Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II objektiiv

Pärast kuute aastat ootamist on Sony värskendanud oma 24–70 mm f/2.8 G Master objektiivi. Kuna nii pika ajaga on kaameraturul toimunud palju uuendusi ja kasutusele võetud uusi tehnoloogiaid oli originaal juba mõnda aega konkurentidest maha jäänud. Kuid nüüd on uus objektiiv saadaval ja loomulikult võtame selle ka karbist väja ning vaatame seda lähemalt.

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II on alles teine G Masteri objektiiv, mis on saanud Mark II versiooni ja kuigi see lubab paremat pildikvaliteeti, paneb rohkem rõhku filmitegemise võimalustele ning on väiksem ja kergem, ütleb ettevõte, et see ei asenda esimest versiooni ja jätab müügile mõlemad objektiivid. Kõik alates objektiivielementidest, optilisest paigutusest, objektiivi teravustamismootorist ja objektiivi kerest on muutunud, nii et kuigi see võib sarnaneda objektiivi esimese versiooniga, on peaaegu kõik erinev. 

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II ülevaade

Nagu objektiivi tutvustavas artiklis kirjutasime on tegemist maailma väikseima 24-70mm f/2.8 objekiiviga. Esimene asi mis karpi lahti tehes ja objektiivi kätte võttes silma hakkas oligi uue objektiivi suurus. Vaatamata kõigile uuendustele ja lisadele mis see objektiiv sai on see eelmisest versioonist 22% kergem (695 g versus 886g). Kasutades ise igapäevaselt Tamron 35-150mm objektiivi tõi see minu randmele kaua oodatud kergenduse ja sobis nagu valatult Sony a7R III kaamera ette.

Rääkides objektiivi tehnilisest poolest, siis selle uues disainis on 20 elementi 15 rühmas – kaks elementi rohkem kui Mark I versioon –, mis sisaldab kolme asfäärilist elementi, kahte äärmuslikku asfäärilist (XA) elementi, kahte ED elementi ja kahte Super ED elementi. Objektiiv teravustab sisemiselt, kuid suumimisel ulatub see füüsiliselt välja. 

Uuel objektiivil on suletud tolmu- ja niiskuskindel disain, mis kasutab kõigi nuppude ja lülitite ümber silikoontihendit ning objektiivi kinnituse ümber olevat kummitihendit, mistõttu sobib see hästi kasutamiseks nii välitingimustes kui ka stuudios. Samuti on eesmisel läätsel fluoorkate, mis aitab tõrjuda vett, õli ja muid saasteaineid ning hõlbustab selle puhastamist. Objektiivil on metallist bajonett ning 82 mm filtrikeere.

Märkimisväärseid täiustusi on tehtud ka objektiivi kerel olevatel juhtrõngastel ja nuppudel. Muidugi on sellel olemas suumirõngas ja teravustamisrõngas, kuid nüüd on lisatud ka avarõngas. Käsitsi reguleeritava avarõnga saab lukustada automaatsesse “A” režiimi, kasutades “ava lukustuse” lülitit, nii et kaamera säilitab kontrolli, või lukustada käsitsi režiimi, et nende kahe vahel ei tekiks juhuslikku vahetust. Avarõnga reguleerimine on võimalik teha ka sujuvaks, mis sobib eriti hästi just videograafidele.

Mark I versiooni suumi lukustuslüliti asemel on uuel Mark II mudelil “zoom tension” lüliti, mis muudab suumirõnga väändetugevust. Testimisel tegi tihe seadistus piisava töö suumi libisemise vältimiseks, samuti on see mitmekülgsem viis selle saavutamiseks kui lukk, kuna seda saab kasutada kogu suumivahemikus. Lõpuks leiab objektiivilt ka AF-MF lüliti, mis võimaldab kiiresti vahetada teravustamisrežiimide vahel ja kaks funktsiooninuppu, mida saab menüüs ühele funktsioonile kohandada.

Pärast paaripäevast testimist jäi mulle eriti silma objektiivi autofookuse kiirus. Sony väitel suudab objektiiv fookuse leida alla 0,10 sekundiga. Kodustes tingimustes oli seda muidugi keeruline testida, kuid võin kinnitada, et fookuse leidmisega probleeme kordagi ei esinenud. Lisaks on teravustamine äärmiselt vaikseks tehtud, mis tähendab, et autofookusega filmides ei jää teravustamise helid videole.

Kokkuvõtteks võib öelda, et uus Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II on parim universaalne standardsuumobjektiiv Sony Alpha täiskaader hübriidkaamerate jaoks, kui Sind just hind ei kõiguta. See täiustab 6 aastat vana originaalversiooni peaaegu igas osas, alates automaatse teravustamise kiirusest kuni kogu funktsioonide komplektini. Mark II on tõesti väga muljetavaldav uuendus sellele, mis oli juba suurepärane objektiiv.

 

Telli Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II objektiiv Photopointist ››

 

Tahad seda enne ostmist järele proovida? Pole probleem, sest antud objektiiv on laenutamiseks saadaval ka Photopointi foto- ja videotehnika rendis Tallinnas, Rocca al Mare keskuse Photopointi esinduskaupluses – photopoint.ee/rent ››

(530)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II objektiiv
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 maksimaalse avaga
  • Kiire ning vaikse Sony XD teravustamisega
  • Tolmu- ja niiskuskindla disainiga
  • Sony E bajonetiga hübriidkaameratele
2399€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga