Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

DJI Matrice 200 seeria droonid on disainitud tööstuslikeks rakendusteks

Droonid on ka 2017. aastal täiesti kuumade uudiste kategoorias, ning iga teine laps unistab drooniga lendamisest samamoodi nagu kuuekümne üheksandal aastal tahtis iga väike poiss olla astronaut. No hea küll, meie mõistes kosmonaut, aga sellegi poolest. Aga ei, Kuule maandumine või mittemaandumine ei ole täna uudiseks – DJI tutvustas Barcelonas MWC kongressi ajal täiesti uut Matrice 200 tooteseeriat, mis on küll loodud esmalt tööstuslikku kasutust mitte hobilendurite ning fotograafide vajadusi silmas pidades. Kuid. Siiski on see põnev uudis ning annab aimdust, kuhu populaarseim droonitootja tootearendusega sihib.

DJI Matrice 200 seeria droonid on väiksemad kui Matrice 600 droon, samas suurem kui Matrice 100 arendusplatvorm. Seeria ise koosneb lausa kolmest erinevast mudelist – baasmudel DJI Matrice M200, mil on ainult üks gimbali kinnitus, kuhu saab panna ette-alla vaatava kaamera. Keskmine seeriast, Matrice M201, on varustatud kahe allapoole suunatud gimbali kinnitusega ning ühega drooni peal. Viimase kasutamiseks tuleb küll paigaldada ka eraldi GPS vastuvõtja. Tooteseeria kangeim – Matrice M210 RTK – mis on samuti kolme kaamera toega, kuid varustatud ka RTK (Real Time Kinematics) mooduliga, mis võimaldab millimeetri täpsusega lendamist.

Kõige muu kõrval väga suureks uuenduseks on Matrice 200 seerial IP43 ilmastikukindlus. See tähendab seda et ka kerges vihmas ning lumesajus, mida Maarjamaal enamus ajast, on drooniga lendamine turvaline ning lennumasinal ei teki soovi kontrollimatult maapinna poole söösta. Riistvaraliselt toetavad kõik kolm mudelit lausa kahte akut, mis tagavad kuni 35 mm lennuaja. Drooniga lähivaatlusi tehes annab suurt kasutusmugavust juurde ka võimalus vahetada akut ka siis, kui lennumasin täielikult välja lülitatud ei ole, võimaldades selle arvelt kiiremin uuesti õhku tõusta. Sarnaselt Inspire 2 droonile on Matrice 200 seeria lennumasinad varustatud erinevate sensorite ning anduritega, mis tagavad takistuste tuvastused jms. Lisades sinna uue ADB-S vastuvõtja, on droonil ning ka piloodil ülevaade piirkonnas liikuvatest mehitatud lennumasinatest.

Juhtimiseks saab kasutada nii ühe operaatori kui kahe operaatori režiimi. Sarnaselt varasematele DJI droonidele on juhtimiseks kasutusel DJI Pilot rakendus, mis võimaldab ka mitmeid autonoomseid ja poolautonoomseid lennurežiime, nagu subjekti jälgimist, automaatset tiirlemist jne. Tänu uutele algoritmidele on nüüd droon võimeline ka täiesti iseseisvalt takistustest mööduma ning jätkama oma lennuteekonda.

Matrice 200 seeria droonidel on valida mitme erineva kaamera vahel: 30× optilise suumiga ning 1080p videosalvestusega Zenmuse Z30; 1-tollise sensori ning 4K videosalvestusega Zenmuse X4S; MFT sensori ja bajonetiga ning 4K toega Zenmuse X5S ning ka Zenmuse XT termokaamera vahel.

Täpset hinda ei ole DJI Matrice 200 seeria droonide kohta veel avaldanud, kuid intelligentne oletus ütleb selleks tublisti üle 3000 euro. Müügile tulevad need 2017. aasta teises kvartalis.

Allikas: DJI

(530)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga