Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD kaasa ja Norra pildistama

Tamron tegi seda jälle! Nende esimestest Sony täiskaader hübriidkaameratele loodud Di III seeria objektiividest alates on näha, kui palju nad on nendesse panustanud. Nii ehituskvaliteedis kui piltide teravuses suudavad nad sammu pidada ka suurimate konkurentide toodanguga ning uue Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD puhul on nad kogu asja viinud uuele tasemele.

Eelarvamus

Esimest korda kuulsin uuest 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD mudelist – nagu ikka – interneti kaudu. Kuna ma olen harjunud igalpool nägema selliseid standartseid avasid nagu f/1.4, f/1.8, f/2.8 jne, siis Tamroni uus lähenemine oli koheselt tähelepanupüüdev. Selline muutuv ava koos sellise suumvahemikuga erines niivõrd teistest, et tekkis endalgi kohe selle objektiivi vastu suurem huvi.

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD

Olles oma käega saanud proovida pea kõiki uuemaid Tamron objektiive, siis oli mul ka selle kvaliteedi suhtes positiivseid eelduseid, aga nagu iga asjaga, siis peaks alles jääma ka teatud koguses skeptilisust. Nähes esimesi pilte objektiivist, hinnasilti ja lugedes teiste esmaseid kogemusi, siis sain kohe aru, et tegemist on tõsiseltvõetava asjaga. See muidugi tähendas, et ma ei suutnud enam ära oodata, kui ise saaks ise sellele käed külge panna.

Toon siia juurde ka hinnavõrdluse: Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD maksab artikli kirjutamise hetkel 1199€ ning Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 hinnaks on 949€ ehk kokku teeb see 2148€. Kui võtta ainult Tamron 35-150mm Di III VXD, siis võidaksid hinnas 349€ + saaksid juurde parema ava ja ühe objektiivi vähem, mida kaasas kanda.

 

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD käes ja põhjapoole teele

Tänu Photopointi foto- ja videotehnika rendile avanes mul võimalus Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD haarata kaasa kahenädalasele Norra reisile. See on üks mu puhkusereis, mis on toimunud regulaarselt ning võiks isegi öelda, et varasemad korrad on olnud elumuutvad. Kõik langes ilusti kokku, sest reis oli tulemas ja see objektiiv oli veel proovimata.

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD

Kõige ahvatlevam tundus suumvahemik – teadsin ette, et mida vähem kordi ma objektiive vahetan, seda parem ning võrdlemisi laia vahemikuga 35mm kuni 150mm kataks ära kõik erinevad vajadused. Nüüd seda järelevaadet kirjutades saan tõdeda, et nii ka oli!

Võrdlusmomendi tekitamiseks mul oli kaasas veel Sony 70-200mm f/2.8 GM OSS, mis oli eraldi kere peal (Sony a7 III). Ma isegi ei keskendunud eraldi sellele, et peaks näidispilte tegema, aga ikkagi kõikidest piltidest kokku tegin umbkaudselt 2/3 Tamroniga.

 

Kuidas oli seda kasutada?

Selle universaalsuum-objektiivi suurus ja ava annavad juba aimu, et tegemist ei olnud kerge asjaga. Minu Peak Design Everyday Backpack 30L V2 kaamerakotti füüsiliselt ära mahutada ei olnud sellel keeruline, kuna selle sisu oli väga lihtne kohandada.

Pigem märkasin enne selle kaalu, sest näiteks lühematel jalutuskäikudel oli mul üks kaamera käes ning teine kotis, aga pikemateks matkadeks pidi koti pisut kergeks tegema, sest kaal muutus lihtsalt suureks. Lõppkokkuvõttes võin öelda, et kaal polnud liiga raske, aga seda ei tasu ka alahinnata!

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD

Suumvahemikuga 35-150mm harjusin ma kiiresti ära ning panin isegi tähele, et ma ei olnud kinni ühes või teises otsas. Vastupidi: ei pidanud ennast palju veenma, et kasutada tervet vahemikku paindlikult.

Tihti on selliste suumobjektiivide juures mureks, et ka kõige laiem nurk on küllaltki kitsas, kuid selle Tamroni juures hindaksingi kõige enam just paindlikkust. Ühe objektiiviga sai tehtud nii grupipildid, tootefotod, virmaliste pildid, portreed ja kaljuserval maastikupildid ehk tõeline tähendus väljendile all-in-one.

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD

Üsna palju veetsin selle objektiiviga aega ka hämaras ja see teadmine, et saan loota avale f/2 oli vahel üsna lohutav. Kui kombineerida see omakorda Sony täiskaadersensoriga, siis tekkis küll tunne, et miski ei takista.

 

Pildikvaliteet

Paberil võib Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD tunduda hea ja põnev, aga kuidas on lood reaalse pildikvaliteediga?

Sellel korral oli hea kõrvale võrdluseks võtta Sony 70-200 f/2.8 GM, mis on üsna tõsine vastane – objektiiv, mis on ennast juba pikalt tõestanud ja olnud ka mingis mõttes liidripositsioonil.

Kui ma nende kahe vahel vahetasin, siis kõige enam igatsesin Tamroni juures optilist stabilisaatorit. Mitte, et see oleks hätta jäänud, vaid kui ühel on ja võtta teine, siis paratamatult märkasin seda koheselt – kõige enam vaalasafaril, kui laev kõikus lainetes ikka märkimisväärselt. Õnneks Sony a7 III keresisene stabilisaator koos kõrgema säriajaga päästsid olukorra.



Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD


Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD

Minult on ka küsitud, et kuidas ma võrdleksin seda põhimõtteliselt telesuumi fiksobjektiividega – pidades silmas just piltide teravust. Tagantjärele tulemusi võrreldes saan oma kogemusest kinnitada, et Tamron 35-150mm Di III VXD ei jää mitte kuidagi nendest maha. Mõne näitega proovisin nii, et lõikasin fotost 80% ära, kuid ikka oli see Instagrami üles laadimiseks piisavalt terav.

 

Kokkuvõtteks

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD üksi teeks ära nii paljud asjad – ma Isegi ütleks, et uskumatu, kui palju on Tamroni insenerid suutnud ühte objektiivi ära pakkida.



Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD


Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD

Minule isiklikult oleks selle universaalusest kõige rohkem praktilist kasu, sest hetkel on mul kaamerakotis ainult Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXD ning kõigeks muuks Samyang AF 85 f/1.4. FE. Nüüd oleks kõige loogilisem lisada punti ka Tamron 35-150mm f/2-2.8 ja vaadates oma trende, siis kasutaksin seda ka kõige rohkem.

Eelnevalt olen mõelnud osta mõne teise telesuumi, näiteks Tamron 70-180mm f/2.8 või Sony 70-200mm f/2.8. Samas praktika on näidanud, et ma väga ei igatse vahemikku 150-200mm ning pigem teen selle kompromissi ja saan omale juurde palju praktilisema tööriista. Julgen väita, et Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD on minu uus lemmik!

 


Anderi tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel.

 

Tutvu lähemalt:

Kogu Sonyle mõeldud Tamron objektiivide valik (enamus neist on saadaval ka Photopointi rendis):

Kui vajad erinevate lühiajaliste foto- või videoprojektide teostamiseks tippkvaliteediga tehnikat, siis vaata meie foto- ja videotehnika renti – photopoint.ee/rent ››

(460)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD objektiiv Sonyle
  • 35–150 mm universaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2–2.8 maksimaalne ava
  • Kiire ja vaikne VXD teravustamismootor
  • Ideaalne kaaslane reisifotograafile
  • Sony E bajonetiga hübriidkaameratele
1749€1999€
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD objektiiv Nikonile
  • 35–150 mm universaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2–2.8 maksimaalne ava
  • Kiire ja vaikne VXD teravustamismootor
  • Ideaalne kaaslane reisifotograafile
  • Nikon Z bajonetiga kaameratele
1899€1999€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga