefonid ka vee- ja tolmukindlad vastavalt IP68 standardile, mis lubab neil pool tundi olla kahe meetri sügavusel vee all.

Kõigi kolme telefoni liikumapanevaks jõuks on Apple’i uus A12 Bionic protsessor koos 8-tuumalise närvimootoriga (neural engine), mis lubab rakendusi avada 30% kiiremini. Neist on kindlasti suur kasu liitreaalsusrakendusi kasutades. Nii näiteks saab Safari veebilehitsejas vaadata mõnda 3D objekti ning seejärel nö ’asetada’ see telefonikaamera abil oma elutuppa. Tänu võimekale protsessorile ja kiirematele algoritmidele on märgatavalt kiirem ka Face ID näotuvastusrakendus.

Kuigi füüsilistelt parameetritelt on kaamerad põhimõtteliselt sarnased iPhone X-i omaga, siis on Apple suurendanud sensoreid ning kasutusele võtnud uue Smart HDR-tehnoloogia. Uutel telefonidel on muudetav kaadrisügavus, mis lubab reguleerida bokeh-efekti peale foto tegemist. Lisaks saab telefoniga filmides esmakordselt salvestada ka stereoheli.

iPhone XR-il on paraku vaid üks objektiiv, kuid kaamera ise on varustatud sama Smart HDR-tehnoloogiaga nagu iPhone XS ja XS Max, samuti on selle kaameraga võimalik kasutada ka portreerežiimi.

Kogu see tehniline võimekus nõuab ka vastavat akut. Apple pakkus seekord huvitava rehkenduse – kui iPhone XS aku peab vastu pool tundi ja iPhone XS Maxi aku poolteist tundi kauem kui iPhone X-i oma, siis iPhone XR-i aku kestab poolteist tundi kauem kui iPhone 8 Plus’il. Paraku ei võrreldud iPhone XS ja XR-i akukestust.

Mõlemal XS telefonimudelil on lisaks veel e-SIM kaardi võimekus, kuid esialgu vähemalt Eesti oludes pole sellega suuremat pihta hakata.

iPhone XS ja XS Max on saadaval 128, 256 ja 512 GB mälumahuga, iPhone XS-i hind algab 1179 eurost ja XS Maxi hinnad algavad 1279 eurost. iPhone XR mälumahud aga algavad 64 GB-st ning miinimumhind on vaid 879 eurot, mis muudab selle mudeli vaieldamatult üheks paremaks hinna ja kvaliteedisuhtega nutiseadmeks.

Allikas: Apple ja Apple

Apple nutitelefonid Photopointis ››

(1541)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga