Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Roccati võimekaim hiir arvutimänguritele – Tyon

Roccat-tyon-hiir-photopoint-11

Siin on Roccati kõige uuem ja võimekam hiir – Tyon. Praegu, septembri lõpus seda veel mitte kusagil Euroopa kaubandusvõrgus ei müüda. Õige pea – juba oktoobri alguses – on seda Photopointi e-poodi ja kauplustesse oodata. Photopointi ajaveeb on aga juba Tyonit enda salajastes maa-alustes laboratooriumites proovile panemas. Siit tuleb karbist-välja pildilugu, kus keskendume hiire visuaalsele välimusele ja omadustele. Sellele on aga kohe-kohe järgnemas ka põhjalik ülevaade Digitesti veebilehel.

Tyon on eriline hiir eelkõige just seetõttu, et selle vasakul küljel on mehaaniline üles-alla nihiknupp millega on eriti mugav igasuguseid sõiduvahendeid juhtida. Sellel hiirel on tavalisest enam juhtnuppe mis on kõik programmeeritavad ja päris läbimõeldult hiire peale asetatud. Võtame karbist välja ja vaatame lähemalt.

 

Roccat-tyon-hiir-photopoint-17

Karp on papist ja selle peal on ilusad pildid ning info. Midagi põrutavat siin ei ole, seega oh hea aeg üle vaadata hiire olulisemad omadused ja tehnilised näitajad:

  • Pro-Aim lasersensor 8200dpi lahutusvõime/tundlikusega
  • 16 programmeeritavat nuppu
  • Easy-Shift nupp võimaldab igale nupule anda lisafunktsiooni
  • Andmeedastus: 1000Hz
  • Reageerimisaeg 1 ms
  • Hiir suudab täpsust säilitada liikumisel kuni 3.8 meetrit sekundis
  • 16-bit andmeedastus
  • Hiir suudab täpsust säilitada kuni 5 mm kõrgusel hiiremati kohal
  • 72MHz Turbo Core V2 32-bitine ARM protsessor
  • 576 kB sisemälu makrode ja profiilide salvestamiseks
  • RGBY valgustussüsteem – LED-valgustusega on hiire ratas ja alaäär. Erinevad valgusskeemid ning 16.8 miljonit erinevat värvitooni
  • 1.8m nailonsukas USB-kaabel
  • Mõõtmed: 13.5 cm x 7.8 cm x 4 cm
  • Kaal: 126g

 

Roccat-tyon-hiir-photopoint-15

Karbil on kaval kaas, mis avaneb ja sulgub väikse magnetiga. Karbi sees, vasakul küljel tutvustatakse meile Easy-Shift funktsionaalsust ja muidugi Tyon`i kõige silmapaistvamat omadust – mehaanilist lülitit vasakul küljel. Selle lüliti nimeks on pandud “X-Celerator”. Graafika paremal pool allservas viitab nagu sobiks see hiir kasutamiseks nii MMO kui ka FPS mängudes.

 

Roccat-tyon-hiir-photopoint-4
Roccat-tyon-hiir-photopoint-5

 

Selline on Roccat Tyon. Kliki kindlasti ülalolevad pildid suuremalt lahti, et paremini näha materjali pinnaviimistlust ja muid detaile.

Roccat Tyonit tehakse kahes värvivariandis – üleni must ning must-valge. Nagu näha, võtame meie karbist välja must-valge versiooni. Patrioodid panevad hiire valgustuse kumama siniselt.

Tyoni keskmise osa pinnaviimistlus on sile ja pehme – nii on peopesal mõnusam ning näppe on hea libistada klahvidelt rulliku ja nuppude juurde. Hiire musta värvi ääred on aga kaetud teralise, mittelibiseva pinnaviimistlusega. See on teralisemgi kui näiteks Lua ja Savu hiirtel. Pole muret, et pikkadest mängutundidest higiseks tõmbunud näppude haare kuidagi ebakindlaks muutuks.

 

 

Roccat-tyon-hiir-photopoint-2

Roccat Tyon hiire vasakul küljel on kaks olulisemat elementi. Esiteks eriskummaline nupp allääres. See on nn Easy-Shift nupp. See toimib sarnaselt klaviatuuri Shift-klahvile: seda vajutades antakse kõigile teistele hiire nuppudele sekundaarne funktsioon. Näiteks kui vasakpoolne suur klahv toimib tavapäraselt, siis Easy-Shift nuppu all hoides saab sellega avada mistahes mängusisese olulise menüü. See nupp on ka asukohas, kus seda saab vajutada pöialt pisut allapoole liigutades – ilma et peaks hiirt hoidva käe haaret lõdvemaks laskma.

Ülal on aga selle hiire kõige silmapaistev omadus – “X-Celerator” nihik. Selle all on kaks tavalisemat nuppu, meid aga huvitab just see nihik:

 

Roccat-tyon-hiir-photopoint-14
Roccat-tyon-hiir-photopoint-13

 

Tavaliselt on hiire nupud sees/väljas tüüpi. See tähendab, et iga nupp vallandab mingi konkreetse käskluse. See lüliti siin külje peal on aga eriline seetõttu, et liigub nagu joystick – sujuvalt üles ja sujuvalt alla. Tavalise nupuga saab näiteks määrata kas auto sõidab või ei sõida. Selle lülitiga saab aga määrata ka seda, kui kiiresti auto sõidab või kui kiiresti õhusõiduk madalale/kõrgemale laskub. Ning see teeb sellest hiirest suurepärase juhtimisvahendi just nende FPS mängude jaoks, kus tuleb aeg-ajalt kasutada igasuguseid sõidukeid.

 

Roccat-tyon-hiir-photopoint-66
Roccat-tyon-hiir-photopoint-10

 

Lisaks “X-Celerator” nihikule on Tyon hiire mõlemas eesmises ülanurgas kaks nuppu. Need on väga hästi paigutatud – mängimisel ei jää need tavalistele klahvivajutustele ette, küll aga on mugavalt sõrmedega ligi pääsetavad. Eriti huvitav ja samas eriline lisandus on nn “Fin Switch” lüliti rulliku juures hiire peal. See ei ole nihik, vaid lüliti, mida saab paremale-vasakule liigutada. Mõnel hiirel on selles asukohas nupud, mille vajutamiseks tuleb näpp eemaldada põhiklahvilt ning hiire hoidmine ja liigutamine muutub ebastabiilsemaks. “Fin Switch” lülitit saab aga paremale-vasakule nihutada kasvõi peopesaga ning sõrmeakrobaatikaks pole vajadust. Väga hästi läbi mõeldud.

 

Roccat-tyon-hiir-photopoint-77
Roccat-tyon-hiir-photopoint-9

 

Kahele poole nurkadesse asetatud nelja nupu plastikpinnad on samuti karedalt tekstuursed ning pisut nõgusad – et sõrm saaks konkreetset tagasisidet vastava nupu vajutamisest. Rullik on valgustusega ning seda saab – nagu Roccati võimekamatele hiirtele omane – lisaks kerimisele ja alla vajutamisele ka külgedele vajutada. Hiire kaabel on korralikult vastupidavas nailonsukas, põhja all olevad laiad teflonist pinnad tagavad sujuva libisemise ning ei kulu ära ka mitme aastase intensiivse kasutamise tagajärjel.

 

Roccat-tyon-hiir-photopoint-12

Roccat Tyon on mõõtmetelt sama suur hiir nagu Roccat Kone. Seega on see sobilikum eelkõige suuremate kätega arvutimänguritele. Kindlasti on Tyon parema pinnaviimistlusega ning tõhusama juhtnuppude süsteemiga. Allääres olev valgusriba mõjub tagasihoidlikumalt ja kuidagi loomulikumalt kui Roccat Kone pealpool olevad kaks valgustriipu. Tyon sobib ilmselt eelkõige neile, kes armastavad mängida eepilisi FPS sõiamänge nagu Battelfield või Crysis. Kui hästi täpselt see neile sobib – see peab selguma juba põhjalikumas ülevaates, kus Erki Oras hiirt erinevates rakendustes proovile paneb. See ülevaade on hetkel juba valmimas ning ilmub peagi Digitesti veebilehel.

Roccat Tyon mängurihiirt on Photopointi kauplustesse ja e-poodi oodata 2014 oktoobri algul.

Roccat mängurihiired Photopointis

 

(1113)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat hiir Tyon, must (ROC-11-850)
  • 16-nupuline mängurihiir
  • Ülitäpne – kuni 8200 dpi – lasersensor
  • Sensori tundlikkuse kiire kohandamine
  • Kiire protsessor andmetöötluseks
  • Suur sisemälu makrode ja seadistuste talletamiseks

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast