Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Imou Bullet 2 Pro on normaalse hinnaklassiga üllatavalt hea wifi-turvakaamera

Soetasin endale hiljuti turvakaalutlustel koju kaks wifi-valvekaamerat: Imou Bullet 2 Pro 2MP ja Imou Bullet 2 Pro 4MP.

Olles neid nüüd mõni kasutanud, siis saan välja tuua nende lihtsuse, head ja vead ning Imou rakenduse erinevad funktsioonid. 

Karbist välja 

Imou Bullet 2 Pro seeria turvakaamera karpi avades vaatab sealt esimese asjana vastu seade ise. Selle kõrval on olemas toitejuhe, netikaabli pordi kate, kiirõpetus, tüüblid ja kruvid, millega alusplaat seina või lae külge kinnitada ning kleebis kaamera lihtsamaks paigalduseks.

Valvekaamera ees on ka kaitsekile, mis takistab paigaldamise ajal objektiiviklaasi määrdumise sõrmejälgede või muu sodiga.

Imou Bullet 2 Pro

Imou Bullet 2 Pro paigaldamine 

Imou kaamerate paigaldus on tehtud imelihtsaks – Bullet 2 Pro 2MP ja Bullet 2 Pro 4MP puhul on kiirõpetuste peal kõik sammud kenasti koos piltidega välja toodud.

Esmalt tuleks kaamera ära ühendada oma nutiseadmega. Selleks peab olema seade seinakontaktis ning telefonis või tahvelarvutis tuleb alla laadida “Imou Life” rakendus, kuhu saab sisse skänneerida seadmel oleva QR-koodi.

Vahemärkusena mainin, et Imou turvakaamerad kasutavad 2.4 GHz WiFi signaali. Uuema 5 GHz WiFi’ga saab neid seadmeid kasutada, aga selleks tuleks kõige pealt ruuter korra 2,4 GHz peale panna ja seade ära üendada ning seejärel võib ruuteri taas 5 GHz peale panna ning Imou peaks jätkuvalt töötama. Sarnast lifehacki tuleb üldjuhul teha ka teiste tootjate seadmete puhul.

Seejärel saab äppis panna oma kaamerale nimi näiteks asukoha järgi, mida antud Imou seade filmima hakkab. Samuti tuleks oma uuele turvaelemendile teha tarkvarauuendus, mida saab teha läbi “Imou Life” rakenduse. Ära ei tohiks unustada ka mälukaarte, mis käivad kaameral eraldi ilmastikukindla katte alla.

Kui soovid hakata kasutama ka Imou pilveteenust, siis ei pea mälukaarti seadmesse sisestama. Kui aga pilveteenuse eest kuu või aastatasu maksmine tundub liiga kulukas, siis tasub seadmesse paigaldada mälukaart, muidu ei saa kaamera midagi salvestada, kuid lubab vaadata pilti Live’is, kuid sellest räägime täpsemalt veidi hiljem.

Imou Bullet 2 pro

Karbis kaasas olev kleebisšabloon tuleb kleepida seinale või lakke, kuhu soovite kaamera kinnitada ning seejärel saab puurida tüüblite jaoks augud juba etteantud kohtadesse, mis on šabloonil olemas. Kui tüüblid on seinas, tuleb kaamera alusplaat asetada aukudega ühtlaseks ning jääbki üle see kruvidega kinni lasta.

Kaablimajanduse poole pealt tuleb Imou seadmetele ühendada sappa 1 või 2 kaablit: üks toitejuhe, mis tuleb ühendada vooluvõrku ning soovi korral stabiilsema ühenduse jaoks või WiFi levi puudumise korral ka netikaabel.

Kui aga WiFi leviala ulatub kaamerani, siis on võimalik netikaabli port kinni katta kaasa tuleva ilmastikukindla adapteriga, mis tuleb lihtsalt otsikule peale keerata.

Kui kõik need sammud tehtud saavad, siis on kaamera valmis oma igapäevaseks valvetööks.

Imou võimalused 

Enamustel Imou valvekaameratel, nagu ka minu ostetud mudelitel, on olemas väga palju erinevaid funktsioone ja omadusi nagu näiteks IP67 ilmastikukindlus, videosalvestus, Live-view, inimese tuvastus, kahesuunaline kõne, neli omamoodi öörežiimi, valgustus, sireen ja ka jälgitava ala määramise võimalus.

Lisaks on võimalik “Imou Life” ühendada ka Alexa või Google Assistantiga, mille abil saab kaameraid kontrollida ka häälkäsklustega. Kaamerate pildikvaliteet on üllatavalt hea ning näod ja kogu muu liikumine jääb väga hästi näha.

Mõlemad kaamerad suudavad töötada Eestis nii suvekuumustes kui ka talve kargemates oludes. Töövahemik on tootja poolt antud -30 – 60 kraadi. Samuti on minu kaamerad juba üle elanud esimesed paduvihmad ning need ei häirinud kaameratööd absoluutselt mitte.

Videosalvestuse kvaliteet on kaameratel erinev – 2MP versioon salvestab 1920 x 1080p formaadis, 4MP versioon suudab teha juba kõvemat 2560 x 1440p videot.

Imou Bullet 2 pro

Otseülekanderežiimis on võimalik vaadata, mis toimub antud hetkel kaamerale määratud tsoonis. Human-detection funktsioon annab seadmega ühendatud telefonile teada, kui inimene on tekkinud kaadrisse ning teavitusele vajutades näitab see koheselt ära vähemalt 30 sekundit pika klipi, mis algab 5 sekundit enne inimese kaamerapilti astumise hetkest.

Kahekõne funktsioon tundub jäävat natukene aeglaseks – testimisel oli näha, kuidas esimesel korral pilt 10 sekundiks hangus, kuid heli tuli läbi.

Teisel korral toimis kõik normaalselt ning heli ja pilt olid sünkroonis. Kolmandal testikatsel hangus pilt sekundiks ning seejärel tulid video ning rääkimine korraga kaamerast ilusti edasi.

Nutiseadme kõlarist oli vastaspoole jutt kogu aeg puhtalt ja hästi kuuldav, mis tähendab, et mikrofon on Imou puhul standarditele vastav.

Imou Bullet 2 Pro kaameratel on olemas neli erinevat öörežiimi: Smart Night Vision,mis kasutab öösel mustvalget infrapuna pilti, kuid mis liikumise tuvastamisel lülitab sisse lambi, et pilt oleks värviline; Bright Color Night Vision, mis hoiab pimedas lampi aktiivsena, et pilt oleks kogu aeg värviline; Infrared Night Vision, mis kasutab kogu öö infrapuna mustvalget pilti; Spotlights Off Color Night Vision, mis kasutab kogu aeg värvilist pilti, kuid teeb seda ilma lambita.

Nendest režiimidest meeldib mulle endale enim esimene ehk “Tark Öövaatlus”, mis on muidu mustvalge, kuid liikumise peale kasutab lampi. See on öösel silmale kõige mugavam variant ning samuti valgustab ilusti suure ala kaamera eest, millega on mugavam koju saabudes näiteks ukse lukku avada.

Imou Bullet 2 pro

Kaamerate sireenis olen isiklikult natukene pettunud ja tunnen, et see jääb veidi puudulikuks. 110 dB sireen jääb avaramas kohas minu meelest natukene vaikseks, kuid sissetungija puhul tõenäoliselt ehmatab teda päris korralikult. Samuti oleks äge, kui sireeni saaks vastavalt maitsele muuta. Imou, mõttekoht!

Jälgitava ala määramise võimalus lubab kasutajal seada paika ala, kust alates Bullet 2 Pro inimese tuvastamise funktsiooni kasutama hakkab.

Kui olete naabritega või korteriühistuga kokku leppinud, kuhu ja mis kaalutlustel kaamera paigaldatakse, siis on võimalik määrata, mis alas teade tuleb. Näiteks on soov turvata rattahoidu, aga välisuksest sisse-välja liikujate puhul teavitust ei soovi, siis on võimalik panna liikumistuvastuse ala ainult rattahoiu peale.

Imou Life rakendus

Imou Life programmi on võimalik tõmmata nii nutiseadmele kui ka laua- või sülearvutisse, mis minu jaoks on isegi olulisem kui nutirakendus.

Mobiilirakendust on pisut rohkem arendatud ja seal on kindlasti rohkem võimalusi, aga tavalise vaatamise jaoks on arvutiprogramm suurepärane. Lisaks pop-up stiilis sõnumteavitusele on võimalik oma kodu või tööarvutist  sisse lülitada ka helisignaal, mis muid tegevusi tehes annab helisüsteemist teate, kui keegi kaamera vaateväljas toimetab.

Imou rakendus on alguses kindlasti keerukam, kuid lühikese ajaga jäävad kõik vajalikud nupud ja ikoonid juba meelde. Rakenduse esileht on My Home, millel on näha kodukoha hetkene ilm, teavituste sisse ja väljalülitamise nupp ning kõikide ühendatud seadmete otseteed, millele klikkides näeb kohe Live-view’d ning nende kõrval ka viimaseid salvestusi antud kaamerast, kas siis inimese, looma või muu liikumise näol.

Ülemises paremas servas asub suur pluss nupp, millele vajutades on võimalik nutiseadmega ühendada uusi Imou aparaate – olgu need kas kaamerad, uksekellad, sensorid, robottolmuimejad või nutipirnid.

Imou Bullet 2 pro

Alumise riba peal asuv teine ikoon on Smart Scene targa kodu funktsioonide jaoks. Sealt saab paika panna erinevate olukordade järgi seadmete käitumist.

Näiteks on võimalik panna peale stseen, mis hakkab tööle, kui nutiseade lahkub kodust, mille peale panevad kaamerad iga inimese tuvastamise peale tööle alarmi ning teavitavad sellest kohe omanikku.

Selline funktsioon tuleb kindlasti kasuks suvilates, kus ei ole aastaringselt elanikke kodus ning naabrid lähiümbruses puuduvad.

Kolmanda ikooni alt leiame sõnumid – sinna alla tekivad kõik teavitused koos videotega, kas siis liikumise või inimese tuvastamise peale.

Salvestistel on näha seadme nimi, faktor, mille tõttu on seade videost salvestise teinud, kuupäev ja tolle ajahetke kellaaeg. Samuti tulevad sinna alla ka teavitused Imou meeskonnalt kui toimuvad pilveteenuse hooldused või muud remonditööd, mis võivad rakenduse kasutamist segada.

Imou Bullet 2 pro

Viimase ikooni all on seaded. Sealt on võimalik vaadata oma pilveteenuse tellimust, konto ja kõikide aparaatide sätteid, ühineda Imou beta-test’is olevate versioonidega, suhelda klienditoega ja näha erinevaid manuaale ning vaadata oma nutiseadmesse allalaetud faile.

Imou pilveteenus

Imou pilveteenusega “Imou Protect” saab ühineda lisatasu eest. Kaamerat saab kasutada ka ilma selleta, kuid siis ei salvestu videod automaatselt pilve ning neid ei saa ka lihtsa klõpsuga alla laadida, vaid peab füüsiliselt mälukaarti välja kiskuma ning sedasi salvestusi arvutisse tõstma.

Isiklikult soovitan võtta lisaraha eest ka Protect-i plaani, mida on kahte eri tüüpi: Basic ja Plus. Basic variandil hoitakse pilvesalvestusi 7 päeva ja Plusil 30 päeva. Plus annab veel lisaks AI-ga kohandatud tuvastusmeetodi ja kaamera ees toimunud sündmustest kokkuvõtva tabeli.

Kui majas on rohkem, kui 6 liiget, siis tasub võtta kas Basic või Plus pakett juba sellepärast, et need annavad seadme jagamise võimaluse vastavalt 10le või 20le erinevale kontole.

Ühe kaamera puhul on Basic teenuse hind aastas hetkel 29.99€ ja Plus teenuse hind hetkel 69.99€. Tasub meeles pidada, et iga kaameraga see hind aga tõuseb.

Imou Bullet 2 pro

Kokkuvõtteks

Vahest suurimad miinused on minu meelest salvestistel olev Imou vesimärk, mis on alumises paremas nurgas, kesine helikvaliteet, avarates oludes vaiksemapoolne sireen ning esialgne rakenduse ülesehitus, mis on alguses kirjade puudumise tõttu arusaamatu.

Videosalvestiste helikvaliteet on üsna keskpärane. Kindlasti saaks paremini, kuid arvestades kaamerate maksumust ning pildikvaliteedi on täiesti arusaadav, et heli peale pole nii palju tähelepanu pööratud.

Samas teated tulevad nutiseadmele otsekohe, kui keegi kaamera ette satub ja Imou Life programmi on mugav pidevalt jälgida. Lisaks saab selle saab panna arvuti taustale tööle nii et rakendus otseselt ees ei oleks, kuid annaks ikkagi teada tegevustest kaamera ees. Igal kaadril on näha ka kuupäev ja kellaaeg, et teaks täpselt, millal kaamera kaadri salvestas.

Imou Bullet 2 pro

Minu jaoks oli ka üllatav loomatuvastuse režiimi efektiivsus, tänu millele tean alati, kui õues seiklev kass koju tagasi tahab tulla või kui mõne naabri loom hoovi peale satub.

Igatahes, paarinädalase kogemuse põhjal olen Imou Bullet 2 Pro turvakaameratega ise väga rahule jäänud. Nende paigaldus on kerge, CMOS sensorid võtavad pildi üles suurepärase kvaliteediga nii et ükski detail ei jää nägemata. Minu poolt kindel ostusoovitus!

 

Vali nutikad IMOU valvekaamerad ja taga endale meelerahu ››

Juhtmevabad Wi-Fi valvekaamerad ja turvakaamerad ››

 

Photopoint.ee ostujuhid:

(451)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Imou turvakaamera Bullet 2 Pro 2MP
  • Kvaliteetne WiFi turvakaamera
  • 1920 × 1080 salvestus, selge pilt päeval & öösel
  • Kahesuunaline kõne, integreeritud valgusti & sireen
  • Täpne liikumisandur & inimesetuvastus
  • IP67 ilmastikukindel disain
Imou turvakaamera Bullet 2 Pro 4MP
  • Kvaliteetne WiFi turvakaamera
  • 2560 × 1440 salvestus, selge pilt päeval & öösel
  • Kahesuunaline kõne, integreeritud valgusti & sireen
  • Täpne liikumisandur & inimesetuvastus
  • IP67 ilmastikukindel disain
81.99€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga