Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony ülemaailmse fotokonkursi Eesti rahvusliku auhinna võitis Andrei Reinol

Eesti fotograaf Andrei Reinol nimetati ülemaailmse fotokonkursi Eesti rahvusliku auhinna võitjaks. Eestist Sony World Photography Awards 2015 konkursile esitatud töödest peeti parimaks Andrei fotot „Rummu”.

Andrei Reinol

Võidufoto kohta rääkis Reinol: „See koht muutus eriti populaarseks eelmisel suvel. Vett täis vana karjäär tõmbab ligi palju inimesi, kes käivad seal suve jooksul kristallselget vett nautimas. Olen käinud seal mitu korda muude fotoprojektidega seoses ja tahtsin sellest tööstusmaastikust ka ise mõne pildi teha. Teisest küljest tahtsin, et kõik oleks lihtne ja selle koha ilu tõuseks esile. Selge rohekas vesi võimaldaski mul seda teha. Eestis ei ole just palju mägesid ning seetõttu paistab see huvitav ja teistsugune.”

Reinol saab auhinnaks Sony a7 kaamera ja tema tööd näidatakse Sony World Photography Awards näitusel, mis on avatud 24. aprillist 10. maini Londonis Somerset House’is.

 

Lisaks esikohale valiti Eestist konkursile tööde esitajate hulgast ka paremuselt teine ja kolmas koht. Teisele kohale platseerus Peep Loorits fotoga “Ambush”:

Ambush

Peep Loorits kirjutas ämblikupildi kohta nii: “Pilt on tehtud ühes vanas keldris pärastlõunasel ajal. Oli pilvine ilm, kuid vahel tuli ka päike välja. Ämbliku võrk koos ämblikuga asus akna ligidal. Pilt on tehtud kaameraga Pentax K200D, millel oli Sigma 50 mm makroobjektiiv.”

 

Kolmanda koha Eesti rahvusliku auhinna kategoorias pälvis fotograaf Argo Argel – foto nimeks “Treescape – lightpainted rings”:

Argo Argel_Valgusmaaling

Argo Argel ise oma foto kohta: “Pilt on tehtud möödunud aasta veebruaris. Mul oli see idee juba mõnda aega, aga tingimused olid just sel hetkel sobivad. Kinnitasin kaamera statiivile ja joonistasin taskulambiga puude ümber ringid. Peale mitmendat katset saavutasin oodatud tulemuse.”

 

Rahvuslik auhind valiti Sony World Photography Awards fotokonkursil ühtekokku 54 riigis. Rahvuslike auhindade programmi raames tunnustatakse ja auhinnatakse kohaliku fotograafi pildistatud parimat üksikfotot ning see hõlmab tervet maailma Argentinast Austraaliani. Osaleda saavad väga erinevate oskuste ja võimetega fotograafid.

Rahvuslike auhindade välja kuulutamine oli alles avapauguks. Erinevate teemade järgi kategoriseeritud võitjad, amatööride ja professionaalide paremik ning ülemaailmse fotokonkursi peavõitja kuulutatakse välja pidulikul auhinnagaalal Londonis 23. aprillil.

 

Päris kohaliku Sony fotokonkursi “Talvefoto 2015 lõpptulemused kuulutatakse aga välja juba ülehomme, 20ndal märtsil. Vaata žürii esimest valikut siit.

 

(1418)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga