Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Üllatusevabad iPhone 6 ja iPhone 6 Plus

iphone-6-ja-6-plus

Apple tõi oma äsjasel traditsioonilisel tootetutvustusüritusel avalikkuse ette oma kultustelefoni verivärsked mudelid – iPhone 6 ja iPhone 6 Plus. „Tänu“ juba kuid ringelnud erinevatele kuulujuttudele ja kõlakatele aga uued nutitelefonid olulist vau-efekti ei põhjustanud, sest kõigest sellest oli juba korduvalt juttu olnud.

Niisiis, 4,7-tolline iPhone 6 ja 5,5-tolline iPhone 6 Plus (mida rahvasuu vahepeal ka iPhone Air’iks kutsus). Uute ekraanide puhul on tegu uue põlvkonna IPS Retina ekraanidega, mille katteklaas ioontugevdatud, mitte safiirklaas, nagu paljud asjatundjad pakkusid.  

 

Sissejuhatuseks on mõnevõrra muutunud iPhone’ide väliskuju, see on muutunud ümaramaks ja pehmemaks, meenutades enam viimase põlvkonna iPad tahvelarvuteid. iPhone 6 on kõigest 6,9mm õhuke, tema suurem ’vend’ aga vaid 7,1mm. Märksa olulisem on aga see, mida need millimeetrid endas sisaldavad.

 

iPhone 6 nutitelefonide riistvara

Mõlema telefoni mootoriks on uue põlvkonna A8 kiip, mis on 13% väiksem kui selleeelkäija A7 aga 25% võimsam. Mõistagi on ka see protsessor 64-bitine. Apple’i sõnutsi on uus protsessor 50% säästlikum kui A7, mis tähendab ka pikemat kasutusaega. Nii peaks iPhone 6 ooterežiimil vatu pidama tervelt 10 päeva, iPhone 6 Plus aga 16 päeva, 3G kõneaega pakub iPhone 6 14 tundi, iPhone 6 Plus aga tervelt 24 tundi. Uuema, M8, vastu on välja vahetatud ka liikumisprotsessor (motion coprocessor). Lisandunud on baromeeter õhurõhu mõõtmiseks.

Uued nutifonid toetavad üle 20 LTE sagedusriba, mis on enam kui pakub ükski teine nutitelefon. Mõlema mudeliga saab kasutada ka VoLTE-t ehk Voice over LT. ning WiFi võrgust helistamist.  

 

iPhone 6 nutitelefonide kaamera

Kuigi erinevad eksperdid ennustasid uute iPhone’ide kaameratele hüppelist arengut, siis v’ga suurt hüpet siin märgata pole, sest iSight kaamera on endiselt 8Mp ja f/2,2 avaga. Väidetavalt on aga tegu parema sensoriga – see olevat senisest suurem ja seega peaks sellega hämaras tehtud pildid olema teoorias ka paremad. Hämaras aitab teravamaid pilte pildistada optiline värinastabilisaator – selle üle võivad rõõmu tunda paraku ainult iPhone 6 Plus’i omanikud. 

Suur edasiminek on – pressiteate järgi otsustades – aga autofookuse vallas. Nimelt kasutavad mõlemad telefonid nüüd teravustamiseks faasituvastusega meetodit. See pärineb peegelkaameratest, kuid hiljuti on hakatud seda kasutama ka eraldi teravustamissensorita hübriidkaamerates. Apple’i sõnul on iPhone 6 teravustamiskiirus nüüd poole parem kui iPhone 5s mobiilil. 

Eelmise, iPhone 5S’i poolt populaarseks saanud aegluubis video on samuti siirdunud järgmisele tasandile, varasem 120fps asemel on see mudelivärskenduste puhul tervelt 240fps.

Uuendatud FaceTime HD ekraanikaamera tagab 81% rohkem valgust, täiustatud näootsingu ning nö purskava endli(burst selfie)režiimi.

 

Apple siht on asendada pangakaardid mobiiltelefoniga. NFC ja Apple Pay

Erinevalt varasematest iPhone’idest on 6 mudel varustatud NFC-ga, mille esmaseks kasutuseks saab ilmselt olema õunafirma uus teenus Apple Pay. See võimaldab NFC-d, Touch ID-d ja Secure Elementi kasutades maksta toodete ja teenuste eest vaid sõrme sõrmejäljesensoril hoides. Apple rõhub uue makseviisi juures suuremale privaatsusele, sest kuskil ei registreerita ostja krediitkaardiandmeid ega üldse mingeid isikuandmeid. Apple Pay saab olema saadaval oktoobrist iOS8 täiendusena ning töötab see ainult iPhone’i viimaste mudelitega.

iOS8 ise on vabalt allatõmmatav alates 18.septembrist.

 

Värvitoonid, hinnad ja müügile jõudmise aeg

iphone-6

iPhone 6 värvivalikud

Mõlemad iPhone’id on saadaval traditsiooniliste kuldse, hõbedase ja tumehallina (space gray), küll aga on kasvanud maht. Tippmudel pole enam 64Gb vaid tervelt 128Gb. Positiivne on ka see, et iPhone 6 ja iPhone 6 Plusi hinnavahe jääb 100 dollari (meil siis ilmelt euro) juurde.

Mõlemad uudismudelid ilmuvad valitud riikides müügile 19.septembril, kuid juba aasta lõpus peaksid olema saadaval 115 riigis. Eeltellimusi oma iPhone 6-le või iPhone 6 Plus’ile võib teha  alates 12. septembrist. Seni aga võite oma peatsele suureekraanilisele lemmikule otsida sobiva kaitseümbrise Photopointi põhjatutest varasalvedest, kus need juba praegu saadaval on.

Apple’i ametlik pressiteade

(1885)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga