Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD on objektiivide hunt kriimsilm

Olen pikemat aega otsinud ühte head universaalset objektiivi, millega suurt osa tööst ära teha. Minul isiklikult on kotis kolm objektiivi ja ütlen ausalt, et nende ette ning eest ära “kruvimine” on ütlemata tüütu tegevus.

Nüüd sain hiljuti Photopointi foto- ja videotehnika rendi abil proovida Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD universaalsuumi ja kui mitte kindel valik, siis kindel kandidaat on see kindlasti, et see objektiivide vahetamise mure ära lahendada. Lisaks on minu jaoks tegu äärmiselt põneva riistapuuga!

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD

 

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD esmamulje

Sony täiskaader hübriidkaameratele loodud Tamron 35-150mm Di III VXD pikkus on ilma välja suumimata 158 mm. Kuna objektiiv võimaldab ava läbivalt f/2-2.8 ja omab suhteliselt suurt suumiulatust, siis on see ka üsna raske ehk natuke üle kilo. Seljakotis on see üsnagi tuntav, aga arvestades, et tegu on üpris universaalse objektiiviga – vahemikuga 35-150mm, siis saab teha ära valdav osa pilte ja lubab iseenesest kotist ära ohverdada paar objektiivi, sest need fookuskaugused on juba ühe objektiiviga ära kaetud. 

Käes tundub objektiiv kindel ja Tamronile selle hinnaklassi omaselt hea ehituskvaliteediga. Kummeeritud fookus- ja suumirõngas tekitavad kindla ja hea haarde, et seda peopesade vahelt “sõitma” ei läheks.

Olgugi, et tooteandmetest võib leida, et tegu on ilmastiku- ja tolmukindla objektiiviga, siis keset paduvihma või lumetormi ma sellega võib-olla päris jalutama ei läheks, kuna suumimine on selle näiteks puhtalt objektiiviväline. Siiski ei pea objektiivi päris vati sees hoidma, sest sellel on sees mitmesugused tihendid, mis parandavad niiskus- ja tolmukindlust.

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD objektiiv Sonyle

Nagu ikka, siis leiab ka selle Tamron objektiivi pealt erinevaid lüliteid: lukustamine 35mm peale, auto- ja manuaalfookuse lüliti ning üks lüliti, millega saab vahetada nö režiimide vahel.

Viimaseid saab muuta “TAMRON Lens Utility” kaudu. Nimelt on objektiivil USB-C pesa ning ühendades arvutiga saab muuta fookuse kiirust, fookusrõnga funktsiooni – näiteks ava reguleerimise peale ning igasuguseid teisi sätteid. Isiklikult selle peale aega väga ei hakanud kulutama, sest objektiivi vaikimisi sätted juba sobisid, aga eks see ole maitse küsimus.

Antud universaalsuum-objektiivil stabilisaator puudub, kuid ausalt öeldes ei osanud sellest ka eriti puudust tunda, kuid vajadusel kasutab objektiiv Sony hübriidkaamerate keresisest stabilisaatorit.

 

Tamron 35-150mm Di III VXD kotti ja pildistama

Olen juba üle poole aasta Tartus elanud ja polegi üleliia mahti olnud minna linna peale pilti tegema nii, et seadsin sammud enda number kaks kodukanti, Karlova linnaossa, ja võtsin Tamroni 35-150mm jalutuskäigule kaasa. 

Pildikvaliteet pettumusele ruumi kohe kindlasti ei jäta, sest pildid tulid nugateravad ja ava vahemik f/2-2.8 võimaldab luua väikese teravussügavusega piltidele mõnusa tunde, kus saab eraldada esiplaani ja tausta fookuspunktist. Automaatfookus on samuti fantastiliselt kiire ja kiiret reageerimist vajavad hetked jäid kenasti pildile. Run-and-gun jaoks igati hea objektiiv!

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD

Siiski näiteks loodust pildistades tekkis olukord, kus pidin ikkagi haarama oma 70-300mm järele, kuid sain ka Tamroniga 150mm pealt kaadri paarist kitsekesest, mida sai hõlpsasti natuke ka töötlusega sisse suumida ning pilt jäi igati viisakas.

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD

 

Kokkuvõtteks

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD objektiivil on päris palju kasutusvaldkondi, mis ajab natuke pea ringi käima ja tegelikult ei jõudnud kõike järele proovida, kuid kindlasti keeran selle ühel hetkel uuesti kaamera ette ja proovin veel uusi žanreid. Oli üsnagi vabastav tunne, et paar objektiivi sai südamerahuga koju jätta ja minna ühe objektiiviga seiklema. 

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD objektiiv Sonyle

Kuigi endale omase stiili tõttu tundsin ikkagi aeg-ajalt puudust lainurgast või mõnikord ka 150 mm pikemast fookuskaugusest, siis ei tähenda, et see objektiiv mulle ei istunud, vaid hoopis vastupidi.

Tegu on minu arvates super hea universaalsuumiga, mida saab kasutada peaaegu igas olukorras: maastik, portreed, tootefotod ja nii edasi. Alginvesteering on sellise kvaliteediga objektiivil kahtlemata suur ja ajab võib-olla rahakoti higistama, kuid kui mõelda, mida sellega teha annab, siis läheb see raha igati asja ette. 

Enne kui ostma tõttad, siis saad seda laenutada Photopointi rendist nii et sea sammud Tallinnas, Rocca al Mare või Tartus, Kvartali keskuse Photopointi ja proovi järele!

 


Kerdi tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel ja Facebooki’i lehel

 

Tutvu lähemalt:

Kogu Sonyle mõeldud Tamron objektiivide valik (suurem osa neist on saadaval ka Photopointi rendis):

Kui vajad erinevate lühiajaliste foto- või videoprojektide teostamiseks tippkvaliteediga tehnikat, siis vaata meie foto- ja videotehnika renti – photopoint.ee/rent ››

(616)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD objektiiv Sonyle
  • 35–150 mm universaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2–2.8 maksimaalne ava
  • Kiire ja vaikne VXD teravustamismootor
  • Ideaalne kaaslane reisifotograafile
  • Sony E bajonetiga hübriidkaameratele
1749€1999€
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD objektiiv Nikonile
  • 35–150 mm universaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2–2.8 maksimaalne ava
  • Kiire ja vaikne VXD teravustamismootor
  • Ideaalne kaaslane reisifotograafile
  • Nikon Z bajonetiga kaameratele
1899€1999€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga